PRAVILNIK
O IZGLEDU KROVNE OZNAKE I IZDAVANJU IDENTIFIKACIONE OZNAKE

("Sl. list grada Kraljeva", br. 28/2016)

Član 1

Ovim pravilnikom propisuje se bliži izgled krovne oznake (dimenzije, boje i slično) i uslovi (postupak) za izdavanje identifikacione oznake.

Član 2

Krovna oznaka se sastoji od taksi table koja je opremljena uređajem za osvetljenje i identifikacione oznake grada Kraljeva zalepljene sa prednje strane taksi table.

Član 3

Taksi tabla mora da bude pričvršćena za krov taksi vozila.

Taksi tabla mora da bude bele boje.

Taksi tabla mora da bude proizvedena od plastike, debljine najmanje 3 mm, koja propušta svetlost (transluscentna).

Član 4

Identifikaciona oznaka grada Kraljeva sadrži:

1. simetrično u odnosu na vertikalnu osu, latinični natpis "TAXI", visine slova 75 mm,

2. sa leve strane, u polju tačno određene boje, širine 65 mm, od vrha prema dnu, latinična slova KV u hologramu "TAXI", evidencioni broj od 3 cifre i ćirilični natpis "GRAD KRALJEVO" i

3. sa desne strane, osnovni grb grada Kraljeva, širine 40 mm.

Član 5

Identifikaciona oznaka je PVC nalepnica, u osnovi pravougaonog oblika, dužine 440 mm i visine 115 mm, samolepljiva sa svoje zadnje strane. U osnovi je providna, štampana solventnim UV bojama. Boja latiničnog natpisa "TAXI" je crna, dok je boja evidencionog broja: crvena za 2016. godinu, plava za 2017. godinu i žuta za 2018. godinu.

Član 6

Izgled identifikacione oznake je sastavni deo ovog pravilnika.

Član 7

Taksi tablu je dužan da obezbedi taksi prevoznik.

Taksi prevoznik je dužan da identifikacionu oznaku zalepi sa prednje strane taksi table, tako da se vertikalna osa identifikacione oznake poklopi sa vertikalnom osom prednje strane taksi table.

Identifikacionu oznaku izdaje organizaciona jedinica Gradske uprave nadležna za poslove saobraćaja taksi prevozniku kojem je izdato rešenje kojim se odobrava obavljanje taksi prevoza.

Član 8

Stupanjem na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Rešenje Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno komunalne delatnosti Opštinske uprave opštine Kraljevo, broj: 344-347-2007-V od 04.04.2007. godine.

Član 9

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kraljeva".

Odredba člana 3. stav 2. ovog pravilnika se primenjuje od 01.01.2018. godine.