PRAVILNIK
O OBRASCU DOZVOLE ZA UPRAVLJANJE VUČNIM VOZILOM, OBRASCU DODATNOG OVLAŠĆENJA I OBRASCU DOZVOLE ZA REGULISANJE ŽELEZNIČKOG SAOBRAĆAJA

("Sl. glasnik RS", br. 22/2016 i 89/2016)

Predmet uređivanja

Član 1

Ovim pravilnikom propisuje se postupak izdavanja dozvole za upravljanje vučnim vozilom, obrazac zahteva za izdavanje dozvole za upravljanje vučnim vozilom, potrebna dokumentacija koja se prilaže uz zahtev za izdavanje dozvole za upravljanje vučnim vozilom, obrazac dozvole za upravljanje vučnim vozilom, izgled i sadržina obrasca dodatnog ovlašćenja, izgled i sadržina obrasca overene kopije dodatnog ovlašćenja i izgled i sadržina obrasca dozvole za regulisanje železničkog saobraćaja.

Postupak izdavanja dozvole za upravljanje vučnim vozilom

Član 2

Dozvola za upravljanje vučnim vozilom izdaje se licu koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuje bezbednost i interoperabilnost železnice i koje je podnelo zahtev za izdavanje dozvole na propisanom obrascu sa potrebnom dokumentacijom.

Obrazac zahteva za izdavanje dozvole za upravljanje vučnim vozilom

Član 3

Obrazac zahteva za izdavanje dozvole za upravljanje vučnim vozilom dat je u Prilogu 1, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Potrebna dokumentacija koja se prilaže uz zahtev za izdavanje dozvole za upravljanje vučnim vozilom

Član 4

Potrebna dokumentacija koja se prilaže uz zahtev za izdavanje dozvole za upravljanje vučnim vozilom data je u Prilogu 2, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Obrazac dozvole za upravljanje vučnim vozilom

Član 5

Obrazac dozvole za upravljanje vučnim vozilom dat je u Prilogu 3, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Obrazac dodatnog ovlašćenja

Član 6

Izgled i sadržina obrasca dodatnog ovlašćenja dati su u Prilogu 4, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Obrazac overene kopije dodatnog ovlašćenja

Član 7

Izgled i sadržina obrasca overene kopije dodatnog ovlašćenja dati su u Prilogu 5, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Obrazac dozvole za regulisanje železničkog saobraćaja

Član 8

Izgled i sadržina obrasca dozvole za regulisanje železničkog saobraćaja dati su u Prilogu 6, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Prestanak važenja propisa

Član 9

Danom početka primene ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o obrascima dozvola za upravljanje vučnim vozilom i za regulisanje železničkog saobraćaja ("Službeni list SRJ", br. 71/99 i 27/01).

Stupanje na snagu

Član 10

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjivaće se od 1. januara 2017. godine.

 

Samostalni član Pravilnika o izmeni
Pravilnika o obrascu dozvole za upravljanje vučnim vozilom, obrascu dodatnog ovlašćenja i obrascu dozvole za regulisanje železničkog saobraćaja

("Sl. glasnik RS", br. 89/2016)

Član 2

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

Priloge 1-6, koji su sastavni deo ovog Pravilnika objavljenog u "Sl. glasniku RS", br. 22/2016, možete pogledati OVDE

Prilog 3, koji je izmenjen Pravilnikom o izmeni Pravilnika o obrascu dozvole za upravljanje vučnim vozilom, obrascu dodatnog ovlašćenja i obrascu dozvole za regulisanje železničkog saobraćaja i sastavni deo tog pravilnika objavljenog u "Sl. glasniku RS", br. 89/2016, možete pogledati OVDE