ODLUKA
O IZGLEDU I SADRŽINI ODBORNIČKE LEGITIMACIJE

("Sl. list grada Čačka", br. 20/2016)

Član 1

Odbornici Skupštine grada Čačka imaju odborničku legitimaciju čiji je izgled i sadržina utvrđena ovom Odlukom.

Član 2

Odbornička legitimacija ima izgled plastične kartice dimenzija 85 milimetara sa 55 milimetara.

Član 3

Na licu odborničke legitimacije se nalazi sledeće:

Na vrhu se nalazi natpis bele boje na plavoj pozadini na kome piše "LEGITIMACIJA", ispod natpisa, sa leve strane se nalazi grb grada, a sa njegove desne strane se nalaze natpisi jedan ispod drugog "REPUBLIKA SRBIJA", "GRAD ČAČAK", "SKUPŠTINA GRADA". Ispod grba sa levim poravnanjem se nalazi ime odbornika, ispod imena odbornika stoji natpis shodno funkciji koju obavlja, "odbornik", "predsednik", "zamenik predsednika". Sa desne strane navedenog se nalazi fotografija odbornika. Na dnu lica legitimacije se nalazi šablon belo plave boje kao zaštita od kopiranja ili falsifikovanja, na njemu se ispod slike nalazi pravougaonik bele boje na kome je ispisan broj legitimacije koji sadrži redni broj izdate legitimacije i godinu kada je legitimacija izdata.

Na naličju odborničke legitimacije se nalazi sledeće:

Na vrhu se nalazi natpis plave boje na kome piše "LEGITIMACIJA", ispod njega se nalazi tekst "ZABRANJENO UMNOŽAVANJE, FALSIFIKOVANJE I ZLOUPOTREBA", a odmah ispod njega datum izdavanja. Ispod datuma izdavanja nalazi se rok važnosti legitimacije na kome piše "VAŽI DO PRESTANKA MANDATA". Ispod navedenih natpisa stoji sledeći tekst: Član 59. Statuta grada Čačka koji se odnosi na imunitet odbornika "Odbornik ne može biti pozvan na krivičnu odgovornost, pritvoren ili kažnjen za izraženo mišljenje ili glasanje na sednici Skupštine grada i radnih tela." Ispod teksta nalazi se pečat Skupštine grada i potpis predsednika Skupštine grada. Na dnu naličja se nalazi šablon belo plave boje kao zaštita od kopiranja ili falsifikovanja.

Član 4

Postupak izdavanja odborničke legitimacije i evidenciju izdatih legitimacija vodi služba Gradske uprava za stručne poslove Skupštine, Gradonačelnika i Gradskog veća.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana donošenja, a biće objavljena u "Službenom listu grada Čačka".