ODLUKA
O SPROVOĐENJU POSTUPKA ZA DODELU SREDSTAVA IZ BUDŽETA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE PO KONKURSIMA U OBLASTI KULTURE U 2016. GODINI

("Sl. list AP Vojvodine", br. 59/2016)

Član 1

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama (u daljem tekstu: Sekretarijat) ovom odlukom pokreće postupak za dodelu sredstava iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine po konkursima u oblasti kulture u 2016. godini na ime finansiranja - sufinansiranja programa i projekata subjekata u kulturi čiji osnivač nije Autonomna pokrajina Vojvodina, a u smislu Zakona o kulturi.

Član 2

Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2016. godinu ("Sl. list AP Vojvodine", br. 54/15 i 54/16 - rebalans) i Finansijskim planom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama za 2016. godinu od 6. oktobra 2016. godine za namene finansiranja - sufinansiranja programa i projekata navedenih u članovima od 3. do 8. ove Odluke predviđena su sredstva u ukupnom iznosu od 28.460.000,00 dinara (slovima: dvadesetosammilionačetristošezdesethiljadadinara i 00/100).

Član 3

Sekretarijat će finansirati - sufinansirati izdavačku delatnost na srpskom jeziku u AP Vojvodini u 2016. godini u ukupnom iznosu od 6.160.000,00 dinara.

Član 4

Sekretarijat će finansirati - sufinansirati izdavačku delatnost na jezicima nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica u AP Vojvodini u 2016. godini u ukupnom iznosu od 2.300.000,00 dinara.

Član 5

Sekretarijat će finansirati - sufinansirati proizvodnju dugometražnih igranih filmova u AP Vojvodini u 2016. godini u ukupnom iznosu od 12.000.000,00 dinara.

Član 6

Sekretarijat će finansirati - sufinansirati podsticanje umetničkog tamburaškog muzičkog stvaralaštva od izuzetnog značaja u 2016. godini u ukupnom iznosu od 2.500.000,00 dinara.

Član 7

Sekretarijat će finansirati - sufinansirati muzičko izdavaštvo u oblasti umetničke muzike u 2016. godini u ukupnom iznosu od 3.000.000,00 dinara.

Član 8

Sekretarijat će finansirati - sufinansirati podsticanje izvođačke tamburaške umetničke produkcije od izuzetnog značaja u 2016. godini u ukupnom iznosu od 2.500.000,00 dinara.

Član 9

Opšti uslovi i kriterijumi za dodelu sredstava utvrđeni su Pravilnikom o načinu, kriterijumima i merilima za izbor programa i projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine ("Sl. list AP Vojvodine", broj 3/16).

Rok za podnošenje prijava na konkurs i drugi podaci od važnosti za sprovođenje konkursa biće utvrđeni u tekstu konkursa.

Konkursi će se objaviti na zvaničnoj internet strani Sekretarijata, u "Službenom listu AP Vojvodine" i u jednom od dnevnih javnih glasila na srpskom jeziku koje pokriva celu teritoriju AP Vojvodine, a obaveštenje o objavljivanju konkursa će biti istaknuto i u javnim glasilima na jezicima nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica u službenoj upotrebi u AP Vojvodini.

Član 10

Prijave na konkurse iz članova od 3. do 8. Odluke podnose se u pismenoj formi na obrascu koji je sastavni deo konkursa, a mogu se dobiti u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina broj 16, ili na internet stranici Sekretarijata: www.kultura.vojvodina.gov.rs.

Član 11

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama će obrazovati posebne Komisije za dodelu sredstava (u daljem tekstu: Komisija), koje odlučuju o izboru programa i projekata po raspisanom konkursu za svaku oblast, na osnovu čega pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama donosi rešenje o raspoređivanju sredstava, koje je konačno.

Konkursne prijave za dodelu sredstava za konkurs iz člana 4. ove Odluke koje se tiču projekata i programa u oblasti izdavačke delatnosti u AP Vojvodini na jezicima nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica u 2016. godini se prethodno dostavljaju nacionalnim savetima nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica na davanje mišljenja.

Sekretarijat će o rezultatima konkursa pismeno obavestiti podnosioce prijava.

Član 12

Odluka se objavljuje u "Službenom listu AP Vojvodine".

Član 13

Odluka stupa na snagu danom donošenja.