ODLUKA
O USTANOVLJENJU NAGRADA "POLICAJCI GODINE" I NAGRADE "VATROGASAC GODINE"

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 12/2016)

Član 1

Ovom odlukom ustanovljavaju se nagrade "Policajci godine" i nagrada "Vatrogasac godine", kao nagrade koje Grad Požarevac dodeljuje za izuzetno ostvarene pojedinačne rezultate u oblasti bezbednosti zaštite lica i imovine kao i oblasti protivpožarne zaštite.

Član 2

Nagrade se dodeljuju povodom novogodišnjih praznika, za pet pojedinaca, radnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Policijske uprave Požarevac, koji su ostvarili izuzetne rezultate u vršenju policijske službe i pojedincu, radniku Republičkog sektora za vanredne situacije Grada Požarevca - Vatrogasna služba Požarevac, koji je ostvario podvig u sprečavanju ili gašenju požara, spasavanju građana i njihove imovine kao i otklanjanju drugih opasnosti po život i zdravlje ljudi i materijalnih dobara.

Član 3

Predlog za dodelu nagrada "Policajci godine" dostavlja Policijska uprava Požarevac, a predlog za dodelu nagrade "Vatrogasac godine" dostavlja Republički sektor za vanredne situacije Grada Požarevca - Vatrogasna služba Požarevac.

Član 4

Nagrade se dodeljuju u novčanom iznosu, jednom godišnje.

Gradsko veće Grada Požarevca odlučuje o dodeli nagrada pojedinačnim aktima, kojima se utvrđuje iznos nagrada u okviru sredstava opredeljenih budžetom Grada Požarevca.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Grada Požarevca".