ODLUKA
O PRESTANKU POSTOJANJA MEDIJA I UKIDANJU IZDAVAČA MEDIJA JAVNOG RADIO - DIFUZNOG PREDUZEĆA "RADIO POŽAREVAC" POŽAREVAC

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 12/2016)

Član 1

Ovom odlukom prestaje sa radom - ukida se izdavač medija Javno radio - difuzno preduzeće "Radio Požarevac" Požarevac, ul. Takovska broj 5, (u daljem tekstu: Radio Požarevac) dana 6.10.2016. godine, zbog obustave postupka privatizacije.

Radio Požarevac je osnovan Odlukom o promeni odluke o osnivanju javnog - radio difuznog preduzeća "Radio Požarevac", Požarevac, broj: 01-06-21/13 od 20.03.2013. godine ("Službeni glasnik Grada Požarevca", broj 2/13), a koja je izmenjena Odlukom o izmeni i dopuni Odluke o promeni Odluke o osnivanju Javnog radio-difuznog preduzeća "Radio Požarevac" ("Službeni glasnik grada Požarevca", broj 4/13) upisan u Registar privrednih subjekata kod Agencije za privredne registre, pod BD 50596/2013 od 09.05.2013. godine, matični broj: 20153113, PIB: 104353766.

Osnivač Radio Požarevca je Grad Požarevac, Požarevac, ulica Drinska broj 2, matični broj: 07271239.

Član 2

Prestaje da postoji medij: Radio Požarevac.

Radio Požarevac kao izdavač medija će Agenciji za privredne registre podneti zahtev za brisanje medija iz Registra, shodno članu 9. stav 3. Uredbe o prenosu kapitala bez naknade zaposlenima kod izdavača medija ("Službeni glasnik RS", br. 65/15).

Član 3

Prava, obaveze, odgovornosti i imovinu Radio Požarevca koju predstavljaju pravo svojine na pokretnim stvarima, pravo korišćenja na stvarima u javnoj svojini, sva novčana sredstva i sva druga imovinska i neimovinska prava, preuzima Grad Požarevac.

Član 4

Sva dokumentacija nastala i vezana za rad Radio Požarevca, koja predstavlja arhivsku građu, preuzima Grad Požarevac na dalju nadležnost, u skladu sa zakonom.

Član 5

Po prestanku Radio Požarevca, na osnovu ove odluke, sprovešće se postupak redovne likvidacije Radio Požarevca, u skladu sa zakonom.

Član 6

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o promeni odluke o osnivanju Javnog radio-difuznog preduzeća "Radio Požarevac" Požarevac ("Službeni glasnik grada Požarevca", br. 2/13) i Odluka o izmeni i dopuni Odluke o promeni Odluke o osnivanju Javnog radio-difuznog preduzeća "Radio Požarevac" ("Službeni glasnik grada Požarevca" broj 4/13).

Stupanjem na snagu ove odluke prestaju da važe sva druga akta Radio Požarevca.

Razrešenje Nadzornog odbora i vršioca dužnosti direktora Radio Požarevca izvršiće se posebnim rešenjem osnivača Grada Požarevca.

Član 7

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Grada Požarevca".