PRAVILNIK

O IZGLEDU "SLUŽBENOG LISTA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE"

("Sl. list AP Vojvodine", br. 7/2015 i 60/2016)

Član 1

Ovim pravilnikom uređuje se izgled "Službenog lista Autonomne pokrajine Vojvodine" (u daljem tekstu: "Službeni list APV").

Član 2

"Službeni list APV" štampa se u formatu A-4, u crno-beloj redakciji, po pravilu dvostubačno. Širina stupca je 8 cm dužina 25 cm, razmak između dva stupca je 0,5 cm.

Izuzetno, od stava 1. ovog člana, u zavisnosti od akta koji se objavljuje "Službeni list APV" može se štampati u formatu A-4 jednostubačno, sa širinom stupca 16,5 cm i dužinom 25 cm. Veličina slova iznosi osam tačaka, u Times New Roman fontu.

Član 3

"Službeni list APV" ima prednju, srednju i zadnju stranu.

Član 4

Prednja strana "Službenog lista APV" ima dva dela:

- prvi deo sadrži grb i tradicionalni grb Autonomne pokrajine Vojvodine, u gornjem levom uglu, a desno od grba i tradicionalnog grba sledi naziv "Službeni list Autonomne pokrajine Vojvodine,

- drugi deo sadrži tabelu sa tri vodoravna stubca:

Prvi stubac tabele sadrži naznaku "Službeni list APV izlazi po potrebi, na šest jezika: srpskom, mađarskom slovačkom, hrvatskom, rumunskom i rusinskom jeziku", u redu ispod stoji naznaka: "Rukopisi se ne vraćaju" i naznaka: "Oglasi po tarifi".

Drugi stubac tabele sadrži mesto i datum izdavanja, broj "Službenog lista APV" i godinu izlaženja izraženu rimskim brojevima.

Treći stubac tabele sadrži: cenu godišnje pretplate, rok za reklamaciju, adresu redakcije i administracije pravnog lica koje štampa "Službeni list APV", međunarodni standardni broj za serijske publikacije (ISSN broj) I broj u kooperativnom online bibliografskom sistemu i servisu (COBISS broj), kao i imejl adresu tog pravnog lica.

Ispod tabele sledi tekst koji se objavljuje u "Službenom listu APV".

Član 5

Srednje strane" Službenog lista APV" u hederu sadrže:

- parne strane: broj strane, broj "Službenog lista APV", naziv "Službeni list APV" i datum izdavanja,

- neparne strane: datum izdavanja, naziv "Službeni list APV", broj "Službenog lista APV" i broj strane.

Ispod hedera sledi tekst koji se objavljuje u "Službenom listu APV".

Član 6

Na zadnjoj strani "Službenog lista APV" neposredno ispod hedera nalazi se sadržaj propisa i drugih akata objavljenih u tom broju, sa navođenjem rednog broja, predmeta, strane i nazivom donosioca.

Na zadnjoj strani "Službenog lista APV" u dnu nalazi se impresum koji sadrži: naziv i sedište izdavača, lično ime, kontakt telefon i imejl adresu odgovornog urednika, naziv i sedište pravnog lica koje štampa "Službeni list APV", telefon kontakt osobe i imejl adresu u pravnom licu.

Na zadnjoj strani "Službenog lista APV" iznad impresuma mogu se navesti i drugi podaci kao što su tarifa za oglašavanje i sl.

Član 7

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o izgledu "Službenog lista Autonomne Pokrajine Vojvodine" broj: 128-034-1/2013-02 od 1. oktobra 2013. godine.

Član 8

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine".

 

Samostalni član Pravilnika o izmeni
Pravilnika o izgledu "Službenog lista Autonomne pokrajine Vojvodine"

("Sl. list AP Vojvodine", br. 60/2016)

Član 2

Ovaj pravilnik stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine".