REŠENJE

O OBRAZOVANJU KOMISIJE O POZNAVANJU PROPISA KOJI REGULIŠU TAKSI PREVOZ I O POZNAVANJU GRADA NOVOG SADA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 69/2016)

1. Ovim rešenjem obrazuje se Komisija za polaganje ispita o poznavanju propisa koji regulišu taksi prevoz i o poznavanju Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Komisija).

2. Zadatak Komisije je da:

- najmanje četiri puta godišnje (tromesečno), odnosno za najmanje 10 prijavljenih kandidata organizuje polaganje ispita o poznavanju propisa koji regulišu taksi prevoz i o poznavanju Grada Novog Sada,

- organizuje i blagovremeno obavesti kandidate o rokovima za polaganje ispita o poznavanju propisa koji regulišu taksi prevoz i o poznavanju Grada Novog Sada,

- pripremi ispitna pitanja za proveru znanja kandidata iz poznavanja propisa koji regulišu taksi prevoz i o poznavanju Grada Novog Sada,

- Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve (u daljem tekstu: Gradska uprava) dostavi izveštaj o rezultatima ispita o poznavanju propisa koji regulišu taksi prevoz i o poznavanju Grada Novog Sada.

Pravilnik o načinu polaganja ispita o poznavanju propisa koji regulišu taksi prevoz i o poznavanju Grada Novog Sada donosi Gradska uprava.

3. Komisija ima predsednika, zamenika predsednika, dva člana i dva zamenika člana.

4. Ispitu prisustvuju predsednik Komisije, zamenik predsednika Komisije, članovi Komisije i sekretar Komisije.

5. Komisija ima sekretara koji obavlja stručne i tehničke poslove za potrebe Komisije.

Sekretar Komisije ima zamenika koji ga zamenjuje u slučaju njegove odsutnosti ili sprečenosti.

Zamenik sekretara Komisije, pored poslova iz stava 2. ove tačke, obavlja i finasijsko-računovodstvene poslove za potrebe Komisije.

6. Troškovi za polaganje ispita o poznavanju propisa koji regulišu taksi prevoz i o poznavanju Grada Novog Sada utvrđuju se u iznosu od 16.037,50 dinara, što predstavlja 25% od prosečne zarade po zaposlenom u Republici Srbiji, a prema objavljenom podatku republičkog organa nadležnog za poslove statistike za mesec septembar 2016. godine.

Troškove iz stava 1. ove tačke plaća kandidat.

7. Predsedniku Komisije, zameniku predsednika Komisije, članovima Komisije i sekretaru Komisije, za stručni rad u Komisiji pripada naknada u neto iznosu od 5% od iznosa troškova za polaganje ispita o poznavanju propisa koji regulišu taksi prevoz i o poznavanju Grada Novog Sada, koji uplaćuje kandidat.

Predsedniku Komisije, zameniku predsednika Komisije i članovima Komisije, za svako pitanje koje je pripremljeno i upotrebljeno prvi put pripada naknada u neto iznosu od 1,5% od iznosa troškova za polaganje ispita o poznavanju propisa koji regulišu taksi prevoz i o poznavanju Grada Novog Sada.

Zameniku sekretara Komisije, za obavljanje poslova iz tačke 5. stav 3. ovog rešenja, pripada naknada u neto iznosu od 2% od iznosa troškova za polaganje ispita o poznavanju propisa koji regulišu taksi prevoz i o poznavanju Grada Novog Sada, koju uplaćuje kandidat.

8. Iz sredstava ostvarenih uplatom troškova za polaganje ispita o poznavanju propisa koji regulišu taksi prevoz i o poznavanju Grada Novog Sada, obezbeđuju se sredstva za isplatu naknade za stručni rad u Komisiji, kao i za ostale troškove oko održavanja ispita (kompjuterska obrada, štampanje i umnožavanje materijala i dr.).

9. Na osnovu izveštaja Komisije iz tačke 2. alineja četvrta ovog rešenja, Gradska uprava izdaje uverenje o položenom ispitu o poznavanju propisa koji regulišu taksi prevoz i o poznavanju Grada Novog Sada.

Obrazac uverenja o položenom ispitu o poznavanju propisa koji regulišu taksi prevoz i o poznavanju Grada Novog Sada, propisuje Gradska uprava.

10. Donošenjem ovog rešenja prestaje da važi Rešenje o obrazovanju Komisije za polaganje ispita o poznavanju Grada Novog Sada i o poznavanju propisa koji regulišu taksi prevoz ("Službeni list Grada Novog Sada", br. 3/15 i 20/15).

11. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".