ODLUKA
O PRESTANKU RADA, POSTOJANJA I BRISANJU JAVNOG PREDUZEĆA "GRADSKA STAMBENA AGENCIJA" UŽICE I PREUZIMANJU PRAVA, OBAVEZA I POSLOVA JAVNOG PREDUZEĆA "GRADSKA STAMBENA AGENCIJA" UŽICE NA GRAD UŽICE

("Sl. list grada Užica", br. 33/2016)

Član 1

Ovom Odlukom uređuje se prestanak rada i postojanja Javnog preduzeća "Gradska stambena agencija" Užice, brisanje javnog preduzeća iz registra privrednih društava i preuzimanje prava, obaveza i poslova Javnog preduzeća "Gradska stambena agencija" Užice na grad Užice, osnivača javnog preduzeća.

Član 2

Javno preduzeće "Gradska stambena agencija" Užice, prestaje sa radom 17. novembra 2016. godine, osnovano Odlukom o osnivanju Javnog preduzeća "Gradska stambena agencija" ("Sl. list grada Užica", broj 16/13), sa sedištem u Užicu u Ulici Petra Ćelovića bb, upisana u registar Agencije za privredne registre, Rešenjem broj BD 68671/2013 od 21. 06. 2013. godine, sa matičnim brojem 07157983.

Član 3

Sva prava, obaveze, imovina i pravni poslovi Javnog preduzeća "Gradska stambena agencija" Užice, nastala na ime i za račun preduzeća zaključno sa 17. novembrom 2016. godine, od 18. novembra 2016. godine u celini prelaze na Grad Užice, osnivača javnog preduzeća.

Grad Užice danom prestanka rada i postojanja Javnog preduzeća "Gradska stambena agencija" Užice, od 18. novembra 2016. godine, stupa na mesto javnog preduzeća u svim zatečenim obligacionim i drugim odnosima.

Član 4

Prava osnivača ostvaruje organ grada Užica - Skupština grada Užica.

Član 5

Obavezuje se Gradska uprava za poslove organa grada, opštu upravu i društvene delatnosti za realizaciju ove Odluke i podnošenje zahteva za upis brisanja Javnog preduzeća "Gradska stambena agencija" Užice kod Agencije za privredne registre.

Član 6

Zaposlenom u Javnom preduzeću "Gradska stambena agencija" Užice, prestaje radni odnos u javnom preduzeću 17. novembra 2016. godine i preuzima se u radni odnos u Gradsku upravu za urbanizam, izgradnju i imovinsko pravne poslove na dan 18. novembra 2016. godine, na radno mesto u skladu sa njegovom stručnom spremom i platom obračunatom u skladu sa propisima koji se primenjuje na obračun i isplatu plata zaposlenih u lokalnoj samoupravi.

Član 7

Odluka o osnivanju Javnog preduzeća "Gradska stambena agencija" Užice, ("Sl. list grada Užica", broj 16/13) i Odluka o usklađivanju poslovanja Javnog preduzeća "Gradska stambena agencija" iz Užica sa Zakonom o javnim preduzećima ("Sl. list grada Užica", broj 25/16), prestaju da važe na dan 17. novembra 2016. godine.

Javno preduzeće "Gradska stambena agencija" Užice, brisaće se iz registra privrednih subjekata koji vodi Agencija za privredne registre na dan 17. novembra 2016. godine.

Član 8

Ova Odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu grada Užica".