ODLUKA

O VISINI TROŠKOVA ZA IZDAVANJE ZDRAVSTVENE KARTICE

("Sl. glasnik RS", br. 131/2014 i 94/2016)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se visina troškova za izdavanje zdravstvene kartice osiguranim licima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Član 2

Trošak izdavanja zdravstvene kartice koji snosi osiguranik za sebe i članove svoje porodice, odnosno poslodavac za zaposlene i članove njihovih porodica, utvrđuje se u visini od 400,00 dinara po jednoj zdravstvenoj kartici.

U slučaju iz stava 1. ovog člana, zdravstvena kartica se uručuje osiguranom licu, odnosno poslodavcu za zaposlene i članove njihovih porodica, u službenim prostorijama Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Trošak izdavanja zdravstvene kartice koji snosi osiguranik za sebe i članove svoje porodice, odnosno poslodavac za zaposlene i članove njihovih porodica, ukoliko se izjasne da žele da im se dostava zdravstvene kartice izvrši poštanskom dostavom na kućnu adresu, utvrđuje se u visini od 469,00 dinara po jednoj zdravstvenoj kartici.

Razliku do punog iznosa troškova izdavanja zdravstvene kartice, u visini kursnih razlika, obračunatog PDV i drugih eventualnih troškova, snosi Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Član 3

Ovom odlukom stavlja se van snage Odluka o visini troškova za izdavanje zdravstvene kartice ("Službeni glasnik RS", broj 49/13).

Član 4

Ova odluka, po dobijanju saglasnosti Vlade, stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

Samostalni član Odluke o dopuni
Odluke o visini troškova za izdavanje zdravstvene kartice

("Sl. glasnik RS", br. 94/2016)

Član 2

Ova odluka, po dobijanju saglasnosti Vlade, stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".