ODLUKA
O PROMENI PRAVNE FORME JAVNOG PREDUZEĆA "AGRORAZVOJ-VALJEVSKE DOLINE" VALJEVO

("Sl. glasnik grada Valjeva", br. 17/2016 - sveska 1)

Član 1

Javno preduzeće "Agrorazvoj-valjevske doline" Valjevo, sa sedištem u Valjevu, Karađorđeva broj 64, matični broj 21148890, PIB 109250851, menja pravnu formu u društvo sa ograničenom odgovornošću, tako da novo poslovno ime glasi:

Društvo sa ograničenom odgovornošću "Agrorazvoj-valjevske doline" Valjevo, 14000 Valjevo, Karađorđeva broj 64, a skraćeno poslovno ime "Agrorazvoj-valjevske doline" doo.

Član 2

Grad Valjevo kao osnivač Javnog preduzeća "Agrorazvoj-valjevske doline" Valjevo, iz poslovnih razloga menja pravnu formu u društvo sa ograničenom odgovornošću.

Član 3

Registracijom Društva nastaju sledeće pravne posledice:

1. Javno preduzeće nastavlja da posluje kao društvo sa ograničenom odgovornošću i prestaje da posluje kao javno preduzeće,

2. Društvo sa ograničenom odgovornošću nastavlja da bude vlasnik celokupne imovine i dužnik svih obaveza javnog preduzeća,

3. Sudski i drugi postupci u ime, odnosno protiv javnog preduzeća nastavljaju se u ime, odnosno protiv Društva sa ograničenom odgovornošću,

4. Svi ugovori koje je javno preduzeće punovažno zaključilo do dana registracije promene pravne forme ostaju na snazi i Društvo sa ograničenom odgovornošću nastavlja da bude ugovorna strana u tim ugovorima bez potrebe zaključenja posebnih aneksa.

Član 4

Utvrđuje se da:

1. Osnovni kapital Javnog preduzeća "Agrorazvoj-valjevske doline" Valjevo, na dan donošenja ove odluke je novčani kapital koji je upisan, uplaćen i registrovan u skladu sa zakonom, iznosi 1.000,00 dinara, a čiji je 100% vlasnik grad Valjevo, postaje udeo u društvu sa ograničenom odgovornošću,

2. Promenom pravne forme osnivač Društva, odnosno njegov jedini član je grad Valjevo, ulica Karađorđeva broj 64, matični broj 07137010

3. Ukupan upisani novčani deo osnovnog kapitala društva iznosi 1.000,00 dinara (slovima: hiljadudinara)

4. Ukupan uplaćeni novčani deo osnovnog kapitala društva iznosi 1.000,00 dinara (slovima: hiljadudinara) a što iznosi 100% udela u ukupnom kapitalu društva.

Član 5

Za promenu pravne forme Javnog preduzeća "Agrorazvoj-valjevske doline" Valjevo u društvo sa ograničenom odgovornošću, ispunjeni su svi zakonom propisani uslovi za društvo sa ograničenom odgovornošću.

Ovo je samo prestanak pravne forme Javnog preduzeća "Agrorazvoj-valjevske doline" Valjevo, sa sedištem u Valjevu, Karađorđeva broj 64, matični broj 21148890, PIB 109250851, i njegovo organizovanje kao društva sa ograničenom odgovornošću.

Član 6

Ovlašćuje se direktor javnog preduzeća da sprovede postupak registracije promene pravne forme u skladu sa Zakonom o postupku registracije u Agenciji za privredne registre ("Službeni glasnik RS", br. 99/2011 i 83/2014).

Član 7

Ovaj Predlog odluke o promeni pravne forme objavljuju se na internet stranici grada Valjeva i dostavlja registru privrednih subjekata radi objavljivanja na internet stranici tog registra.

Član 8

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Valjeva".