ODLUKA
O USVAJANJU PROJEKTA JAVNO-PRIVATNOG PARTNERSTVA ZA DELATNOSTI ODRŽAVANJA I POPRAVKI STAMBENIH I POSLOVNIH ZGRADA, OBEZBEĐIVANJA JAVNOG OSVETLJENJA I PRUŽANJA DIMNIČARSKIH USLUGA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 74/2016)

I

Usvaja se Projekat javno-privatnog partnerstva za delatnosti održavanja i popravke stambenih i poslovnih zgrada, obezbeđivanja javnog osvetljenja i pružanja dimničarskih usluga (u daljem tekstu: Projekat), bez elemenata koncesije, po modelu institucionalnog javno-privatnog partnerstva, osnivanjem društva posebne namene u skladu sa zakonom, a na koji je Komisija za javno-privatno partnerstvo dala pozitivno Mišljenje broj 81/16 od 10. novembra 2016. godine.

II

Grad Novi Sad (u daljem tekstu: Grad), kao javno telo i predlagač Projekta zajedno sa Javnim komunalnim preduzećem za održavanje stambenih i poslovnih prostora "Stan" Novi Sad (u daljem tekstu: JKP Stan), ovlašćuje ovo preduzeće kao drugo javno telo, da pokrene i sprovede postupak javne nabavke radi odabira najpovoljnijeg ponuđača (privatnog partnera), sa kojim će Grad i JKP Stan zaključiti javni ugovor - ugovor o javno-privatnom partnerstvu za zajedničko obavljanje delatnosti održavanja i popravki stambenih i poslovnih zgrada, obezbeđivanja javnog osvetljenja i pružanja dimničarskih usluga, kao i da obrazuje i imenuje Komisiju za javnu nabavku od predstavnika Grada i JKP Stan.

JKP Stan će pokrenuti postupak javne nabavke iz stava 1. ove tačke donošenjem odluke u skladu sa zakonom.

III

Komisija iz tačke II. ove odluke ima pet članova i njihove zamenike.

Ovlašćuje se Gradsko veće Grada Novog Sada da predloži tri člana, kao i njihove zamenike u Komisiju iz stava 1. ove odluke.

IV

Pre donošenja odluke o izboru privatnog partnera i zaključenja javnog ugovora iz tačke II. ove odluke, konačni nacrt javnog ugovora, uključujući i priloge koji čine njegov sastavni deo, dostaviće se Skupštini Grada Novog Sada radi davanja saglasnosti.

V

Zadužuje se gradska uprava nadležna za stambene poslove da prati realizaciju ovog projekta.

VI

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".