ODLUKA
O UVOĐENJU SAMODOPRINOSA NA PODRUČJU MESNE ZAJEDNICE VLAJKOVAC

("Sl. list grada Vršca", br. 18/2016)

Član 1

Radi obezbeđenja sredstava za zadovoljavanje zajedničkih interesa i potreba građana na teritoriji Mesne zajednice Vlajkovac i to za: izgradnju i održavanje trotoara, održavanje bankina oko lokalnih puteva, izgradnju i investiciono održavanje kanalske mreže u selu, investiciono održavanje trotoara i postavljanje rasvete na mesnom goblju, održavanje atarskih puteva, pomoć sportskim i drugim klubovima i udruženjima za njihove potrebe kao i za održavanje sportskih objekata po odlukama Saveta, uvodi se samodoprinos za područje Mesne zajednice Vlajkovac.

Član 2

Samodoprinos se uvodi u novcu za period od 5 godina od 01.12.2016. godine do 01.12.2021. godine.

Ukupna sredstva koja se prikupljaju samodoprinosom iznose 7.500.000,00 (slovima: sedam miliona i pet stotina hiljada) dinara i koristiće se u skladu sa Programom Saveta Mesne zajednice Vlajkovac.

Član 3

Samodoprinos plaćaju građani koji imaju prebivalište na teritoriji Mesne zajednice Vlajkovac i lica koja na ovoj teritoriji imaju nepokretnu imovinu, a ne plaćaju samodoprinos po drugom osnovu.

Građani na privremenom radu u inostranstvu, na osnovu ostvarene zarade, plaćaju samodoprinos u novcu prema ličnom opredeljenju o čemu daju pismenu izjavu.

Član 4

Samodoprinos građani plaćaju po stopi od 2,5% na neto zarade, odnosno plate, na zarade od samostalnog obavljanja privredne ili profesionalne delatnosti i 5% na katastarski prihod od poljoprivredne delatnosti.

Član 5

Sredstva samodoprinosa uplaćuju se u budžet Grada Vršca, uplatom na propisani račun za uplatu javnih prihoda br. 840-711181843-57, po modelu 97, sa pozivom na broj 3724109144.

Član 6

Naredbodavac i odgovorno lice za prenos i utrošak ovih sredstava, u skladu sa namenom, sa računa Mesne zajednice Vlajkovac-račun samodoprinosa, je predsednik Saveta mesne zajednice Vlajkovac ili njegov zamenik.

Član 7

Radi ostvarivanja nadzora nad prikupljanjem i korišćenjem sredstava samodoprinosa Savet Mesne zajednice Vlajkovac dužan je da najmanje dva puta godišnje informiše građane o prilivu i utrošku ovih sredstava.

Član 8

Sredstva samodoprinosa ostvarena iznad iznosa koji je određen ovom Odlukom, neće se vraćati građanima, već će se koristiti za predviđene namene.

Član 9

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja "Službenom listu Grada Vršca".