PRAVILNIK
O USLOVIMA ZA IMENOVANJE ENERGETSKIH MENADŽERA U PRIVREDNIM DRUŠTVIMA ČIJA JE PRETEŽNA DELATNOST U PROIZVODNOM SEKTORU I PREDUZEĆIMA KAO JAVNIM SLUŽBAMA

("Sl. glasnik RS", br. 98/2016)

Član 1

Ovim pravilnikom uređuju se bliži uslovi za imenovanje energetskih menadžera kod obveznika sistema energetskog menadžmenta i to kod privrednih društava čija je pretežna delatnost u proizvodnom sektoru i kod preduzeća kao javnih službi koja obavljaju delatnosti u oblasti: PTT saobraćaja, energetike, puteva, komunalnih usluga i drugim oblastima u skladu sa zakonom.

Član 2

Privredna društva i preduzeća iz člana 1. ovog pravilnika imenuju najmanje jednog energetskog menadžera za svaku lokaciju.

U smislu ovog pravilnika lokaciju čine svi objekti za obavljanje delatnosti obveznika sistema energetskog menadžmenta koji se nalaze na istoj adresi, a čija godišnja potrošnja primarne energije u zbiru prelazi granične vrednosti propisane potrošnje energije.

Član 3

Energetski menadžer iz člana 2. stav 1. ovog pravilnika ispunjava uslove za imenovanje ako ima položen ispit za energetskog menadžera za oblast industrijske energetike i licencu za obavljanje poslova energetskog menadžera.

Član 4

Privredno društvo iz člana 1. ovog pravilnika imenuje energetskog menadžera iz reda stalno zaposlenih lica.

Preduzeće iz člana 1. ovog pravilnika imenuje energetskog menadžera iz reda stalno zaposlenih lica ili po osnovu ugovora.

Član 5

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".