ODLUKA

O PRESTANKU VAŽNOSTI ODLUKE O ODREĐIVANJU NAKNADE ZA RAD ČLANOVA STALNIH RADNIH TELA SKUPŠTINE GRADA VRANJA

("Sl. glasnik Grada Vranja", br. 35/2016)

Član 1

Prestaje da važi Odluka o određivanju naknade za rad članova stalnih radnih tela Skupštine grada Vranja, broj: 40-490/2016-13 od 25.11.2015. godine ("Službeni glasnik grada Vranja", broj 21/15).

Član 2

Danom stupanja na snagu ove Odluke članovima stalnih radnih tela Skupštine grada Vranja (u daljem tekstu: Skupština Grada) ne pripada naknada za rad u tim radnim telima.

Izuzetno od stava 1. ovog člana, ukoliko zakonom ili drugim propisima članovi stalnih radnih tela Skupštine Grada ostvaruju pravo na naknadu za rad u pojedinim radnim telima, ili složenost poslova pojedinih radnih tela to zahteva, naknada za rad utvrđuje se aktom o imenovanju, odnosno izboru članova u tim radnim telima.

Član 3

Pod stalnim radnim telima Skupštine Grada, u smislu ove Odluke, smatraju se:

1) stalna radna tela Skupštine Grada, utvrđena Statutom Skupštine Grada;

2) posebna stalna radna tela Skupštine Grada, utvrđena Statutom Grada;

3) druga posebna, odnosno stručna radna tela Skupštine Grada, koja se obrazuju u skladu sa zakonom i drugim propisima kojima se uređuje nadležnost tih radnih tela.

Član 4

Odredbe ove Odluke odnose se i na članove stalnih radnih tela koje obrazuje Gradsko veće, radnih tela koje obrazuje gradonačelnik i načelnik Gradske uprave, kao i povremenih radnih tela koji se imenuju u organima Grada.

Član 5

Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Vranja".