ODLUKA
O POTVRĐIVANJU MEMORANDUMA O RAZUMEVANJU IZMEĐU GRADA BEOGRADA (REPUBLIKA SRBIJA) I GRADA TEHERANA (ISLAMSKA REPUBLIKA IRAN)

("Sl. list grada Beograda", br. 120/2016)

Član 1

Potvrđuje se Memorandum o razumevanju između Grada Beograda (Republika Srbija) i Grada Teherana (Islamska Republika Iran), potpisan u Teheranu 10. septembra 2016. godine, kojim je obostrano izražena spremnost daljeg razvijanja i unapređenja prijateljskih odnosa dva grada.

Član 2

Memorandum iz člana 1. ove odluke predviđa unapređenje saradnje Grada Beograda i Grada Teherana, u cilju jačanja kulturnih veza i poslovnih kontakata, u želji da uspostave poverenje i partnerstvo zasnovano na ravnopravnosti koje će doprineti saradnji u različitim oblastima, a na obostranu korist.

Član 3

Predstavnici Grada Beograda i Grada Teherana, saglasili su se o potrebi potpisivanja Memoranduma o razumevanju, kako bi isti podržao saradnju kulturnih, naučnih i obrazovnih institucija, razmenu saradnje u oblasti infrastrukture, komunalne usluge, saobraćaja, izgradnje i održavanja sistema metroa, održivog razvoja i zaštite životne sredine, socijalne zaštite i u svim drugim oblastima od značaja za dva grada.

Sredstva za sprovođenje odluke obezbeđena su u budžetu Grada Beograda.

Član 4

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Beograda", a objaviće se po pribavljenoj saglasnosti Vlade Republike Srbije.