ODLUKA
O PRESTANKU FONDACIJE ZA PODSTICANJE RAĐANJA DECE U ZAJEČARU LIKVIDACIJOM

("Sl. glasnik RS", br. 104/2016)

Član 1

Prestaje sa radom Fondacija za podsticanje rađanja dece u Zaječaru (u daljem tekstu: Fondacija), likvidacijom.

Fondacija za podsticanje rađanja dece u Zaječaru je osnovana aktom o osnivanju Skupštine opštine Zaječar, III br. 011-32 od 30. decembra 1998. godine, PIB 101757715, matični broj 17261860, broj žiro računa 840-721664-79.

Osnivač Fondacije za podsticanje rađanja dece u Zaječaru je opština Zaječar.

Član 2

Na osnovu ove odluke sprovodi se postupak redovne likvidacije, u skladu sa zakonom.

Likvidacija se sprovodi vansudski, preko likvidacionog upravnika.

Od dana donošenja ove odluke, Fondacija može preuzimati samo poslove vezane za sprovođenje likvidacije i druge nužne poslove.

Član 3

Za likvidacionog upravnika, koji će sprovesti postupak redovne likvidacije Fondacije, određuje se Aleksandra Ninić, dipl. ekonomista - menadžer u bankarstvu iz Zaječara.

Naknada za rad likvidacionog upravnika određuje se u mesečnom neto iznosu od 20.000,00 dinara.

O visini troškova likvidacionog upravnika, u sprovođenju postupka likvidacije, odlučuje posebnim rešenjem Gradsko veće grada Zaječara, a po podnetom zahtevu.

Član 4

Likvidacioni upravnik je dužan da u roku od tri dana od dana donošenja ove odluke istu dostavi nadležnom Registratoru.

Član 5

Likvidacioni upravnik u roku od 30 dana od dana početka likvidacije sastaviće početni likvidacioni bilans i u istom roku ga podnosi Skupštini grada na usvajanje, a Skupština je dužna da donese odluku o usvajanju početnog likvidacionog bilansa najkasnije u roku od 30 dana od dana kada im je podnet na usvajanje.

Početni likvidacioni izveštaj likvidacioni upravnik sastavlja najmanje 90 dana, a najkasnije 120 dana od dana početka likvidacije i u istom roku ga podnosi Skupštini grada na usvajanje, a Skupština je dužna da donese odluku o usvajanju početnog likvidacionog izveštaja najkasnije u roku od 30 dana od dana kada im je podnet na usvajanje. Usvojeni početni likvidacioni izveštaj registruje se u skladu sa Zakonom o registraciji.

Član 6

Pozivaju se poverioci da prijave svoja potraživanja na adresu: Fondacija za podsticanje rađanja dece u Zaječaru - u likvidaciji, Trg oslobođenja 1, Zaječar, u roku od 30 dana od dana objavljivanja ove odluke u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Upozoravaju se poverioci da će im potraživanja biti prekludirana ako ih ne prijave, u skladu sa zakonom.

Član 7

Za sve što nije propisano ovom odlukom, primenjivaće se odgovarajuće odredbe zakona.

Član 8

Dejstvo otvaranja postupka likvidacije nastupa objavljivanjem ove odluke u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Član 9

Stupanjem na snagu ove odluke, prestaju da važe opšta akta Fondacije za podsticanje rađanja dece u Zaječaru i prestaje mandat Upravnom odboru i Nadzornom odboru Fondacije za podsticanje rađanja dece u Zaječaru.

Član 10

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a objavljuje se i u "Službenom listu grada Zaječara".