PRAVILNIK

O USLOVIMA I NAČINU KORIŠĆENJA MOBILNIH TELEFONA

("Sl. list grada Subotice", br. 40/2015 i 57/2016)

Član 1

Ovim pravilnikom utvrđuju se uslovi i način korišćenja mobilnih telefona i kartica za službene potrebe izabranih i postavljenih lica u organima Grada Subotice i zaposlenih u Gradskoj upravi Grada Subotice (u daljem tekstu: Gradska uprava).

Član 2

Pravo na dodelu i korišćenje mobilnog telefona i kartica za službene potrebe, shodno ovom pravilniku, imaju:

- sva izabrana i postavljena lica u organima Grada Subotice koja su u radnom odnosu;

- sekretari sekretarijata;

- zamenici sekretara sekretarijata;

- šefovi službi;

- rukovodioci odseka;

- načelnik komunalne policije;

- šefovi kabineta Gradonačelnika i Predsednika Skupštine Grada Subotice;

- inspektori;

- komunalni policajci;

- poslovni i tehnički sekretari Gradonačelnika, Predsednika Skupštine Grada Subotica, Načelnika Gradske uprave i sekretara sekretarijata;

- vozači i

- kuriri i radnici za hitne intervencije u zgradi.

Član 3

Licima angažovanim na implementaciji i realizaciji projekata u kojima učestvuje Grad Subotica može se rešenjem Gradonačelnika odobriti dodela i korišćenje mobilnog telefona i kartice za službene potrebe.

Načelnik Gradske uprave, na zahtev sekretara sekretarijata, a imajući u vidu potrebe izvršenja zadataka i poslova, ima pravo svojim rešenjem odobriti dodelu i korišćenje mobilnog telefona i kartice licima koja nisu navedena u članu 2. ovog pravilnika.

Član 4

Karakteristike mobilnog telefona za službene potrebe, u zavisnosti od potrebe posla, utvrđuje posebna Komisija, koju svojim rešenjem formira Gradonačelnik.

Komisija ima predsednika i dva člana.

Komisija ima pravo da pozove stručno lice da učestvuje u radu Komisije, bez prava odlučivanja.

Komisija vrši i druge poslove u skladu sa ovim pravilnikom.

Član 5

Pravo na zamenu mobilnog telefona svake dve godine imaju izabrana i postavljena lica i sekretari sekretarijata, a ostali zaposleni, kojima je dodeljen mobilni telefon i kartica za službene potrebe, to pravo imaju protekom četiri godini od preuzimanja mobilnog telefona i kartice za službene potrebe.

U izuzetnim slučajevima Komisija iz člana 4. ovog pravilnika, može izabranim i postavljenim licima, kao i zaposlenima u Gradskoj upravi, odobriti zamenu mobilnog telefona pre isteka roka iz stava 1. ovog člana.

Izuzetno, mobilni telefon dat na korišćenje za službene potrebe, može se zameniti pre roka navedenog u stavu 1. ovog člana i u slučaju nemogućnosti njegove popravke, uz pismenu konstataciju ovlašćenog servisa.

Korisnik mobilnog telefona, nakon izvršene zamene pod uslovima iz ovog člana, dužan je da vrati mobilni telefon koji je dobio na korišćenje.

Član 6

Mobilne telefone i kartice, u skladu sa ovim pravilnikom i u skladu sa utvrđenim karakteristikama, nabavlja i dodeljuje Komisija.

Član 7

Korisnici mobilnog telefona i kartice za službene potrebe kojima nestane mobilni telefon, kao i korisnici kojima prestane pravo na korišćenje mobilnog telefona i kartice za službene potrebe, bez obzira na osnov prestanka, a mobilni telefon i karticu ne vrate, dužni su nadoknaditi njihovu tržišnu vrednost.

Korisniku kartice za službene potrebe može se odobriti da zadrži karticu, uz obavezu preuzimanja plaćanja računa od dana prestanka prava na korišćenje kartice za službene potrebe.

Tržišnu vrednost mobilnog telefona iz stava 1. ovog člana utvrđuje Komisija.

Član 8

Mesečni iznos troškova korišćenja mobilnog telefona i kartice za službene potrebe priznaje se, na teret budžeta Grada Subotice, Sekretarijata za opštu upravu i zajedničke poslove, bez uračunatog PDV-a i bez poreza na upotrebu mobilnog telefona u iznosu od:

- Gradonačelnik i Predsednik Skupštine Grada Subotice - neograničeno;

- izabrana i postavljena lica - iznos od 4.000,00 dinara;

- sekretari sekretarijata - iznos od 3.000,00 dinara;

- zamenici sekretara sekretarijata, šefovi službi, šefovi kabineta, načelnik Komunalne policije - iznos od 2.500,00 dinara;

- rukovodioci odseka, inspektori, komunalni policajci, lica angažovana na implementaciji i realizaciji projekata u kojima učestvuje Grad Subotica - iznos od 2.000,00 dinara;

- vozači i ostali zaposleni- iznos od 1.500,00 dinara.

Član 9

Troškovi korišćenja mobilnog telefona u skladu sa ovim pravilnikom, prate se mesečno.

Korisnik koji prekorači iznos predviđen za korišćenje mobilnog telefona utvrđen ovim pravilnikom, sam snosi troškove preko odobrenog iznosa.

Radi obezbeđivanja naplate troškova iz prethodnog stava, sva izabrana i postavljena lica u organima Grada Subotice koja su u radnom odnosu i lica iz člana 3. stav 1. ovog pravilnika, korisnici mobilnog telefona i kartice za službene potrebe, potpisuju izjavu o saglasnosti za obustavljanje dela zarade na ime izmirenja troškova računa preko odobrenog iznos, ukoliko isti iznos ne uplate na žiro račun Gradske uprave u roku od tri dana od dana prijema obaveštenja o iznosu telefonskog računa.

Radi obezbeđivanja naplate troškova iz stava 2. ovog člana, sva zaposlena lica u Gradskoj upravi, korisnici mobilnog telefona i kartice za službene potrebe potpisuju izjavu o saglasnosti za obustavljanje dela zarade na ime izmirenja troškova računa preko odobrenog iznosa.

Svaki korisnik mobilnog telefona potpisuje revers prilikom preuzimanja mobilnog telefona.

Obrazac izjave i reversa čine sastavni deo ovog pravilnika.

Član 10

Troškovi koji nastanu korišćenjem mobilnog telefona i kartice za službene potrebe preko iznosa navedenog u članu 8. ovog pravilnika mogu se nadoknaditi korisniku u celosti ili delimično, ako je do prekoračenja utvrđenog iznosa došlo zbog potrebe posla.

O zahtevu izabranih i postavljenih lica u organima Grada Subotice koja su u radnom odnosu, odnosno lica iz člana 3. stav 1. ovog pravilnika, za odobravanje prekoračenja utvrđenog iznosa rešenjem odlučuje Gradonačelnik

O zahtevu zaposlenih lica u Gradskoj upravi za odobravanje prekoračenja utvrđenog iznosa rešenjem odlučuje Načelnik Gradske uprave.

Član 11

Po gubitku prava na korišćenje mobilnog telefona i kartice za službene potrebe, korisnik je dužan vratiti mobilni telefon i karticu u roku od tri dana od dana prestanka prava, osim ako mu se odobri, u skladu sa članom 7. stav 2. ovog pravilnika zadržavanje kartice, u kom slučaju je dužan vratiti samo mobilni telefon.

U slučaju da korisnik ne postupi u skladu sa stavom 1. ovog člana, Gradska uprava pokrenuće postupak za naknadu štete.

Član 12

O sprovođenju ovog pravilnika stara se Sekretarijat za opštu upravu i zajedničke poslove.

Evidenciju o dodeljenim mobilnim telefonima vodi Služba za informatiku.

Član 13

Stupanjem na snagu ovog pravilnika prestaju da važe Pravilnik o uslovima i načinu korišćenja mobilnih telefona ("Službeni list Grada Subotice", br. 1/09, 13/09, 46/12 i 40/14), Pravilnik o uslovima i načinu korišćenja mobilnih telefona zaposlenih u Gradskoj upravi (prečišćeni tekst), br. IV-02/III-02-35/2012 od 31.10.2012. godine.

Član 14

Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Subotice".

 

Samostalni član Pravilnika o izmenama
Pravilnika o uslovima i načinu korišćenja mobilnih telefon

("Sl. list grada Subotice", br. 57/2016)

Član 3

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Subotice".

 

Obrazac izjave izabranih i postavljenih lica u organima Grada Subotice

Republika Srbija
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Grad Subotica
GRADSKA UPRAVA
Sekretarijat za opštu upravu i zajedničke poslove
Broj:
Dana:

IZJAVA

Ja, _____________________________________________, korisnik kartice za mobilni telefon broj ______________ saglasan-a sam da mi se od plate, odmah nakon ispostavljanja telefonskog računa obustavi iznos prekoračenja dozvoljenih mesečnih troškova korišćenja službenih mobilnih telefona, ukoliko isti iznos ne uplatim na žiro račun Gradske uprave u roku od tri dana od dana prijema obaveštenja o iznosu telefonskog računa.

U Subotici, dana _____________ godine

Potpis korisnika kartice za mobilni telefon

_________________________________

 

Obrazac izjave zaposlenih lica u Gradskoj upravi

Republika Srbija
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Grad Subotica
GRADSKA UPRAVA
Sekretarijat za opštu upravu i zajedničke poslove
Broj:
Dana:

IZJAVA

Ja, __________________________________________________, korisnik kartice za mobilni telefon broj __________________ saglasan-a sam da mi se od plate, odmah nakon ispostavljanja telefonskog računa obustavi iznos prekoračenja dozvoljenih mesečnih troškova korišćenja službenih mobilnih telefona.

U Subotici, dana ___________ godine

Potpis korisnika kartice za mobilni telefon

__________________________________

 

Obrazac reversa

Republika Srbija
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Grad Subotica
GRADSKA UPRAVA
Sekretarijat za informatiku
Broj:
Dana:

REVERS br. _____

Ja, ___________________________________, zadužujem mobilni telefon marke ___________________ model - sa serijskim (IMEI) brojem ___________ i izjavljujem da ću u slučaju prestanka funkcije, odnosno radnog odnosa u organima Grada Subotice, vratiti navedeni mobilni telefon.

Mobilni telefon zadužio

 

Mobilni telefon izdao

___________________

 

_____________________