PRAVILNIK
O VISINI TROŠKOVA NAKNADE ZA RAD I VISINI NAKNADE STVARNIH TROŠKOVA PRIVREMENOG ZASTUPNIKA KAPITALA

("Sl. glasnik RS", br. 109/2016)

Član 1

Ovim pravilnikom propisuje se visina troškova naknade za rad privremenog zastupnika kapitala i visina naknade stvarnih troškova privremenog zastupnika kapitala (u daljem tekstu: zastupnik kapitala), koje snosi subjekt privatizacije.

Član 2

Zastupnik kapitala ima pravo na naknadu za rad najmanje u visini jedne, a najviše u visini tri prosečne neto mesečne zarade po zaposlenom u Republici Srbiji (u daljem tekstu: prosečna zarada), prema poslednjem objavljenom podatku republičkog organa nadležnog za statistiku.

Zastupnik kapitala ima naknadu stvarnih troškova u visini od 100% stvarnih troškova.

Član 3

Naknadu za rad u visini jedne prosečne zarade ima zastupnik kapitala u subjektu privatizacije, koje je u skladu sa zakonom kojim se uređuje računovodstvo razvrstano u mikro ili malo pravno lice.

Naknadu za rad u visini dve prosečne zarade ima zastupnik kapitala u subjektu privatizacije, koje je u skladu sa zakonom kojim se uređuje računovodstvo razvrstano u srednje pravno lice.

Naknadu za rad u visini tri prosečne zarade ima zastupnik kapitala u subjektu privatizacije, koje je u skladu sa zakonom kojim se uređuje računovodstvo razvrstano u veliko pravno lice.

Član 4

Ako zastupnik kapitala ima prebivalište van sedišta subjekta privatizacije, visina naknade iz člana 2. stav 2. ovog pravilnika uvećava se za:

1) troškove smeštaja u ugostiteljskom objektu za smeštaj bilo koje vrste, najviše do kategorije 3 zvezdice, u skladu sa propisom kojim se uređuju standardi za kategorizaciju ugostiteljskih objekata za smeštaj, a prema priloženom računu;

2) za stvarne putne troškove, prema priloženom računu, a u slučaju da zastupnik kapitala koristi sopstveni automobil za službene potrebe u zemlji, za naknadu u visini od 10% propisane cene pogonskog goriva po pređenom kilometru.

Član 5

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".