ODLUKA
O RADNOM VREMENU DOMA ZDRAVLJA KRAGUJEVAC

("Sl. list grada Kragujevca", br. 37/2008 i 43/2016)

Član 1

Odlukom o radnom vremenu Doma zdravlja Kragujevac (u daljem tekstu: Odluka) utvrđuje se nedeljni raspored rada, početak i završetak radnog vremena Doma zdravlja Kragujevac.

Član 2

Pod radnim vremenom, u smislu ove Odluke, podrazumeva se vreme u kome Dom zdravlja Kragujevac pruža zdravstvenu zaštitu.

Član 3

Dom zdravlja Kragujevac radnim danima i subotom radi u vremenu od 07.00 do 20.00 časova, a nedeljom radi u vremenu od 07.00 do 19.00 časova.

Zdravstvena ambulanta Doma zdravlja Kragujevac koja će obavljati zdravstvenu delatnost u prostorijama FCA Srbija doo Kragujevac, radi u vremenu od 00.00 do 24.00 časova.

Član 4

Dom zdravlja Kragujevac je dužan da u okviru utvrđenog nedeljnog rasporeda rada i radnog vremena pruža zdravstvenu zaštitu radom u jednoj, dve ili više smena u skladu sa delatnošću zdravstvene ustanove, prema odluci direktora zdravstvene ustanove.

Raspored rada po organizacionim jedinicama i objektima Doma zdravlja Kragujevac utvrđuje direktor posebnom odlukom.

Član 5

Nedeljni raspored rada, početak i završetak radnog vremena utvrđen ovom Odlukom mora biti istaknut na ulazu ili na drugom vidnom mestu objekta u kome se obavlja delatnost Doma zdravlja Kragujevac.

Član 6

Dom zdravlja je dužan da u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu Odluke, izvrši usaglašavanje svojih pravnih akata sa odredbama ove Odluke.

Član 7

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca" a primenjivaće se od 01.01.2009. godine.

 

Samostalni članovi Odluke o izmeni
Odluke o radnom vremenu Doma zdravlja Kragujevac

("Sl. list grada Kragujevca", br. 43/2016)

Član 2

Dom zdravlja Kragujevac je dužan da u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke, izvrši usaglašavanje svojih pravnih akata sa odredbama ove Odluke.

Član 3

Ovlašćuje se Odbor za normativna akta da izvrši pravno tehničku redakciju, utvrdi i objavi prečišćen tekst Odluke o radnom vremenu Doma zdravlja Kragujevac.

Član 4

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".