ODLUKA

O LOKALNIM KOMUNALNIM TAKSAMA

("Sl. list grada Šapca i opština: Bogatić, Vladimirci i Koceljeva", br. 31/2012, 10/2013, 17/2013, 25/2013, 1/2014 - ispr. i 33/2016)

Član 1

Ovom Odlukom uvode se lokalne komunalne takse za korišćenje prava, predmeta i usluga.

Član 2

Obveznik lokalne komunalne takse jeste korisnik prava, predmeta i usluga za čije je korišćenje propisano plaćanje lokalne komunalne takse.

Član 3

Taksena obaveza nastaje danom početka korišćenja prava, predmeta ili usluge za čije je korišćenje propisano plaćanje lokalne komunalne takse.

Taksena obaveza traje dok traje korišćenje prava, predmeta ili usluge.

Član 4

Lokalne komunalne takse ne plaćaju se za korišćenje prava, predmeta i usluga od strane državnih organa i organizacija, organa i organizacija teritorijalne autonomije i jedinica lokalne samouprave.

Član 5

Lokalne komunalne takse uvode se za:

1. korišćenje prostora na javnim površinama ili ispred poslovnih prostorija u poslovne svrhe, osim radi prodaje štampe, knjiga i drugih publikacija, proizvoda starih i umetničkih zanata i domaće radinosti;

2. držanje sredstava za igru ("zabavne igre");

3. isticanje firme na poslovnom prostoru;

4. korišćenje reklamnih panoa, uključujući i isticanje i ispisivanje firme van poslovnog prostora na objektima i prostorima koji pripadaju jedinici lokalne samouprave (kolovozi, trotoari, zelene površine i sl.);

5. korišćenje prostora za parkiranje drumskih motornih i priključnih vozila na uređenim i obeleženim mestima;

6. korišćenje slobodnih površina za kampove, postavljanje šatora ili druge objekte privremenog korišćenja;

7. držanje motornih drumskih i priključnih vozila, osim poljoprivrednih vozila i mašina.

Član 6

Tarifom lokalnih komunalnih taksa, koja čini sastavni deo ove Odluke, utvrđuje se visina lokalnih komunalnih taksa po tarifnim brojevima, način utvrđivanja, olakšice, oslobođenja, rokovi i način plaćanja lokalnih komunalnih taksa.

Član 7

U pogledu načina utvrđivanja komunalne takse, postupaka po pravnim lekovima, načina i rokova plaćanja, kamate, povraćaja, zastarelosti naplate, prinudne naplate, kaznenih odredaba i ostalog što nije regulisano ovom Odlukom, primenjuje se zakon kojim se uređuje poreski postupak i poreska administracija.

Član 8

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o lokalnim komunalnim taksama ("Službeni list grada Šapca", broj 13/09 i 27/11).

Član 9

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Šapca".

TARIFA LOKALNIH KOMUNALNIH TAKSA

Tarifni broj 1.

Taksa za korišćenje prostora na javnim površinama ili ispred poslovnih prostorija u poslovne svrhe, osim radi prodaje štampe, knjiga i drugih publikacija, plaća se srazmerno korišćenju, i to:

 

dinara

1. za korišćenje javne površine ispred poslovne prostorije:

 

- zona I (Gospodar Jevremova ulica, Karađorđeva ulica, Ulica cara Dušana od centra do Doma Vojske, Masarikova ulica od centra do Šabačke biblioteke, Trg Šabačkih žrtava, Trg Đačkog bataljona)

25,00

- zona II (Ulica cara Dušana do kraja, Masarikova ulica od Šabačke biblioteke do kraja, prostor regulacionih planova Centar 1-7, Bloka 119, prostor oko Medicinske škole)

22,00

- zona Starog grada

10,00

- ostali delovi grada

10,00

- seoska područja

5,00

taksa iz ove tačke plaća se po 1 m2 na dan

 

2. za postavljanje suncobrana u letnjim baštama na kojima su ispisane reklamne poruke po suncobranu

20,00

taksa iz ove tačke plaća se po komadu na dan

 

3. za korišćenje javne površine na:

 

- trotoarima

20,00

- pijacama

20,00

- vašarima

30,00

- ostalim mestima

12,00

taksa iz ove tačke plaća se po jednom dužnom metru na dan

 

Izuzetno za korišćenje javnih površina za komercijalne promocije kao i u dane novogodišnjih, osmomartovskih praznika i vašara zauzeće javne površine za uličnu prodaju, po odobrenju nadležnog organa, plaća se taksa po 1m na dan, i to:

 

- u trajanju do tri dana

600,00

- u trajanju do 10 dana

300,00

4. za zauzeće javne površine građevinskim materijalom, odnosno postavljanjem skele

20,00

taksa iz ove tačke plaća se po 1m2 na dan

 

5. za korišćenje javnih površina za javne manifestacije zabavnog karaktera lokalna komunalna taksa se plaća na sat

8.500,00

Naplatu takse iz ovog tarifnog broja vrši:

- JKP "Stari grad" Šabac, iz tačke 3. alineja 2. i 3.,

- Gradska uprava - Odeljenje za inspekcijske i komunalno-stambene poslove u svim ostalim slučajevima iz Tarifnog broja 1. u postupku izdavanja odobrenja za korišćenje javne površine.

Tarifni broj 2.

Taksa za držanje sredstava za igru utvrđuje se godišnje po komadu, i to:

 

dinara

- za tombolu

24.000,00

- za bilijar

2.500,00

- za stoni fudbal

2.500,00

- za flipere

2.500,00

- za ringišpil

2.500,00

- za poker aparate

50.000,00

- za videoigre

2.500,00

- za druge automate za igru na sreću

50.000,00

Utvrđivanje i naplatu takse iz ovog tarifnog broja vrši Gradska uprava grada Šapca.

Tarifni broj 3.

Lokalna komunalna taksa za isticanje firme na poslovnom prostoru (u daljem tekstu: firmarina) utvrđuje se godišnje, i to:

1. Pravna lica koja su prema zakonu kojim se uređuje računovodstvo razvrstana u srednja pravna lica, kao i preduzetnici i mala pravna lica koja imaju godišnji prihod preko 50.000.000 dinara (osim preduzetnika i pravnih lica koja obavljaju delatnosti: bankarstva; osiguranja imovine i lica; proizvodnje i trgovine naftom i derivatima nafte; proizvodnje i trgovine na veliko duvanskim proizvodima; proizvodnje cementa; poštanskih, mobilnih i telefonskih usluga; elektroprivrede; kazina, kockarnica, kladionica, bingo sala i pružanja kockarskih usluga i noćnih barova i diskoteka), firmarinu plaćaju u zavisnosti od bruto površine poslovnog prostora i to:

- do 200 m2

26.000 din

- preko 200 m2

52.000 din.

Firmarina iz ove tačke umanjuje se za 50% za isticanje firme na poslovnom prostoru na području seoskih mesnih zajednica.

2. Pravna lica koja su prema zakonu kojim se uređuje računovodstvo razvrstana u velika pravna lica (osim pravnih lica koja obavljaju delatnosti: bankarstva; osiguranja imovine i lica; proizvodnje i trgovine naftom i derivatima nafte; proizvodnje i trgovine na veliko duvanskim proizvodima; proizvodnje cementa; poštanskih, mobilnih i telefonskih usluga; elektroprivrede; kazina, kockarnica, kladionica, bingo sala i pružanja kockarskih usluga i noćnih barova i diskoteka), firmarinu plaćaju u iznosu od 150.000,00 dinara.

Za isticanje firme na svakom izdvojenom poslovnom prostoru, van sedišta firme, obveznik plaća taksu u zavisnosti od bruto površine poslovnog prostora i to:

- do 200 m2

26.000,00 din.

- preko 200 m2

52.000,00 din.

Firmarina iz ove tačke umanjuje se za 50% za isticanje firme na poslovnom prostoru na području seoskih mesnih zajednica.

3. Pravna lica koja su prema zakonu kojim se uređuje računovodstvo razvrstana u velika, srednja i mala pravna lica, u smislu zakona kojim se uređuje računovodstvo i preduzetnici, a obavljaju delatnost poštanskih usluga, firmarinu plaćaju u iznosu od 150.000,00 dinara.

Za isticanje firme na svakom izdvojenom poslovnom prostoru, van sedišta firme, obveznik plaća taksu u zavisnosti od bruto površine poslovnog prostora i to:

- do 200 m2

26.000,00 din.

- preko 200 m2

52.000,00 din.

Firmarina iz ove tačke umanjuje se za 50% za isticanje firme na poslovnom prostoru na području seoskih mesnih zajednica.

4. Pravna lica koja su prema zakonu kojim se uređuje računovodstvo razvrstana u velika, srednja i mala pravna lica, u smislu zakona kojim se uređuje računovodstvo i preduzetnici, a obavljaju delatnosti: bankarstva; osiguranja imovine i lica; proizvodnje i trgovine naftom i derivatima nafte; proizvodnje i trgovine na veliko duvanskim proizvodima; proizvodnje cementa; mobilnih i telefonskih usluga; elektroprivrede; kazina, kockarnica, kladionica, bingo sala i pružanja kockarskih usluga i noćnih barova i diskoteka, firmarinu plaćaju u iznosu od 350.000,00 dinara.

Utvrđivanje firmarine vrši se na osnovu podnete prijave obveznika i/ili drugih podataka kojima raspolaže Gradska uprava grada Šapca, Odeljenje za finansije.

Firmarina se utvrđuje rešenjem Gradske uprave grada Šapca, Odeljenja za finansije.

Obveznik takse iz ovog tarifnog broja, dužan je da podnese prijavu za utvrđivanje lokalne komunalne takse Gradskoj upravi grada Šapca, Odeljenju za finansije, najkasnije do 31. januara godine za koju se vrši utvrđivanje firmarine, odnosno u roku od 10 dana od dana početka korišćenja prava, predmeta ili usluge ili nastanka promene od značaja za utvrđivanje firmarine.

Firma, u smislu ove Odluke, jeste svaki istaknuti naziv ili ime koje upućuje na to da pravno ili fizičko lice obavlja određenu delatnost.

Ako se na jednom poslovnom objektu nalazi više istaknutih firmi istog obveznika, taksa se plaća samo za jednu firmu.

Za isticanje firme na svakom izdvojenom poslovnom prostoru, van sedišta firme, obveznik plaća taksu za svaku istaknutu firmu.

Ako se poslovno sedište obveznika takse nalazi van teritorije grada Šapca, a obveznik poseduje poslovnu jedinicu, ogranak, zastupništvo i sl. na teritoriji grada Šapca, firmarina se plaća u odgovarajućem iznosu iz ovog tarifnog broja.

Firmarina iz ovog tarifnog broja plaća se u utvrđenim iznosima bez obzira da li obveznik takse predmetnu delatnost obavlja kao pretežnu ili sporednu.

Preduzetnici i pravna lica koja su prema zakonu kojim se uređuje računovodstvo razvrstana u mala pravna lica (osim preduzetnika i pravnih lica koja obavljaju delatnosti: bankarstva; osiguranja imovine i lica; proizvodnje i trgovine naftom i derivatima nafte; proizvodnje i trgovine na veliko duvanskim proizvodima; proizvodnje cementa; poštanskih, mobilnih i telefonskih usluga; elektroprivrede; kazina, kockarnica, kladionica, bingo sala i pružanja kockarskih usluga i noćnih barova i diskoteka), a imaju godišnji prihod do 50.000.000 dinara, ne plaćaju firmarinu.

Za vreme trajanja privremene odjave delatnosti, obveznik komunalne takse ne plaća firmarinu.

Firmarinu ne plaćaju pravna lica koja su u postupku likvidacije, od dana registracije odluke o likvidaciji i objavljivanja oglasa o pokretanju likvidacije, pravna lica koja su u postupku stečaja, od dana isticanja oglasa o otvaranju postupka stečaja na oglasnoj tabli suda.

Ustanove čiji je osnivač republika ili grad oslobođene su plaćanja firmarine.

Javna preduzeća i direkcije čiji je osnivač grad oslobođeni su plaćanja firmarine.

Firmarinu ne plaćaju privredni subjekti (preduzetnici) koji kao pretežnu delatnost obavlja stare i umetničke zanate i poslove domaće radinosti, za koje je izdat odgovarajući sertifikat ministarstva nadležnog za poslove privrede.

Firmarinu ne plaćaju udruženja građana, verske i humanitarne organizacije, nevladine i političke organizacije, sportska i druga neprofitna udruženja i organizacije.

Tarifni broj 4.

Za korišćenje reklamnih panoa, uključujući i isticanje i ispisivanje firme van poslovnog prostora na objektima i prostorima koji pripadaju gradu (kolovozi, trotoari, zelene površine i sl.) utvrđuje se taksa u godišnjem iznosu i to:

4.1. Pravna lica koja su prema zakonu kojim se uređuje računovodstvo razvrstana u srednja pravna lica, kao i preduzetnici i mala pravna lica koja imaju godišnji prihod preko 50.000.000 dinara (osim preduzetnika i pravnih lica koja obavljaju delatnosti: bankarstva; osiguranja imovine i lica; proizvodnje i trgovine naftom i derivatima nafte; proizvodnje i trgovine na veliko duvanskim proizvodima; proizvodnje cementa; poštanskih, mobilnih i telefonskih usluga; elektroprivrede; kazina, kockarnica, kladionica, bingo sala i pružanja kockarskih usluga i noćnih barova i diskoteka), taksu plaćaju u zavisnosti od bruto površine poslovnog prostora i to:

- do 200 m2

godišnje

Zona I (Gospodar Jevremova ulica, Karađorđeva ulica, Ulica cara Dušana od centra do Doma Vojske, Masarikova ulica od centra do Šabačke biblioteke, Trg Šabačkih žrtava, Trg Đačkog bataljona

5.200

Zona II (Ulica Cara Dušana do kraja
Masarikova ulica od Šabačke biblioteke do kraja, prostor regulacionih planova Centar 1-7, Bloka 119, prostor oko Medicinske škole)

4.200

Zona Starog grada

3.200

Ostali delovi grada

2.200

Seoska područja

1.200

- preko 200 m2

godišnje

Zona I (Gospodar Jevremova ulica, Karađorđeva ulica, Ulica cara Dušana od centra do Doma Vojske, Masarikova ulica od centra do Šabačke biblioteke, Trg Šabačkih žrtava, Trg Đačkog bataljona)

10.400

Zona II (Ulica Cara Dušana do kraja Masarikova ulica od Šabačke biblioteke do kraja, prostor regulacionih planova Centar 1-7, Bloka 119, prostor oko Medicinske škole)

8.300

Zona Starog grada

6.400

Ostali delovi grada

4.800

Seoska područja

2.400

4.2. Pravna lica koja su prema zakonu kojim se uređuje računovodstvo razvrstana u velika pravna lica (osim pravnih lica koja obavljaju delatnosti: bankarstva; osiguranja imovine i lica; proizvodnje i trgovine naftom i derivatima nafte; proizvodnje i trgovine na veliko duvanskim proizvodima; proizvodnje cementa; poštanskih, mobilnih i telefonskih usluga; elektroprivrede; kazina, kockarnica, kladionica, bingo sala i pružanja kockarskih usluga i noćnih barova i diskoteka).

 

godišnje

Zona I (Gospodar Jevremova ulica, Karađorđeva ulica,
Ulica cara Dušana od centra do Doma Vojske, Masarikova ulica od centra do Šabačke biblioteke, Trg Šabačkih žrtava, Trg Đačkog bataljona)

30.000

Zona II (Ulica Cara Dušana do kraja,
Masarikova ulica od Šabačke biblioteke do kraja, prostor regulacionih planova Centar 1-7, Bloka 119, prostor oko Medicinske škole)

24.000

Zona Starog grada

19.200

Ostali delovi grada

15.400

Seoska područja

3.500

Za korišćenje reklamnih panoa, uključujući i isticanje i ispisivanje firme van poslovnog prostora na objektima i prostorima koji pripadaju gradu (kolovozi, trotoari, zelene površine i sl.) utvrđuje se taksa u godišnjem iznosu i to: na svakom izdvojenom poslovnom prostoru, van sedišta firme, obveznik plaća taksu u zavisnosti od bruto površine poslovnog prostora i to:

- do 200 m2

godišnje

Zona I (Gospodar Jevremova ulica, Karađorđeva ulica,
Ulica cara Dušana od centra do Doma Vojske, Masarikova ulica od centra do Šabačke biblioteke, Trg Šabačkih žrtava, Trg Đačkog bataljona)

5.200

Zona II (Ulica Cara Dušana do kraja,
Masarikova ulica od Šabačke biblioteke do kraja, prostor regulacionih planova Centar 1-7, Bloka 119, prostor oko Medicinske škole)

4.200

Zona Starog grada

3.200

Ostali delovi grada

2.200

Seoska područja

1.200

- preko 200 m2

godišnje

Zona I (Gospodar Jevremova ulica, Karađorđeva ulica,
Ulica Cara Dušana od centra do Doma Vojske, Masarikova ulica od centra do Šabačke biblioteke, Trg Šabačkih žrtava, Trg Đačkog bataljona)

10.400

Zona II (Ulica Cara Dušana do kraja,
Masarikova ulica od Šabačke biblioteke do kraja, prostor regulacionih planova Centar 1-7, Bloka 119, prostor oko Medicinske škole)

8.300

Zona Starog grada

6.400

Ostali delovi grada

4.800

Seoska područja

2.400

4.3. Pravna lica koja su prema zakonu kojim se uređuje računovodstvo razvrstana u velika, srednja i mala pravna lica, u smislu zakona kojim se uređuje računovodstvo i preduzetnici, a obavljaju delatnost poštanskih usluga

 

godišnje

Zona I (Gospodar Jevremova ulica, Karađorđeva ulica,
Ulica cara Dušana od centra do Doma Vojske, Masarikova ulica od centra do Šabačke biblioteke, Trg Šabačkih žrtava, Trg Đačkog bataljona)

30.000

Zona II (Ulica Cara Dušana bo kraja,
Masarikova ulica od Šabačke biblioteke do kraja, prostor regulacionih planova Centar 1-7, Bloka 119, prostor oko Medicinske škole)

24.000

Zona Starog grada

19.200

Ostali delovi grada

15.400

Seoska područja

3.500

4.4. Pravna lica koja su prema zakonu kojim se uređuje računovodstvo razvrstana u velika, srednja i mala pravna lica, u smislu zakona kojim se uređuje računovodstvo i preduzetnici, a obavljaju delatnosti: bankarstva; osiguranja imovine i lica; proizvodnje i trgovine naftom i derivatima nafte; proizvodnje i trgovine na veliko duvanskim proizvodima; proizvodnje cementa; mobilnih i telefonskih usluga; elektroprivrede; kazina, kockarnica, kladionica, bingo sala i pružanja kockarskih usluga i noćnih barova i diskoteka,

 

godišnje

Zona I (Gospodar Jevremova ulica,
Karađorđeva ulica, Ulica Cara Dušana od centra do Doma Vojske, Masarikova ulica od centra do Šabačke biblioteke, Trg Šabačkih žrtava, Trg Đačkog bataljona)

70.000

Zona II (Ulica Cara Dušana do kraja
Masarikova ulica od Šabačke biblioteke do kraja, prostor regulacionih planova Centar 1-7, Bloka 119, prostor oko Medicinske škole)

56.000

Zona Starog grada

45.000

Ostali delovi grada

36.000

Seoska područja

29.000

Naplatu takse iz ovog tarifnog broja vrši Gradska uprava grada Šapca u postupku izdavanja odobrenja ili redovnog inspekcijskog nadzora.

Tarifni broj 5.

Taksa za korišćenje prostora za parkiranje drumskih motornih i priključnih vozila na uređenim i obeleženim mestima koja su za to određena, plaća se kupovinom karte za parkiranje ili elektronskim putem preko SMS poruka i to:

- u prvoj zoni za svaki započeti sat parkiranja

35,00 din.

- u drugoj zoni za svaki započeti sat parkiranja

30,00 din.

- dnevna karta za parkiranje

130,00 din.

Ako su parkirana vozila sa prikolicom, komunalna taksa iz prethodnog stava uvećava se za 100%.

Taksa za korišćenje prostora za parkiranje autobusa na depou za svaki započeti sat iznosi

35,00 din.

Taksa za korišćenje prostora za parkiranje na zatvorenim parkiralištima za svaki započeti sat iznosi

40,00 din.

Mesečna pretplata za parkiranje vozila iznosi:

 

• za putnička vozila na uličnim parkiralištima u zoni 1

1.700,00 din.

• za putnička vozila na uličnim parkiralištima u zoni 2

900,00 din.

• za putnička vozila na zatvorenim parkiralištima

2.000,00 din.

• za kombi vozila na zatvorenim parkiralištima

2.500,00 din.

• za autobuse na depou

4.000,00 din.

• za putnička vozila za stanare vlasnike jednog putničkog vozila

350,00 din.

Rezervacija mesta za parkiranje putničkih vozila za svaki započeti mesec parkiranja iznosi

7.000,00 din.

Rezervacija od 10 mesta i više za parkiranje putničkih vozila po vozilu za svaki započeti mesec parkiranja iznosi

3.500,00 din.

Doplatna karta za parkiranje iznosi

1.100,00 din.

Taksu iz stava 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 i 8 ovog tarifnog broja naplaćuje JKP "Parking" Šabac, a u korist računa budžeta grada Šapca.
JKP "Parking" će sredstva po osnovu prihoda od komunalne takse iz ovog tarifnog broja uplaćivati dnevno, na odgovarajući uplatni račun javnih prihoda.

Izuzetno: osobe sa invaliditetom od 80% ili više po jednom osnovu, odnosno 70% ili više ukoliko se radi o invaliditetu donjih ekstremiteta, slepa lica 4. i 5. kategorije, gluva lica sa 70% invaliditeta po jednom osnovu, vojni invalidi i civilni invalidi rata od 1. do 5. grupe koji su ostvarili pravo na ortopedski dodatak po osnovu oštećenja donjih ekstremiteta, osobe sa višestrukim smetnjama u razvoju i osobe obolele od autizma, mogu ostvariti pravo na besplatno korišćenje obeleženih parking mesta za parkiranje vozila osoba sa invaliditetom, na javnim parkiralištima na teritoriji grada Šapca, pod uslovima i po postupku predviđenim Pravilnikom o izdavanju parking karte za osobe sa invaliditetom, koji donosi Gradsko veće grada Šapca.

Za prolaz i zaustavljanje teretnih vozila u zoni zabranjenoj za saobraćaj teretnih vozila, na osnovu posebnog odobrenja organa nadležnog za poslove saobraćaja, u skladu sa odredbama rešenja o režimu saobraćaja teretnih motornih vozila kroz Šabac, utvrđuje se taksa na mesečnom nivou u iznosu i to:

- teretna vozila od 3 do 5 tona

500,00 din.

- teretna vozila od 5 do 10 tona

1.000,00 din.

- teretna vozila preko 10 tona

3.000,00 din.

a ukoliko se odobrenje za prolaz i zaustavljanje traži za jedan dan utvrđuje se taksa u iznosu i to:

- teretna vozila od 3 do 5 tona

100,00 din.

- teretna vozila od 5 do 10 tona

200,00 din.

- teretna vozila preko 10 tona

500,00 din.

Taksu iz stava 11. ovog tarifnog broja naplaćuje Gradska uprava - Odeljenje za inspekcijske i komunalno-stambene poslove.

Taksa za korišćenje obeleženih mesta na taksi stajalištu po taksi vozilu dnevno iznosi

13,00 din.

Taksu plaća preduzetnik, preduzeće ili drugo pravno lice koje je registrovano za obavljanje taksi prevoza.

Taksa se plaća unapred, godišnje prilikom izdavanja rešenja o pregledu taksi vozila u skladu sa Odlukom o auto taksi prevozu putnika.

Tarifni broj 6.

Taksa za korišćenje slobodnih površina za kampovanje, postavljanje šatora ili druge oblike privremenog korišćenja, plaća se dnevno, po metru kvadratnom zauzete površine.

Naplatu takse iz ovog tarifnog broja vrši Gradska uprava grada Šapca u postupku odobravanja površina za korišćenje.

Tarifni broj 7.

Taksa za držanje motornih drumskih i priključnih vozila, osim poljoprivrednih vozila i mašina, utvrđuje se po svakom vozilu godišnje i to:

1) za teretna vozila:

 

- za kamione do 2 t nosivosti

1.570 din.

- za kamione od 2 t do 5 t nosivosti

2.100 din.

- za kamione od 5 t do 12 t nosivosti

3.670 din.

- za kamione preko 12 t nosivosti

5.240 din.

2) za teretne i radne prikolice (za putničke automobile)

520 din.

3) za putnička vozila:

 

- do 1.150 cm3

520 din.

- preko 1.150 cm3 do 1.300 cm3

1.050 din.

- preko 1.300 cm3 do 1.600 cm3

1.570 din.

- preko 1.600 cm3 do 2.000 cm3

2.100 din.

- preko 2.000 cm3 do 3.000 cm3

3.150 din.

- preko 3.000 cm3 do

5.240 din.

4) za motocikle:

 

- do 125 cm3

420 din.

- preko 125 cm3 do 250 cm3

630 din.

- preko 250 cm3 do 500 cm3

1.050 din.

- preko 500 cm3 do 1.200 cm3

1.260 din.

- preko 1.200 cm3

1.570 din.

5) za autobuse i kombi buseve

50 din.

po registrovanom sedištu

 

6) za priključna vozila: teretne prikolice, poluprikolice i specijalne teretne prikolice za prevoz određenih vrsta tereta:

- 1 t nosivosti

420 din.

- od 1 t do 5 t nosivosti

730 din.

- od 5 t do 10 t nosivosti

1.000 din.

- od 10 t do 12 t nosivosti

1.360 din.

- Nosivosti preko 12t

2.100 din.

7) za vučna vozila (tegljače):

 

- čija je snaga motora do 66 kilovata

1.570 din.

- čija je snaga motora od 66-96 kilovata

2.100 din.

- čija je snaga motora od 96-132 kilovata

2.620 din.

- čija je snaga motora od 132-177 kilovata

3.150 din.

- čija je snaga motora preko 177 kilovata

4.200 din.

8) za radna vozila, specijalna adaptirana vozila za prevoz rekvizita za putujuće zabave, radnje i atestirana specijalizovana vozila za prevoz pčela

1.050 din.

Komunalnu taksu iz ovog tarifnog broja naplaćuje nadležni organ pri registrovanju vozila, na račun budžeta grada Šapca.