ODLUKA

O POVERAVANJU OBAVLJANJA POSLOVA UPRAVLJANJA ZAŠTIĆENIM PODRUČJIMA I PRIRODNIM DOBRIMA I ODREĐIVANJU UPRAVLJAČA ZAŠTIĆENIM PODRUČJIMA I PRIRODNIM DOBRIMA NA TERITORIJI GRADA JAGODINA

("Sl. glasnik grada Jagodina", br. 18/2016)

Član 1

Ovom odlukom određuje se za upravljača zaštićenim područjima i prirodnim dobrima na teritoriji grada Jagodina Javno preduzeće "Uređenje i javno osvetljenje" Jagodina kome se poveravaju poslovi upravljanja zaštićenim područjima i prirodnim dobrima na teritoriji grada Jagodina i to za:

2. Zaštićena područja:

- Spomenik prirode "Park učiteljske škole" Jagodina

- Spomenik prirode "Gradski park Đurđevo brdo"

3. Zaštićena prirodna dobra:

- Hrast lužnjak (QVERCUS ROBUR) na kp.br. 1344 KO Kolare

- Hrast lužnjak (QVERCUS ROBUR) na kp.br. 3199 KO Jagodina

- Hrast lužnjak (QVERCUS ROBUR) hrast Koče Kapetana na kp.br. 1213, 1214 i 1215 KO Kočino Selo.

Član 2

Javno preduzeće "Uređenje i javno osvetljenje" Jagodina će poslove iz člana 1. ove odluke obavljati u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima u ovoj oblasti i posebnom odlukom osnivača.

Član 3

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi član 1. Odluke o poveravanju poslova staranja zaštićenih prirodnih dobara -Hrasta lužnjaka ("Opštinski službeni glasnik opštine Jagodina", br. 21/05), član 5. Odluke o zaštiti spomenika prirode "Park učiteljske škole-Jagodina" ("Opštinski službeni glasnik opštine Jagodina", br. 6/04) i član 5. Odluke o zaštiti spomenika prirode "Gradski park Đurđevo brdo" ("Opštinski službeni glasnik opštine Jagodina", br. 6/04).

Član 4

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Jagodine".