ODLUKA
O NAGRAĐIVANJU NAJBOLJIH UČENIKA I STUDENATA SA PODRUČJA GRADA LOZNICE

("Sl. list Grada Loznice", br. 25/2016)

Član 1

Odlukom o nagrađivanju najboljih učenika i studenata (u daljem tekstu: Odluka) uređuju se bliži uslovi i kriterijumi za nagrađivanje najboljih učenika osnovnih i srednjih škola i studenata na osnovnim studijama sa prebivalištem na području grada Loznice.

Član 2

Nagrađivanje iz člana 1. ove Odluke podrazumeva:

- dodelu gradske nagrade najboljim učenicima i studentima,

- dodelu jednokratne nagrade đacima generacije i najboljim učenicima za osvojenu prvu, drugu ili treću nagradu na republičkom ili međunarodnom takmičenju u toku poslednje školske godine i

- dodelu finansijske novčane pomoći studentima osnovnih studija za sve vidove stručnog usavršavanja po preporuci stručnog tela ustanove, a po zahtevu studenta.

Član 3

Gradska nagrada dodeljuje se studentima II i narednih godina osnovnih studija pod sledećim uslovima:

- da student pohađa studije na fakultetu čiji je osnivač Republika Srbija,

- da je student državljanin Republike Srbije,

- da ima prebivalište na teritoriji grada Loznice u trajanju od najmanje 3 godine od dana podnošenja prijave na konkurs,

- da je tokom studija postigao prosečnu ocenu najmanje 9.00,

- da se njegove studije finansiraju iz budžeta Republike Srbije i

- da tokom studija nije ponovio ni jednu godinu.

O dodeli i visini sredstava iz stava 1. ovog člana odlučuje Gradsko veće vodeći računa o planiranom iznosu budžetskih sredstava u tekućoj godini.

Član 4

Gradska nagrada dodeljuje se učenicima osnovnih škola, osim muzičke škole, pod sledećim uslovima:

- da je učenik državljanin Republike Srbije,

- da ima prebivalište na teritoriji grada Loznice u trajanju od najmanje 3 godine od dana podnošenja prijave na konkurs

- da ima osvojenu pojedinačnu prvu, drugu ili treću nagradu na republičkom ili međunarodnom takmičenju koje je u kalendaru takmičenja Ministarstva prosvete, na kvalifikacionom takmičenju i takmičenju koje je organizovano isključivo preko škole.

Uslovi u pogledu takmičenja iz alineje 3. ovog člana moraju biti kumulativno ispunjeni.

Član 5

Gradska nagrada dodeljuje se učenicima muzičke škole, pod sledećim uslovima:

- da je učenik državljanin Republike Srbije,

- da ima prebivalište na teritoriji grada Loznice u trajanju od najmanje 3 godine od dana podnošenja prijave na konkurs i

- da ima osvojenu pojedinačnu prvu nagradu na republičkom ili međunarodnom takmičenju koje je u kalendaru takmičenja Ministarstva prosvete i koje je organizovano isključivo preko škole.

Član 6

Gradska nagrada dodeljuje se učenicima srednjih škola, pod sledećim uslovima:

- da je učenik državljanin Republike Srbije,

- da ima prebivalište na teritoriji grada Loznice u trajanju od najmanje 3 godine od dana podnošenja prijave na konkurs i

- da ima osvojenu pojedinačnu prvu, drugu ili treću nagradu na republičkom ili međunarodnom takmičenju koje je u kalendaru takmičenja Ministarstva prosvete i koje je organizovano isključivo preko škole.

Član 7

Nagrade osvojene na smotrama talenata i takmičenjima koja se odvijaju putem interneta neće se nagrađivati.

Član 8

Jednokratna nagrada dodeljuje se đacima generacije i učenicima osnovnih i srednjih škola za osvojene prve tri nagrade na republičkom ili međunarodnom takmičenju u toku poslednje školske godine, a prema kriterijumima za takmičenja iz članova 4, 5 i 6. ove Odluke.

Ukoliko je đak generacije ujedno osvojio i jednu ili više nagrada iz članova navedenih u stavu 1. ovog člana, jednokratna nagrada isplatiće se učeniku u punom iznosu predviđenom za đaka generacije, uvećanom za 50% te vrednosti.

Ukoliko je učenik osvojio više nagrada prema kriterijumima iz članova 4, 5. i 6. ove Odluke, jednokratna nagrada isplatiće se u punom iznosu predviđenom za jednu osvojenu prvu nagradu, uvećanom za 50% vrednosti prve nagrade.

Član 9

Gradska nagrada dodeljuje se putem konkursa koji na predlog Komisije raspisuje Gradsko veće.

Komisiju iz stava 1. ovog člana imenuje Gradsko veće, a njen delokrug rada i mandat utvrđuje se rešenjem.

Član 10

Gradska nagrada isplaćuje se u deset jednakih mesečnih rata.

Član 11

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaju da važe Odluka o obrazovanju fonda za podsticanje učenja, naučnog i umetničkog stvaralaštva učenika i studenata grada Loznice ("Službeni list grada Loznice" br.12/10) i Pravila o kriterijumima, uslovima i načinu dodeljivanja nagrada iz Fonda za podsticanje učenja, naučnog i umetničkog stvaralaštva učenika i studenata grada Loznice doneta od strane načelnika Gradske uprave grada Loznice br. 45/2011-III1. od 20.01.2011. godine.

Član 12

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Loznice".