ODLUKA

O USPOSTAVLJANJU SARADNJE GRADA VALJEVA SA OPŠTINAMA U SLIVU KOLUBARE

("Sl. glasnik grada Valjeva", br. 18/2016 - sveska 2)

Član 1

Grad Valjevo uspostavlja saradnju sa opštinama u slivu Kolubare, u skladu sa potrebama intenziviranja saradnje između grada Valjeva i opština u slivu Kolubare u cilju smanjivanja zajedničkih rizika i brzog oporavka nakon elementarnih nepogoda i drugih nesreća.

Član 2

Specifični ciljevi saradnje grada Valjeva i opština u slivu Kolubare biće razvoj jedinica civilne zaštite opšte namene, prikupljanje, obrada i razmena podataka između gradova i opština i republičkih ustanova o hazardima, izloženosti hazardima, osetljivosti na hazarde i kapacitetima za odgovor i brz oporavak, zajedničko planiranje i sprovođenje infrastrukturnih mera u skladu sa preporukama, studijama i analizama za problem poplava u slivu Kolubare, ocenjivanje seizmičkog hazarda, jačanje horizontalne i vertikalne komunikacije radi unapređenja sistema rane najave, razvoj strategije planiranja finansijskih sredstava i unapređenja procesa procene štete i obnove posle elementarne nepogode.

Član 3

U skladu sa članom 1. ove odluke, grad Valjevo prihvata odredbe Inicijative o saradnji gradova i opština u slivu reke Kolubare.

Član 4

Po donošenju ove odluke, gradonačelnik grada Valjeva potpisaće Protokol o saradnji grada Valjeva i opština u slivu Kolubare.

Član 5

Ovu odluku objaviti u "Službenom glasniku grada Valjeva".