PROGRAM
RASPOREDA SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE I SUFINANSIRANJE PROGRAMA/PROJEKATA UDRUŽENJA KOJI SU OD JAVNOG INTERESA ZA GRAD KRAGUJEVAC U 2017. GODINI

("Sl. list grada Kragujevca", br. 1/2017)

I Programom rasporeda sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa/projekata udruženja koji su od javnog interesa za grad Kragujevac u 2017. godini (u daljem tekstu: Program) vrši se raspored sredstava u ukupnom iznosu od 3.000.000 dinara za finansiranje i sufinansiranje programa/projekta udruženja, koji su od javnog interesa za grad Kragujevac, planiranih Odlukom o budžetu grada Kragujevca za 2017. godinu ("Službeni list grada Kragujevca", broj 42/16) na Razdelu 13 - Gradska uprava za vanprivredne delatnosti, Glava 13.4 - Ljudska i manjinska prava, Program 15 - Opšte usluge lokalne samouprave, Programska aktivnost 0007 (PA 0007) - Funkcionisanje nacionalnih saveta nacionalnih manjina, Funkcija 860 - Rekreacija, sport, kultura i vere neklasifikovano na drugom mestu, Ekonomska klasifikacija 481 - Dotacije nevladinim organizacijama, na sledeći način:

1. za realizaciju programa/projekata udruženja na osnovu javnog konkursa u iznosu od 1.889.494,50 dinara,

2. za realizaciju programa/projekata udruženja na osnovu stalnog konkursa u iznosu od 629.831,50 dinara,

3. za realizaciju obaveze preuzetih, a neizvršenih u 2016. godini u iznosu od 480.674,00 dinara.

II Dodela sredstava udruženjima za realizaciju aktivnosti iz poglavlja I, tačke 1. i tačke 2. vrši se putem konkursa koji se raspisuje na osnovu Odluke Gradskog veća. Odluku o raspodeli sredstava donosi Gradsko veće na osnovu mišljenja Komisije koja razmatra zahteve udruženja.

U skladu sa Odlukom Gradskog veća, sredstva odobrena za realizaciju Programa rasporediće se na osnovu rešenja Gradonačelnika grada Kragujevca.

Sredstva za finansiranje i sufinansiranje programa/projekata udruženja po konkursu prenosiće se na osnovu ugovora koji zaključuju Gradonačelnik, u ime grada Kragujevca i nosilac odobrenog projekta.

III Sredstva iz poglavlja I, tačka 3. prenosiće se na osnovu rešenja Gradonačelnika, saglasno sa Odlukom o budžetu grada Kragujevca za 2017. godinu.

IV Prenos sredstava iz poglavlja I Programa vršiće se srazmerno ostvarenim prihodima i primanjima budžeta grada Kragujevca za 2017. godinu.

V Za realizaciju Programa odgovorna je Gradska uprava za vanprivredne delatnosti - Odeljenje za kulturu, informisanje, ljudska i manjinska prava.

VI Ovaj program objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".