REŠENJE

O DAVANJU SAGLASNOSTI JKP "DUBOKO" NA CENOVNIK ODLAGANJA KOMUNALNOG OTPADA

("Sl. list grada Užica", br. 5/2017)

1. Daje se saglasnost na Odluku Upravnog odbora JKP "Duboko" br. 103/5 od 07.12.2016. godine kojom se utvrđuju

CENOVNIK
ODLAGANJA KOMUNALNOG OTPADA

Prilikom zaključivanja pojedinačnih ugovora o odlaganju i načinu naplate naknade usluge transporta, tretmana i bezbednog odlaganja komunalnog otpada između svakog od osnivača, lokalnog, odnosno lokalnih komunalnih preduzeća, i JKP "Duboko" Užice, cena odlaganja otpada na Regionalnu sanitarnu deponiju Duboko u periodu od 01.01.2017. godine utvrđuje se na na nivou iz 2016. godine i iznosi 1.815,00 dinara po toni otpada dopremljenog i izmerenog na vagi JKP "Duboko" Užice, za prosečne mesečne količine utvrđene Programom poslovanja JKP "Duboko" Užice za 2017. godinu.

Ugovorom iz stava 1. ove odluke JKP "Duboko" Užice, lokalna javna komunalna preduzeća osnivača i osnivači regulišu međusobna prava i obaveze u vezi realizacije, odnosno u vezi odlaganja otpada i načina naplate naknade usluge transporta, tretmana i bezbednog odlaganja otpada sa teritorije osnivača.

Ugovorom iz stava 1. i 2. ove odluke može se utvrditi da deo mesečne cene koji predstavlja razliku između količine utvrđene Programom poslovanja JKP "Duboko" Užice za 2017. godinu i mesečne količine otpada dopremljenog i izmerenog na vagi JKP "Duboko" Užice, ide na teret osnivača.

Prilikom zaključivanja pojedinačnih ugovora o odlaganju i načinu naplate naknade usluge transporta, tretmana i bezbednog odlaganja komunalnog otpada između svakog od osnivača, lokalnog, odnosno lokalnih komunalnih preduzeća, i JKP "Duboko" Užice, lokalna javna komunalna preduzeća su u obavezi da u ime i za račun JKP "Duboko" Užice izdaju i deponuju registrovanu blanko menicu.

JKP (lokalno javno komunalno preduzeće) se obavezuje da suvu frakciju komercijalnog i komunalnog otpada (PET ambalaža, plastične folije, plastične kese, plastična burad, plastični džakovi, drugi plastični proizvodi, papir, karton, stiropor, tetrapak ambalaža, limenke od aluminijuma, limenke od gvožđa, razni metalni delovi, tekstil, obuća i staklena ambalaža) odlažu u posebne kontejnere na transfer stanicu ili privremenu pretovarnu stanicu određenu odlukom nadležnog organa OPŠTINE /GRADA.

Ugovorom iz stava 1. i 2. ove odluke utvrđuje se i dinamika vraćanja duga lokalnih javnih preduzeća i osnivača prema JKP "DUBOKO" UŽICE iz prethodnog perioda, što uključuje mogućnost da se već zaključeni sporazumi o vraćanju duga iz prethodnog perioda implementiraju u ovaj ugovor.

Ugovorom iz stava 1. i 2. ove odluke utvrđuju se način i dinamika izmirenja obaveza osnivača JKP "DUBOKO" UŽICE prema JKP "DUBOKO" UŽICE po osnovu investicija, utvrđenih Programom poslovanja JKP "Duboko" Užice za 2017. godinu.

JKP "DUBOKO" UŽICE se obavezuje da mesečne fakture za pružene usluge iz prethodnog stava umanjuje na ime količine dopremljene suve frakcije otpada iz ovog ugovora pod uslovom da svaki pojedinačni kontejner na vagi u JKP "DUBOKO" UŽICE bude teži od 2,5 tona i ne sadrži više od 8% mokrog otpada. Pod mokrim otpadom podrazumeva se sve što ovim ugovorom nije utvrđeno kao suva frakcija komercijalnog i komunalnog otpada.

JKP "DUBOKO" UŽICE se obavezuje da mesečne fakture i mesečne zahteve za plaćanje sa maksimalnim rokom plaćanja do 60 dana dostavlja JKP (lokalno javno komunalno preduzeće)/OPŠTINI/GRADU do 5-tog u mesecu za prethodni mesec tako što će naknadu po ceni iz ovog ugovora primeniti na mesečne količine otpada dopremljenog i izmerenog na vagi JKP Duboko Užice.

Zadužuju se osnivači da obezbede uslove da se ugovor iz stava 1. i 2. ove odluke zaključi do 31.01.2017. godine.

2. Ovo rešenje stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu grada Užica.