UPUTSTVO

O METODOLOGIJI ZA IZRADU PROCENE UGROŽENOSTI OD ELEMENTARNIH NEPOGODA I DRUGIH NESREĆA I PLANOVA ZAŠTITE I SPASAVANJA U VANREDNIM SITUACIJAMA

("Sl. glasnik RS", br. 18/2017)

1. Ovim uputstvom propisuje se Metodologija za izradu procene ugroženosti od elementarnih nepogoda i drugih nesreća i planova zaštite i spasavanja.

2. Metodologija iz tačke 1. ovog uputstva odštampana je uz ovo uputstvo (Prilog 1) i čini njegov sastavni deo.

3. Svi subjekti koji su doneli i dobili saglasnost Ministarstva unutrašnjih poslova na procenu ugroženosti i plan zaštite i spasavanja u skladu sa propisima koji su bili na snazi do dana stupanja na snagu ovog uputstva, uskladiće navedena akta sa odredbama ovog uputstva u roku od šest meseci od dana njegovog stupanja na snagu.

4. Danom stupanja na snagu ovog uputstva prestaje da važi Uputstvo o metodologiji za izradu procene ugroženosti i planova zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama ("Službeni glasnik RS", broj 96/12).

5. Ovo uputstvo stupa na snagu osmog dana od objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

Metodologiju za izradu procene ugroženosti od elementarnih nepogoda i drugih nesreća i planova zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama, koja je sastavni deo ovog uputstva, možete pogledati OVDE