PROGRAM

MERA ZA UNAPREĐENJE USLOVA ŽIVOTA NA TERITORIJI GRADA SUBOTICE ZA 2017. GODINU

("Sl. list grada Subotice", br. 3/2017)

I

Programom mera za unapređenje uslova života na teritoriji Grada Subotice za 2017. godinu (u daljem tekstu: Program) vrši se raspodela sredstava ostvarenih od naknade za korišćenje mineralnih sirovina i geotermalnih resursa kada se eksploatacija vrši na teritoriji Grada Subotice u 2017. godini, a u cilju unapređenja uslova života na teritoriji Grada Subotice.

II

Sredstva ostvarena od naknade za korišćenje mineralnih sirovina predviđena su Odlukom o budžetu Grada Subotice za 2017. godinu ("Službeni list Grada Subotice" broj 58/16) kao prihodi od imovine - Naknada za korišćenje mineralnih sirovina i geotermalnih resursa kada se eksploatacija vrši na teritoriji APV u iznosu od 5.700.000,00 dinara.

Raspored sredstava je u Budžetu Grada Subotice za 2017. godine, prikazan u okviru razdela 4, glave 07, funkcije 550, Zaštita životne sredine - Istraživanje i razvoj, Program 17: Energetska efikasnost, programska klasifikacija: 0501-P1 i 0502-P2.

III

Sredstva iz tačke II ovog programa raspoređuju se za izgradnju infrastrukturnih i drugih objekata u cilju unapređenja života u ukupnom iznosu od 3.800.000,00 dinara za programsku klasifikaciju 0501-P1 (ekonomska klasifikacija 511), a namenjena su za:

2. nastavak finansiranja sanacije energetskih gubitaka termotehničkih sistema zamenom sistema ili delova sistema grejanja efikasnijim sistemom grejanja (gasifikacija) kao i druge mere za poboljšanje uslova života u objektima "HAJDI", "PERA DETLIĆ", "PALČICA" (preneta obaveza iz 2016. godine u iznosu od 2.100.000,00 dinara) i "CICIBAN", predškolske ustanove "Naša radost", Antona Aškerca broj 3, Subotica.

IV

Sredstva iz tačke II ovog programa raspoređuju se za izgradnju infrastrukturnih i drugih objekata u cilju unapređenja života u ukupnom iznosu od 1.900.000,00 dinara za programsku klasifikaciju 0501-P2 (ekonomska klasifikacija 511), a namenjena su za:

1. sufinansiranje sanacije energetskih gubitaka termičkog omotača zamenom spoljnih prozora i vrata u objektima osnovne škole "SVETI SAVA", Aksentija Marodića bb, Subotica.

V

Finansiranje, odnosno sufinansiranje aktivnosti iz ovog programa vršiće se u zavisnosti od priliva sredstava ostvarenih na ime naknade za korišćenje mineralnih sirovina i geotermalnih resursa kada se eksploatacija vrši na teritoriji APV.

VI

U slučaju da se prihodi ne ostvare u planiranom iznosu, Gradonačelnik će na predlog Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj, Službe za energetiku i saobraćaj, rešenjem utvrditi prioritet aktivnosti.

VII

Ovaj program se objavljuje u "Službenom listu grada Subotice", a primenjuje se po pribavljanju saglasnosti od Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Sektor za mineralne sirovine.