ODLUKA

O RADNOM VREMENU DOMA ZDRAVLJA "DR DRAGA LJOČIĆ" ŠABAC

("Sl. list grada Šapca i opština: Bogatić, Vladimirci i Koceljeva", br. 5/2017)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se nedeljni raspored rada, početak i završetak radnog vremena Doma zdravlja "Dr Draga Ljočić" Šabac.

Član 2

Pod radnim vremenom, u smislu ove Odluke, podrazumeva se vreme u kome Dom zdravlja "Dr Draga Ljočić" Šabac, pruža zdravstvenu zaštitu.

Član 3

Dom zdravlja "Dr Draga Ljočić" Šabac radnim danima radi u vremenu od 07:00 do 20:00 časova.

Subotom, Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, Služba za zdravstvenu zaštitu žena, Služba polivalentne patronaže i Služba za kućno lečenje i zdravstvenu negu u Šapcu, rade u vremenu od 07:00 do 20:00 časova.

Subotom, Služba stomatološke zdravstvene zaštite u Šapcu radi u vremenu od 07:00 do 14:00 časova.

Nedeljom, Služba za kućno lečenje i zdravstvenu negu radi u vremenu od 07:00 časova do 20:00 časova.

Doktori medicine iz Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, u prostorijama Službe hitne medicinske pomoći u Šapcu, dežuraju svakog radnog dana u vremenu od 20:00 do 24:00 časova.

Nedeljom, doktori medicine iz Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, u vremenu od 07:00 do 14:00 časova dežuraju u poslovnom prostoru Treće zdravstvene ambulante u Šapcu a u vremenu od 14:00 do 24:00 časova dežuraju u poslovnom prostoru Službe hitne medicinske pomoći.

Služba dečje zdravstvene zaštite radi svakog radnog dana i subotom u vremenu od 07:00 do 20:00 časova i dežura u vremenu od 20:00 časova do 07:00 časova.

Nedeljom, Služba dečje zdravstvene zaštite dežura u vremenu od 00:00 časova do 24:00 časova.

Služba hitne medicinske pomoći u Domu zdravlja "Dr Draga Ljočić" Šabac radi od 00:00 časova do 24:00 časova, svakog radnog dana, subotom, nedeljom i praznikom.

Član 4

Dom zdravlja "Dr Draga Ljočić" Šabac je dužan da u okviru utvrđenog nedeljnog rasporeda rada i radnog vremena pruža zdravstvenu zaštitu radom u jednoj, dve ili više smena u skladu sa zdravstvenom delatnošću, prema odluci direktora Doma zdravlja.

Raspored rada po organizacionim jedinicama i objektima Doma zdravlja "Dr Draga Ljočić" Šabac utvrđuje direktor posebnom odlukom.

Član 5

Nedeljni raspored rada, početak i završetak radnog vremena utvrđen ovom Odlukom, mora biti istaknut na ulazu ili drugom vidnom mestu objekta u kome se obavlja delatnost Doma zdravlja "Dr Draga Ljočić" Šabac.

Član 6

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Sl. listu grada Šapca".