REŠENJE

O PONAVLJANJU GLASANJA NA BIRAČKIM MESTIMA NA KOJIMA SU PONIŠTENI IZBORI ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE

("Sl. glasnik RS", br. 32/2017)

1. Ponavlja se glasanje na izborima za predsednika Republike na biračkim mestima na kojima su poništeni izbori održani 2. aprila 2017. godine, i to:

1) na biračkom mestu broj 77. MZ "MIRIJEVO", ŠKOLSKI TRG BR. 2, na teritoriji gradske opštine Zvezdara u gradu Beogradu,

2) na biračkom mestu broj 11. DOM KULTURE, KLEK, SAVE KOVAČEVIĆA BR. 32, na teritoriji grada Zrenjanina,

3) na biračkom mestu broj 48. OŠ "BRANKO RADIČEVIĆ", ULJMA, TRG OSLOBOĐENJA BR. 3, na teritoriji grada Vršca,

4) na biračkom mestu broj 11. KLUB PENZIONERA, GLOGONJ, BEOGRADSKA BR. 13, na teritoriji grada Pančeva,

5) na biračkom mestu broj 11. OŠ "SVETI SAVA", BAČKA PALANKA, TRG BRATSTVA JEDINSTVA BR. 22, na teritoriji opštine Bačka Palanka,

6) na biračkom mestu broj 5. ZGRADA PRVE MESNE ZAJEDNICE, VRBAS, SVETOZARA MARKOVIĆA BR. 29, na teritoriji opštine Vrbas,

7) na biračkom mestu broj 18. OSNOVNA ŠKOLA, JELENAC, na teritoriji opštine Topola,

8) na biračkom mestu broj 10. OSNOVNI SUD, KRALJEVO, PLJAKINA BR. 4, na teritoriji grada Kraljeva.

2. Ponovno glasanje održaće se u utorak 11. aprila 2017. godine, u vremenu od 7 do 20 časova.

3. Glasanje će se sprovesti po Listi kandidata koja je utvrđena za izbore za predsednika Republike, održane 2. aprila 2017. godine.

4. Raspuštaju se birački odbori obrazovani za sprovođenje izbora za predsednika Republike, održanih 2. aprila 2017. godine, za biračka mesta iz tačke 1. ovog rešenja.

5. Republička izborna komisija će za sprovođenje ponovnog glasanja na biračkim mestima iz tačke 1. ovog rešenja obrazovati nove biračke odbore i imenovati predsednike i zamenike predsednika, kao i članove i zamenike članova novih biračkih odbora.

6. Organ nadležan za vođenje biračkog spiska pripremiće za sprovođenje ponovnog glasanja overene izvode iz biračkog spiska za biračka mesta iz tačke 1. ovog rešenja i dostaviće ih Republičkoj izbornoj komisiji najkasnije do 7. aprila 2017. godine.

7. Ovo rešenje stupa na snagu danom donošenja, a objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije" i na biračkim mestima na kojem se ponavlja glasanje za izbor predsednika Republike.