REŠENJE
O PONAVLJANJU GLASANJA NA BIRAČKIM MESTIMA NA KOJIMA SU PONIŠTENI IZBORI ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE

("Sl. glasnik RS", br. 35/2017)

1. Ponavlja se glasanje na izborima za predsednika Republike na biračkim mestima na kojima su poništeni izbori održani 2. aprila 2017. godine, i to:

1) na biračkom mestu broj 178. SREDNJA ŠKOLA "SVETOZAR MILETIĆ", NOVI SAD, NARODNIH HEROJA BR. 7, na teritoriji grada Novog Sada,

2) na biračkom mestu broj 62. DOM KULTURE, MILUTOVAC, na teritoriji opštine Trstenik,

3) na biračkom mestu broj 75. OSNOVNA ŠKOLA, KUKULOVCE, na teritoriji grada Leskovca.

2. Ponovno glasanje održaće se u ponedeljak 17. aprila 2017. godine, u vremenu od 7 do 20 časova.

3. Glasanje će se sprovesti po Listi kandidata koja je utvrđena za izbore za predsednika Republike, održane 2. aprila 2017. godine.

4. Raspuštaju se birački odbori obrazovani za sprovođenje izbora za predsednika Republike, održanih 2. aprila 2017. godine, za biračka mesta iz tačke 1. ovog rešenja.

5. Republička izborna komisija će za sprovođenje ponovnog glasanja na biračkim mestima iz tačke 1. ovog rešenja obrazovati nove biračke odbore i imenovati predsednike i zamenike predsednika, kao i članove i zamenike članova novih biračkih odbora.

6. Organ nadležan za vođenje biračkog spiska pripremiće za sprovođenje ponovnog glasanja overene izvode iz Jedinstvenog biračkog spiska za biračka mesta iz tačke 1. ovog rešenja i dostaviće ih Republičkoj izbornoj komisiji najkasnije do 13. aprila 2017. godine u 12 časova.

7. Ovo rešenje stupa na snagu danom donošenja, a objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije" i na biračkim mestima na kojima se ponavlja glasanje za izbor predsednika Republike.