ODLUKA

O UTVRĐIVANJU EKONOMSKE CENE PROGRAMA VASPITANJA I OBRAZOVANJA U PREDŠKOLSKOJ USTANOVI "PIONIR" U JAGODINI

("Sl. glasnik grada Jagodina", br. 3/2017)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se ekonomska cena programa vaspitanja i obrazovanja u Predškolskoj ustanovi "Pionir" u Jagodini, čiji je osnivač grad Jagodina.

Član 2

Ekonomska cena programa vaspitanja i obrazovanja u Predškolskoj ustanovi "Pionir" u Jagodini, utvrđuje se u iznosu od 19.676,00 dinara mesečno po detetu.

Dnevna ekonomska cena po detetu utvrđuje se deljenjem mesečne ekonomske cene po detetu iz stava 1. ovog člana sa brojem radnih dana u mesecu.

Član 3

Učešće korisnika usluga u ekonomskoj ceni po detetu iznosi 20%, odnosno za celodnevne oblike rada u trajanju od 10 časova, utvrđuje se u iznosu od 3.935,00 dinara mesečno po detetu.

Član 4

Učešće korisnika usluga u ekonomskoj ceni po detetu za celodnevne oblike rada u trajanju od 10 časova program pripreme za školu, utvrđuje se u iznosu od 3.290,00 dinara mesečno po detetu, za vreme trajanja pripremnog školskog programa.

Član 5

Učešće korisnika usluga u ekonomskoj ceni po detetu za poludnevni oblik rada u trajanju od 4 časova - program pripreme za školu, utvrđuje se u iznosu od 1.483,00 dinara mesečno po detetu za vreme trajanja pripremnog školskog programa u slučaju da korisnik koristi usluge ishrane.

Član 6

Iznosi utvrđeni ovom Odlukom korisniku se obračunavaju po isteku obračunskog meseca.

Za dane odsustva korisnik plaća iznos od 50% od utvrđenog iznosa.

U slučaju proglašenja vanredne situacije ili elementarne nepogode za dane odsustva deteta usluga se ne naplaćuje.

U slučaju više sile (rekonstrukcije, sanacije, adaptacije objekta i dr.) ukoliko ustanova ne obezbedi adekvatan boravak deteta u drugom objektu za dane odsustva deteta usluga se ne naplaćuje.

Član 7

Ovu odluku objaviti u "Službenom glasniku grada Jagodine", a primenjivaće se od 01.03.2017. godine.