POKRAJINSKA SKUPŠTINSKA ODLUKA
O DONOŠENJU PROSTORNOG PLANA PODRUČJA POSEBNE NAMENE MREŽE KORIDORA SAOBRAĆAJNE INFRASTRUKTURE NA OSNOVNOM PRAVCU DRŽAVNOG PUTA I REDA BR. 24 SUBOTICA-ZRENJANIN-KOVIN

("Sl. list AP Vojvodine", br. 19/2017)

Član 1

Donosi se Prostorni plan područja posebne namene mreže koridora saobraćajne infrastrukture na osnovnom pravcu državnog puta I reda br. 24 Subotica-Zrenjanin-Kovin (u daljem tekstu: Prostorni plan), koji je odštampan uz ovu odluku i čini njen sastavni deo.

Član 2

Prostornim planom razrađuju se načela prostornog uređenja, utvrđuju ciljevi prostornog razvoja, organizacija, zaštita, korišćenje i namena prostora, kao i drugi elementi značajni za područje u obuhvatu Plana.

Član 3

Prostorni plan sadrži tekstualni i grafički deo.

Grafički deo čine referalne karte:

- "Posebna namena prostora" u razmeri 1:100.000

- "Mreža naselja i infrastrukturni sistemi" u razmeri 1:100.000

- "Zaštita životne sredine, prirodnih i kulturnih dobara" u razmeri 1:100.000

- "Sprovođenje plana" u razmeri 1:100.000

- "Direktna primena detaljne razrade Prostornog plana" u razmeri 1:100.000

Tekstualni i grafički deo - referalne karte Prostornog plana iz stava 2. ovog člana izrađuju se u osamnaest primeraka, koje svojim potpisom overava ovlašćeno lice organa koji donosi planski dokument.

Član 4

Sastavni deo Prostornog plana čini Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Prostornog plana područja posebne namene mreže koridora saobraćajne infrastrukture na osnovnom pravcu državnog puta I reda br. 24 Subotica-Zrenjanin-Kovin na životnu sredinu.

Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Prostornog plana područja posebne namene mreže koridora saobraćajne infrastrukture na osnovnom pravcu državnog puta I reda br. 24 Subotica-Zrenjanin-Kovin na životnu sredinu sastoji se iz tekstualnog dela i grafičkog priloga.

Grafički prilog iz stava 2. ovog člana izrađuje se u osamnaest primeraka, a svojim potpisom overava ga ovlašćeno lice organa koji donosi planski dokument.

Član 5

Grafički deo Prostornog plana iz člana 3. stav 2. ove odluke čuva se trajno u Skupštini AP Vojvodine (jedan komplet), Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine (dva kompleta), Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (jedan komplet), Gradu Subotica (jedan komplet), opštini Kanjiža (jedan komplet), opštini Senta (jedan komplet), opštini Novi Kneževac (jedan komplet), opštini Čoka (jedan komplet), Gradu Kikinda (jedan komplet), opštini Nova Crnja (jedan komplet), opštini Novi Bečej (jedan komplet), opštini Žabalj (jedan komplet), opštini Žitište (jedan komplet), Gradu Zrenjanin (jedan komplet), opštini Kovačica (jedan komplet), opštini Kovin (jedan komplet), Gradu Pančevo (jedan komplet), i Javnom preduzeću "Zavod za urbanizam Vojvodine" Novi Sad (jedan komplet).

Dokumentaciona osnova na kojoj se zasniva Prostorni plan čuva se u Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Član 6

Prostorni plan - i tekstualni i grafički deo, sa prilozima dostupni su na uvid javnosti u toku važenja dokumenta u Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Član 7

Prostorni planovi jedinica lokalne samouprave, urbanistički planovi i dokumenti za sprovođenje prostornog plana - urbanistički projekti, izradiće se ili će se uskladiti sa odredbama ove odluke, na način utvrđen Prostornim planom.

Planovi i programi razvoja koji se donose po posebnim propisima, propisi i drugi opšti akti uskladiće se sa odredbama ove odluke u roku od godinu dana od dana njenog stupanja na snagu.

Prostorni planovi jedinica lokalne samouprave, urbanistički planovi i projekti, te planovi i programi razvoja doneti do dana stupanja na snagu ove odluke, primenjuju se u delovima koji nisu u suprotnosti s njom.

Član 8

Tekstualni deo Prostornog plana objavljuje se u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine".

Prostorni plan se u celosti objavljuje i u elektronskom obliku i dostupan je na internet strani Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i organa nadležnog za donošenje planskog dokumenta - Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine.

Član 9

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne pokrajine Vojvodine".

 

Prostorni plan područja posebne namene mreže koridora saobraćajne infrastrukture na osnovnom pravcu državnog puta I reda br. 24 Subotica-Zrenjanin-Kovin, koji je sastavni deo ovog prostornog plana, možete pogledati OVDE