ODLUKA
O UTVRĐIVANJU DOPRINOSA ZA UREĐIVANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 1/2017 i 3/2017)

 

I OSNOVNE ODREDBE

Član 1

Ovom Odlukom propisuje se uređivanje građevinskog zemljišta, opremanje građevinskog zemljišta, pripremanje i opremanje građevinskog zemljišta sredstvima fizičkih i pravnih lica, zone i vrste namene objekata, iznosi koeficijenata zone i namene, postupak obračuna i naplate doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta kriterijumi, iznos i postupak umanjivanja doprinosa, posebna umanjenja za nedostajuću infrastrukturu i uslovi i način obračuna umanjenja za troškove infrastrukturnog opremanja sredstvima investitora, kao i druga pitanja od značaja za obračun i naplatu doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

II UREĐIVANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA

Član 2

Uređivanje građevinskog zemljišta obuhvata njegovo pripremanje i opremanje.

Pripremanje građevinskog zemljišta obuhvata: istražne radove, izradu geodetskih, geoloških i drugih podloga, izradu planske i tehničke dokumentacije, programa za uređivanje građevinskog zemljišta, raseljavanje, uklanjanje objekata, saniranje terena i druge radove.

Opremanje zemljišta obuhvata: izgradnju objekata komunalne infrastrukture i izgradnju i uređenje površina javne namene.

Uređivanje građevinskog zemljišta vrši se prema srednjoročnim i godišnjim programima uređivanja.

Član 3

Uređeno građevinsko zemljište je zemljište koje je, u skladu sa planskim dokumentom komunalno opremljeno saobraćajnim površinama, kanalizacionom i vodovodnom mrežom.

Građevinsko zemljište koje nije uređeno u smislu Zakona o planiranju i izgradnju (koje nije komunalno opremljeno za građenje i korišćenje-pristupni put, vodovodna i kanalizaciona mreža i obezbeđeni drugi uslovi) a nalazi se u obuhvatu planskog dokumenta na osnovu kojeg se mogu izdati lokacijski uslovi, odnosno građevinska dozvola, može se pripremiti, odnosno opremiti sredstvima fizičkih ili pravnih lica.

III DOPRINOS ZA UREĐIVANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA

Član 4

Doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta plaća investitor.

Doprinos ne obuhvata troškove elektrodistributivne mreže i objekata, TT mreže i objekata, kablovski distributivni sistem, mrežu, kao ni troškove na izgradnji priključaka objekata koje investitor posebno ugovara sa nadležnim javnim preduzećima.

Član 5

Sredstva dobijena od doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta koriste se za uređivanje i pribavljanje građevinskog zemljišta u javnu svojinu, i za izgradnju i održavanje objekata komunalne infrastrukture.

IV ZONE

Član 6

Područje grada podeljeno je na deset zona, počev od ekstra zone, IA i IB zone do zone V.

Osnov za utvrđivanje granica zona je ekonomski, odnosno tržišni kriterijum vrednosti lokacije, gde je vrednost lokacije upravo proporcionalna njenoj aktivnosti i izuzetnosti, saobraćajnoj pristupačnosti, urbanističkim parametrima za dalju izgradnju i sl.

Sastavni deo ove Odluke je spisak područja po zonama u okviru GUP-a i šematski grafički prikaz teritirija zona a u okviru Prostornog plana grada Novog Pazara.

V NAMENA OBJEKTA

Član 7

Namena objekta za koje se plaća doprinos:

PORODIČNA NAMENA: porodične kuće koje su namenjene za stanovanje i koriste se za tu namenu, a sastoje se najviše od dva stana i čija neto površina ne prelazi 450 m2; stambeno-poslovne zgrade čija ukupna neto površine ne prelazi 450m2, i koja se sastoji od najviše dva stana poslovnog prostora pri čemu poslovni prostor ne može preći 30% ukupne površine objekta

PORODIČNO - STAMBENA NAMENA; porodične kuće koje su namenjene za stanovanje i koriste se za tu namenu, a sastoje se od dva stana stana i čija neto površina prelazi 450m2 neto površine; stambeno-poslovne zgrade čija ukupna neto površine prelazi 450m2, i koja se sastoji od najviše dva stana i poslovnog prostora pri čemu poslovni prostor ne može preći 30% ukupne površine objekta

STAMBENA NAMENA: stambene zgrade namenjene za stanovanje i koristi se za tu namenu i sastoji se od najmanje od tri stana(zgrade za kolektivno stanovanje), stambeno-poslovna zgrada ukoliko ne podleže pod porodičnu namenu o porodično stambenu namenu i prateći garažni prostor u ovim objektima

KOMERCIJALNA NAMENA: objekti stanica za snabdevanje vozila motornim gorivom-benzinske stanice, antenski stubovi, garažni prostor u ovim objektima

NAMENA POSLOVANJE: lokali u stambenim zgradama

NAMENA PROIZVODNJA - POSLOVANJE: svi drugi poslovni objekti

OBJEKTI JAVNE NAMENE koji nisu u javnoj svojini - objekti javne namene koji mogu biti u svim oblicima svojine (bolnice, domovi zdravlja, domovi za stare, objekti obrazovanja, zatvoreni sportski i rekreativni objekti, objekti kulture, saobraćajni terminali, pošte i drugi objekti);

EKONOMSKA NAMENA: objekti na seoskom području za gajenje životinja, objekti za skladištenje stočne hrane, za skladištenje poljoprivrednih proizvoda i drugi slični objeti na poljoprivrednom gazdinstvu

VERSKA NAMENA: objekti za obavljanje verskih obreda (crkve, džamije, i objekti drugih verskih zajednica koji se koriste isključivo za verske obrede, uključujući i kapele, gasalhane i sl.).

Objekti - prostori za koje nije navedena namena u stavu 1. ovog člana upodobiće se najsličnijoj nameni.

VI KOEFICIJENTI

Član 8

Koeficijenti za zonu:

URBANISTIČKA ZONA

KOEFICIJENT

EKSTRA ZONA

0.1

I A ZONA

0.09

I B ZONA

0.08

II A ZONA

0.07

II B ZONA

0.06

III A ZONA

0.05

III B ZONA

0.04

IV A ZONA

0.03

IV B ZONA

0.02

V ZONA

0.01

Koeficijent za namenu:

NAMENA OBJEKTA

KOEFICIJENT

PORODIČNA NAMENA

0.4

PORODIČNO STAMBENA NAMENA

0.6

STAMBENA NAMENA

1.4

KOMERCIJALNA NAMENA

1.5

NAMENA POSLOVANJE

1

NAMENA POIZVODNJA - POSLOVANJE

0.6

OBJEKTI JAVNE NAMENE

0.7

EKONOMSKA NAMENA

0.2

NAMENA VERSKI OBJEKTI

0.1

 

VII OBRAČUN DOPRINOSA

Član 9

Iznos doprinosa se utvrđuje građevinskom dozvolom (rešenjem), odnosno rešenjem o odobrenju o izvođenju radova - član 145. Zakona o planiranju i izgradnji, odnosno u konačnom obračunu doprinosa prilikom izdavanja upotrebne dozvole a na osnovu obračuna doprinosa koji vrši JP "Preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta" Novi Pazar i dostavlja nadležnom organu Odeljenju za urbanizam i izgradnju Gradske uprave za izvorne i poverene poslove grada Novog Pazara u roku od 1 radnog dana.

Visina doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta za izgradnju objekta obračunava se tako što se cena kvadratnog metra stanova novogradnje, prema poslednje objavljenim podacima strane Republičkog zavoda za statistiku za grad Novi Pazar pomnoži sa ukupnom netom površinom objekta koji je predmet gradnje i sa koeficijentom zone i koeficijentom namene objekta utvrđenim ovom Odlukom.

Obračun doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta vrši se na zahtev investitora a na osnovu dostavljene urbanističko-tehničke dokumentacije, odnosno pravnosnažne lokacijske dozvole, odnosno lokacijskih uslova, izvoda iz projekta za građevinsku dozvolu, separata projekta za građevinsku dozvolu koji se menja, projekta izvedenog stanja i druge dokumentacije propisane važećim Zakonom o planiranju i izgradnji i podzakonskim aktima.

Odeljenje za urbanizam i izgradnju Gradske uprave za izvorne i poverene poslove dužno je da izvod iz projekta za građevinsku dozvolu, odnosno idejni projekat, odnosno projekat za izvođenje ili projekat izvedenog objekta dostavi JP Preduzeću za uređivanje građevinskog zemljišta grada Novog Pazara radi obračuna doprinosa, a sve kroz Centralni informacioni sistem.

Obavezni elementi obračuna koji sačinjava JP "Preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar" su:

- Podaci o investitoru,

- Lokacijski uslovi,

- Katastarska parcela i adresa na kojoj se planira izgradnja objekta,

- Ukupna neto površina objekta koji je predmet izgradnje,

- Koeficijent zone i koeficijent namene objekta,

- Iznos, način i rokovi plaćanja doprinosa,

- Sredstva obezbeđenja u slučaju plaćanja na rate,

- Propisani uplatni račun grada Novog Pazara sa obaveznim pozivom na broj.

VIII NETO POVRŠINA

Član 10

Neto površina objekta se utvrđuje prema važećim propisima, odnosno po SRPS-u U.C2.100.2002.

Kod objekata za koje je projektnom dokumentacijom predviđeno korišćenje slobodnih površina, ukupna neto površina predstavlja i manipulativni prostor koji se koristi za obavljanje delatnosti (benzinske stanice, antenski stubovi i sl.).

IX PARKING MESTO

Član 11

Za parkiranje vozila za sopstvene potrebe, vlasnici porodičnih i stambenih objekata svih vrsta po pravilu obezbeđuju prostor na sopstvenoj građevinskoj parceli, izvan površine javnog puta, i to - jedno parking ili garažno mesto na jedan stan.

Za parkiranje vozila za sopstvene potrebe, vlasnici ostalih objekata obezbeđuju prostor na sopstvenoj građevinskoj parceli, izvan površine javnog puta.

Broj potrebnih parking mesta se određuju na osnovu namene i vrste delatnosti, i to po jedno parking ili garažno mesto (u daljem tekstu: PM) na sledeći način:

banka, zdravstvena, poslovna, obrazovna ili administrativna ustanova - 1 PM na 70 m2 korisnog prostora;

pošta - 1 PM na 150 m2 korisnog prostora;

trgovina na malo - 1 PM na 100 m2 korisnog prostora;

ugostiteljski objekat - 1 PM na koristan prostor za 8 stolica;

hotelijerska ustanova - 1 PM na koristan prostor za 10 kreveta;

pozorište ili bioskop - 1 PM na koristan prostor za 30 gledalaca;

sportska hala - 1 PM na koristan prostor za 40 gledalaca;

proizvodni, magacinski i industrijski objekat - 1 PM na 200 m2 korisnog prostora, osim ukoliko planom nije drugačije određeno.

Za objekte zatečene i koji se izgrađuju u zoni obnove i rekonstrukcije (postojeći poslovni objekti, maksimalne spratnosti P+1+Pk) ne obračunavaju se nedostajuća parking mesta, osim za objekte koji svojim gabaritom i konstrukcijom odstupaju od tradicionalne gradnje u zoni obnove i rekonstrukcije.

Član 12

Ukoliko investitor ne može da obezbedi prostor na svojoj parceli za parkiranje shodno pravilima utvrđenim članom 11. Odluke, dužan je da za svako nedostajuće parking mesto uplati doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta od po 900.000,00 dinara po nedostajućem parking mestu bez obaveze grada da investitoru obezbedi parking mesto.

Za porodične kuće koje se namenjene za stanovanje i koriste se za tu namenu, a sastoje se od najviše dva stana (porodična namena) ukoliko investitor ne može da obezbedi prostor na svojoj parceli za parkiranje shodno pravilima utvrđenim članom 11. Odluke, dužan je da za svako parking mesto plati doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta od po 200.000,00 dinara po nedostajućem mestu, bez obaveze grada da investitoru obezbedi parking mesto.

Za objekte zatečene u zoni obnove i rekonstrukcije (postojeći poslovni objekti, maksimalne spratnosti P+1+Pk) ne obračunavaju se nedostajuća parking mesta, osim za objekte koji svojim gabaritom i konstrukcijom odstupaju od tradicionalne gradnje u zoni obnove i rekonstrukcije.

Ako investitor promeni namenu garaže, garažnog ili parking prostora obavezan je plati svako nedostajuće mesto, pri čemu se naknada za nedostajuće parking mesto uvećava za 50%, u skladu sa ovom odlukom bez obaveze Grada da investitoru obezbedi parking mesto.

X PROMENA NAMENE

Član 13

Investitor koji uklanja postojeći objekat koji je izgrađen u skladu sa zakonom, u cilju izgradnje novog objekta na istoj lokaciji plaća doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta samo za razliku u broju kvadrata korisne površine između objekta koji planira da izgradi i objekta koji se uklanja.

Legalnost i površina objekta iz stava 1. ovog člana dokazuje se: izvodom iz Lista nepokretnosti, građevinskom i upotrebnom dozvolom, aktom nadležnog organa da je objekat izgrađen u periodu kada za njegovu izgradnju nije bilo potrebno izdavanje građevinske dozvole. Ukoliko navedene isprave ne sadrže podatke o površini objekta, ista se utvrđuje na osnovu dokumentacije koja je sastavni deo građevinske dozvole, kopije plana ili uviđaja na licu mesta od strane ovlašćenog lica Gradske uprave kojeg određuje rukovodilac organa nadležnog za izdavanje građevinske dozvole.

Ukoliko je došlo do promene zona, investitoru se umanjuje naknada za uređivanje građevinskog zemljišta koju je izmirio po ranije važećim Odlukama, pa ranije obračunata zona tretira se kao nova zona.

XI NAČIN PLAĆANJA DOPRINOSA I SREDSTVA OBEZBEĐENJA

Član 14

Doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta može se platiti jednokratno u celosti ili na rate.

Investitor doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta može platiti na sledeći način:

- jednokratno u celosti sa umanjenjem u iznosu od 30%

- ili u 36 mesečnih rata, uz usklađivanje rata, na mesečnom nivou, sa indeksom potrošačkih cena prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

U slučaju plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta na rate, investitor je dužan da kao sredstvo obezbeđenja plaćanja dostavi:

1. do momenta prijave radova neopozivu bankarsku garanciju, naplativu na prvi poziv, bez prigovora koja glasi na ukupan iznos nedospelih rata i koja je izdata na rok koji mora biti duži tri meseca od dana dospeća poslednje rate, ili

2. uspostavi hipoteku na objektu koji vredi najmanje 30% više od ukupnog iznosa nedospelih rata u korist jedinice lokalne samouprave

U slučaju plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta na rate za izgradnju objekta čija ukupna bruto razvijena građevinska površina ne prelazi 200 m2 i koji ne sadrži više od dve stambene jedinice ne dostavljaju se sredstva obezbeđenja.

Član 15

Investitor je dužan da izvrši uplatu doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta u celosti, a za koju prilaže uz prijavu radova potvrdu Uprave za naplatu javnih prihoda o izvršenoj uplati u celosti, odnosno ako plaća na rate da uplati prvu ratu i dostavi potvrdu od Uprave za naplatu javnih prihoda o izvršenoj uplati i dostavi sredstva obezbeđenja, najkasnije do podnošenja prijave radova.

U slučaju plaćanja na rate, iznos rate dospeva 15-og u mesecu za tekući mesec.

Ukoliko investitor ne izmiri dospeli iznos doprinosa u propisanom roku, naplata će se izvršiti prinudnim putem u postupku propisanom važećim Zakonom o poreskom sistemu i poreskoj administraciji od strane Gradske uprave za naplatu javnih prihoda grada Novog Pazara.

Troškovi prinudne naplate padaju na teret investitora.

XII UMANJENJE IZNOSA I OSLOBAĐANJE PLAĆANJA DOPRINOSA

Član 16

Doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta ne obračunava se:

1) za objekte javne namene u javnoj svojini,

2) objekte komunalne infrastrukture,

3) proizvodne i skladišne objekte,

4) podzemne etaže objekata visokogradnje (prostor namenjen za garažiranje vozila, podstanice, trafostanice, ostave, vešernice i sl.) osim za delove podzemne etaže koje se koriste za komercijalne delatnosti,

5) otvorena dečija igrališta,

6) otvorene sportske terene i atletske staze.

Član 17

Ukoliko je lokacijskim uslovima utvrđeno da zemljište na kome se gradi nije potpuno opremljeno komunalnom infrastrukturom a koji ne predstavljaju neophodan uslov za izdavanje građevinske dozvole, iznos obračunatog doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta umanjuje se određeni procenat, propisan u tabeli.

Nedostajuća komunalna infrastruktura

Procenat umanjenja

Nedostajuća saobraćajnica

5

Nedostajuća kanalizaciona mreža

4

Nedostajuća vodovodna mreža

4

Član 18

Ukoliko je lokacijskim uslovima utvrđeno da zemljište na kome se gradi objekat nije potpuno opremljeno komunalnom infrastrukturom, a koja predstavlja neophodan uslov za funkcionisanje objekta koji se gradi, investitor je dužan da uz zahtev za izdavanje građevinske dozvole, dostavi ugovor zaključen sa odgovarajućem imaocem javnog ovlašćenja kojim se utvrđuju obaveze ugovornih strana da, najkasnije do isteka roka za završetak radova na objektu za koji se traži građevinska dozvola, izrade infrastrukturu potrebnu za priključenje tog objekta na komunalnu ili drugu infrastrukturu, pri čemu će se za iznos koji investitor uloži u izgradnji nedostajuće komunalne infrastrukture umanjiti iznos obračunatog doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

Član 19

Obračunati doprinos za nadzemne etaže i garažna mesta u okviru objekta umanjuje se za 50% - osim za objekte benzinskih stanica.

Ukupan obračunati iznos doprinosa umanjuje se za verske objekte za 60%.

Ukupan utvrđeni iznos doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta za zgrade koje služe za čuvanje vozila, umanjuje se za 90%.

Član 20

Za izgradnju objekata za obavljanje delatnosti koja je od značaja za privredni razvoj Grada, doprinos se može umanjiti do 40%, uz saglasnost Gradskog veća.

Umanjenje se ne odnosi na objekte stanogradnje.

XIII UGOVOR O REGULISANJU MEĐUSOBNIH ODNOSA U VEZI KOMUNALNOG OPREMANJA NEIZGRAĐENOG GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA SREDSTVIMA FIZIČKIH I PRAVNIH LICA

Član 21

Građevinsko zemljište koje nije uređeno (nije izgrađen planirani pristupni put, kanalizaciona mreža, vodovodna mreža i sl), a nalazi se u obuhvatu planskog dokumenta na osnovu koga se može se mogu izdati lokacijski uslovi, odnosno građevinska dozvola, može se pripremiti, odnosno opremiti i sredstvima fizičkih ili pravnih lica.

Zainteresovano lice, odnosno investitor objekta koji se gradi na neuređenom građevinskom zemljištu podnosi nadležnom organu jedinice lokalne samouprave, odnosno JP Preduzeću za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar predlog o finansiranju pripremanja, odnosno opremanja građevinskog zemljišta.

Uz predlog o finansiranju lice iz stava 2. ovog člana prilaže:

- pravnosnažne lokacijske uslove

- dokaz o rešenim imovinsko-pravnim odnosima za parcelu na kojoj namerava da gradi objekat

- kopiju plana za parcele

- predlog dinamike i rokova izgradnje.

Član 22

JP Preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar nakon razmatranja predloga lica iz člana 21. Ove odluke, priprema Elaborat o zajedničkom pripremanju, odnosno opremanju građevinskog zemljišta i predlog Ugovora o zajedničkom pripremanju, odnosno opremanju građevinskog zemljišta a na osnovu dostvaljenih potrebnih podataka od strane nadležnih javnih preduzeća i gradskih uprava.

Član 23

Elaborat o zajedničkom pripremanju, odnosno opremanju građevinskog zemljišta sadrži:

- podatke o lokaciji, odnosno zoni,

- podatke iz urbanističkog plana i tehničke uslove za izgradnju nedostajuće infrastrukture,

- podatke iz programa uređivanja građevinskog zemljišta,

- granice lokacije koja se oprema sa popisom katastarskih parcela,

- dinamiku i rok izgradnje komunalne infrastrukture,

- obavezu grada da obezbedi stručni nadzor u toku izvođenja radova,

- određivanje učešća svake ugovorne strane u obezbeđivanju, odnosno finansiranju izrade tehničke dokumentacije i stručne kontrole tehničke dokumentacije, izvođenju radova i izboru izvođača radova, kao i drugih troškova u vezi sa opremanjem građevinskog zemljišta, uključujući visinu i rokove obezbeđivanja finansijskih i drugih sredstava,

- određivanje objekata koji se grade i koji će preći u svojinu jedinice lokalne samouprave, određivanje iznosa učešća lica iz stava 1. ovog člana u finansiranju pripremanja, odnosno opremanja građevinskog zemljišta za koje će biti umanjen iznos doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta,

- vrednost zemljišta koje investitor ustupa jedinici lokalne samouprave za izgradnju infrastrukturnih objekata,

- sredstva obezbeđenja za ispunjenje obaveza ugovornih strana.

Član 24

Na osnovu elaborata iz člana 23. ove Odluke zaključuje se Ugovor o zajedničkom pripremanju, odnosno opremanju građevinskog zemljišta između zainteresovanog lica, odnosno investitora i JP Preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta.

Ugovor o zajedničkom pripremanju, odnosno opremanju građevinskog građevinskog zemljišta sadrži sledeće:

- podatke o lokaciji, odnosno zoni u kojoj se planira opremanje građevinskog zemljišta,

- podatke iz urbanističkog plana i tehničke uslove za izgradnju nedostajuće infrastrukture,

- podatke iz programa uređivanja građevinskog zemljišta,

- granice lokacije koja se priprema, odnosno oprema sa popisom katastarskih parcela,

- dinamiku i rok izgradnje komunalne infrastrukture,

- obavezu JP Preduzeća za uređivanje Novi Pazar da obezbedi stručni nadzor u toku izvođenja radova,

- određivanje iznosa učešća svake ugovorne strane u obezbeđivanju odnosno finansiranju izrade tehničke dokumentacije i stručne kontrole tehničke dokumentacije, izvođenju radova i izboru izvođača radova, kao i drugih troškova u vezi sa opremanjem građevinskog zemljišta,

- određivanje objekata koji se grade i koji će preći u svojinu jedinice lokalne samouprave,

- određivanje iznosa učešća lica u finansiranju pripremanju, odnosno opremanja građevinskog zemljišta za koji će biti umanjen iznos doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta,

- vrednost zemljišta koje investitor ustupa jedinici lokalne samouprave za izgradnju infrastrukturnih objekata,

- sredstva obezbeđenja za ispunjenje ugovornih strana.

XIV SPISAK PODRUČJA PO ZONAMA

Član 25

EKSTRA ZONA:

Obuhvata strogi centar grada i delove ulica u strogom centru i to: Trg Maršala Tita, Žitni trg, ulica 28. Novembar, ul. AVNOJ-a, ulica Ramiza Koce, deo ulice Stevana Nemanje (parcele koje direktno izlaze na ulicu S. Nemanje sa obe strane od Trga Maršala Tita do ulice Relje Krilatice.

Deo ulice R. Burdževića (parcele koje direktno izlaze na ulicu sa obe strane) od trga Maršala Tita do ulice Ramiza Koce.

Deo ulice D. Šehovića parcele koje direktno izlaze na ulicu od ulice R. Burdževića do ulice Šabana Koče.

Deo ulice Šabana Koče (parcele koje direktno izlaze na ulicu od ulice Deda Šehovića do ulice 28. novembar).

Deo ulice 12. Srpske brigade (parcele koje direktno izlaze na ulicu sa obe strane) od mosta u centru grada do Zelene pijace.

Deo ulice Salih bega Rasovca do (parcele koje direktno izlaze na ulicu sa obe strane od zelene pijace do Robne pijace). Raskrsnica na potesu Zelena pijaca, Robna pijaca, pijaca butika i kod Reke Raške.

Deo ulice Gradske (od mosta parcele koje direktno izlaze na ulicu sa obe strane) od mosta u centru grada do zgrade Mešihata sa kompleksom Gradskog parka i Starog bedema, delimično sa Gradskim jazom.

Deo ulice Prvomajske (parcele koje direktno izlaze na ulicu sa obe strane od mosta u centru grada do ulice Jugovića (Altunalem džamije), sa delom ulice 7. Jula granično sa ulicom Svetozara Markovića.

II PRVA A ZONA:

Obuhvata prostor ograničen delom reke Raške:

- sa severa od mosta u centru grada do ušća sa rekom Jošanicom,

- sa istoka ulicom Jošanički kej, magistralni put, od ušća do ulice Vuka Karadžića, sa juga ulicom Vuka Karadžića,

- sa zapada do ekstra zone (ulica 1. Maja) i to ulice Doktora Tirše, 7. Jula i Svetozara Markovića,

- Prostor ograničen: sa severoistoka ulicom Veljka Vlahovića od raskrsnice sa ulicama Višegradskom, Generala Živkovića, Hadžet i K. Marka do ulice Kosančićeve (gradski stadion) delom ulice Kosančićeva od Veljka Vlahovića do raskrsnice sa ulicom Sutjeskom, zatim nastavlja ulicom Sutjeskom do raskrsnice sa ulicom Radničkom,

- Sa jugozapada delom ulice Radničke od raskrsnice ulice Sutjeska do raskrsnice ulice Generala Živkovića (parcele koje direktno izlaze na ulicu sa obe strane),

- Sa severozapada delom ulice Generala Živkovića od raskrsnice sa Radničkom do raskrsnice sa ulicama Veljka Vlahovića, Višegradska, Hadžet i K. Marka (parcele koje direktno izlaze na ulicu sa obe strane).

- Parcele sa obe strane ulica koje direktno izlaze na ulicu su:

- Vuka Karadžića,

- 1. Maja (od ulice Jugovića, Altunalem džamije do kraja ulice, Karahodžića mosta),

- Rifata Burdževića (od raskrsnice sa R. Koce do raskrsnice sa ulicom Sarajevska),

- Višegradska (od Gradskog parka do raskrsnice sa ulicama V. Vlahovića, G. Živkovića, Hadžet i K. Marka),

- Jošanički kej celom dužinom,

- 12. Srpske brigade od raskrsnice kod pijace do raskrsnice sa ulicom Jalija (do stambene zgrade Lepa Brena).

III PRVA B ZONA

- Obuhvata prostor ograničen ulicama (koje predstavljaju IA zonu).

- Prostor ograničen:

- sa severa ulicom Vuka Karadžića

- sa jugoistoka ulicom Jošanički kej, i

- sa zapada ulicom 1. Maja koja obuhvata ulice: Rasima Halilovića, Jugovića, Osmana Đikića, Beogradska, Stanice Spasojević i Prištinska.

- Prostor ograničen ulicama:

- sa severa Gradskom,

- sa istoka 1. Maja,

- sa juga Veljka Vlahovića i sa zapada Višegradskom, koji obuhvata ulice, Oslobođenja, Dalmatinska, Srđana Stojovića, Borisa Kidriča i deo Kosančićeve.

- Prostor ograničen ulicama:

- sa severa rekom Raškom,

- sa istoka ulicom Svetosavskom,

- sa juga Višegradskom i

- sa zapada delovima ulica Kraljevića Lug, Metohijska, Kragujevačka sa obe strane, deo Mitrovačke, deo Hercegovačke i Hilma Rožajca.

- Prostor ograničen ulicama:

- sa severa Rifata Burdževića,

- sa istoka Ramiza Koce,

- sa juga rekom Raškom i

- sa zapada Sarajevskom i obuhvata ulicu Isabega Isabegovića.

- Prostor ograničen ulicama:

- sa severa JNA,

- sa istoka ekstra zonom (ulicama 28. Novembar, šabana Koče i Deda Šehovića), sa juga R. Burdževića,

- sa zapada deo R. Burdževića i Sjenička i deo Deda Šehovića.

- Prostor ograničen ulicama:

- sa severa M. Jovanovića (obe stare ulice),

- sa istoka ekstra zonom (ulicom S. Nemanje),

- sa juga ekstra zona ulica AVNOJ-a i

- sa zapada ekstra zonom ulicom 28. Novembar.

- Obuhvata ulice Rade Petrović, Relje Krilatice, deo Šabana Koče, Gojka Bačanina, Meha Alibašića.

- Prostor ograničen ulicama:

- sa severa delom ulice Stevana Nemanje,

- sa istoka rekom Raškom i ulicom 12. Srpske brigade,

- sa juga ekstra zonom (pijacama),

- sa zapada ekstra zonom uz ulicu Stevana Nemanje i Prva A zonom uz ulicu Stevana Nemanje a pripadaju ulice Jalija, Njegoševa, Miodraga Komatine, Omladinska, Moskovska, Stane Bačanin, (deo) Manja Ćorovića, deo Salih bega Rasovca, 8. Marta i Ljubljanska.

II DRUGA A ZONA

Drugu A zonu sačinjavaju parcele sa obe strane ulice i delova ulica koje direktno izlaze na ulice i to:

Deo ulice Meše Selimovića od raskrsnice sa ulicama Stevana Nemanje i Miodraga Jovanovića do raskrsnice kod Parne pekare i baze Jugotransa.

Deo ulice Rifata Burdževića od raskrsnice sa ulicom Sjeničkom (Parice) do raskrsnice sa ulicom Ćire Ratkovića (put za Ciglanu), i Dubrovačke.

Ulice Save Kovačevića celom dužinom do Banjske petlje.

Deo ulice Ćire Ratkovića od raskrsnice sa ulicama R. Burdževića i Dubrovačke do mosta za Ciglanu. Raskrsnica sa ulicom 37. Sandžačke divizije.

Deo ulice 37. Sandžačke divizije od mosta za ciglanu raskrsnica sa Ćire Ratkovića do luganskog mosta raskrsnica sa ulicom Sarajevskom.

Deo ulice Generala Živkovića od raskrsnice sa ulicom Radničkom do raskrsnice sa ulicom Branka Ćopića.

Deo ulice Kej skopskih žrtava od raskrsnice kod Karahodžića mosta do raskrsnice sa ulicom Branka Ćopića.

Deo ulice Ruđera Boškovića od Karahodžića mosta do raskrsnice sa ulicom 4. Jula.

Ulica Save Kovačevića od mosta na reci Raški kod Pijace do raskrsnice sa ulicom Dimitrija Tucovića.

IV DRUGA B ZONA

Sa unutrašnje strane graniči se sa zonom Prvom A i Prvom B, sa spoljne strane sa zonom Drugom A i Drugom B i to:

- sa severa od ulice Emina Hadžovića pored kat. parcele br. 3078 seče ulicu Stevana Nemanje kod parcele Parne Pekare i nastavlja sa parcelom 3093/3 i 3094/1 od reke Raške gde seče pravac od parcele Pame Pekare, izlazi na javni put označen kao kat. parcela 3210/1 (pored otpada), izlazi na ulicu D. Tucovića i nastavlja istom i izlazi na ulicu S. Kovačevića.

- sa istoka ide ulicom S. Kovačevića do magacina T.P. Sloboda zatim ide krakom ulice Svojbor do kat. parcele br. 3685/2 nastavlja do glavne ulice Svojbor i ide njom do kat. parcele br. 4784/2 (džamije), zatim ide drugim krakom ulice Svojbor označen kao kat. parcela br. 4784/2, zatim nastavlja obodom kat. parcele br. 4757, 4751, 4752, 4741, 4735, 4736, 4716, 4711, 4696, 4700 do kraka ulice Jaklja, nastavlja ulicom Jaklja do Groblja Gazilar, nastavlja ulicom Dese Milovanović do ulice Vehba Kolašinca, nastavlja ulicom Vehba Kolašinca do ulice Ruđera Boškovića.

- sa juga počinje od ulice R. Boškovića na granici između privatnih parcela i bivše parcele FO Ras (Kat. parcele 4620, 4625, 4624/2 4624/1) ide novoprojektovanom ulicom do reke Trnavice pored kat. parcele 4939/2 i 4939/1, 4936/2, izlazi na krak ulice R. Ackovića, nastavlja ulicom zatim ide preko kat. parcele 4601/1, 4601/21 do ulice Nurije Pozderca, ide krakom ulice Nurije Pozderca (kat. parcela br. 4598/13) ide preko parcele 4598/24, pored parcele 4596, nastavlja pored parcele 4594, 4593, 4929/2, 4929/3, /4 /5/, 4296/1, izlazi do ulice Vojkovačke (granica KO Novi Pazar i KO Mur) ide ulicom Vojkovačkom nastavlja delom novoprojektovane ulice kat. parcela br. 4571, nastavlja pored parcela 4565/2, /4, 4561, 4560, izlazi na javni put kat. parcela 1412 u KO Mur, nastavlja ovim putem pored kat. parcele br. 446, 445 do kat. parcele br. 431/11, nastavlja pored parcele 431/2 i 433/1 do javnog puta sa koga se nastavlja pored kat. parcele 429/7, 427/2, izlazi na javni put 419/17, ide njima do kat. parcele 420/2 nastavlja pored kat. parcele 420/2, 420/3, i 420/1, izlazi na javni put kat. parcele 417/14 KO Mur.

- sa zapada ide javnim putem kp. br. 417 KO Mur do reke Jošanice gde prelazi u KO Novi Pazar. Nastavlja javnim putem kat. Parcele 4976 i izlazi na ulicu Kej skopskih žrtava koju seče nastavlja ulicom Branka Ćopića i ide do ulice Generala Živkovića, ide delom ove ulice do ulice Druge proleterske brigade nastavlja ovom ulicom do raskrsnice sa ulicama Sandžačkom, Ive Andrića i Ivana Gorana Kovačića. Odatle nastavlja ulicom Boška Buhe do raskrsnice sa ulicom Hadžet koju seče, zatim nastavlja drugim krakom ulice Boška Buhe do raskrsnice sa ulicom Hadžet koju seče, zatim nastavlja drugim krakom ulice Boška Buha do raskrsnice sa ulicom Brodarevskom, nastavlja krakom ulice Brodarevske do raskrsnice sa ulicom Hercegovačkom i Ćire Ratkovića. Odatle ide ulicom Ćire Ratkovića do raskrsnice sa ulicama Dubrovačkom i Rifata Burdževića. Nastavlja ulicom Rifata Burdževića do ulice Sopoćanske, ide delom ulice Sopoćanske skreće pored parcele Velikog groblja kat. parcela 3587, izlazi na ulicu Alekse Šantića do kat. parcele 3482/1, nastavlja pored nje do kat. parcele br. 160, ide pored nje do ulice Gornji Aleksinac, nastavlja ulicom Gornji Aleksinac do kat. parcele 20. ide pored nje izlazi na pešački put kat. parcele 127 seče potok, nastavlja krakom ulice Đurđevi Stupovi do kat. parcele br. 73 (Pravoslavno groblje). Potom savija ka jugu i ide ulicom Đurđevi Stupovi do drugog kraka ove ulice koji skreće ka istoku do ulice Kolubarske. Dalje ide ulicom Kolubarskom do javnog puta kat. parcela 3450/3, ide njime do parcele 3456/2, nastavlja pored nje do javnog puta 3463. Skreće u javni put 3458 do Šestovskog potoka. Ide delom Šestovskog potoka do kat. parcele 3065/32 skreće pored nje i ide pored kat. parcele 3065/2 do ulice Emina Hadžovića, dalje ide ulicom Emina Hadžovića pored pravoslavnog groblja do kat. parcele 3078.

Ulice koje pripadaju zoni Drugoj B su sledeće:

- Deo ulice Mihajila Pupina, Dimitrija Tucovića, Emina Hadžovića, Branislava Bakračevića, Miroslava Milovanovića, Đurđevi Stupovi, Donji Aleksinac, Kolubarska, Petra Mirkovića, Stočni trg, Zenuna Haskovića, Aleksandra Đukića,

- Gornji Aleksinac (deo), Sopoćanska, Nevesinska, Kačanička, Sarajevska, (deo) 37. Sandžačke divizije (deo), Moše Pijade, Karađorđeva, Poilska, Ibarski odred, Pljevljanska, Iljaza Hadžipećanina, Igmanska, Aleksandra Stojanovića, Ejupa Kurtagića, Dušana Pokimice, Velibora Ljujića, Šumadinska, Ras, Borski kej, Miloša Obilića, Mitrovačka, (krak), Cetinjska, Skojevska, Ćire Ratkovića deo Hercegovačka, Bosanska, Kragujevačka (deo), Hadžet, Emina Redžepagića (deo), Kozaračka, Nikšićka, Boška Buhe, Brodarevska (krak) Sandžačka, Novosadska, Ivana Gorana Kovačića, Stanimira Đokovića, Osmana Dervišnurovića, Sutjeska (deo), Palih boraca, Dositejeva, Kosančićeva (deo), Zmaj Jovina, Radnička (deo), Murska, (deo), Rožajska (deo) Tutinska (deo), Trnavska, Miodraga Radulovića, Nurije Pozderca (deo), Rajka Ackovića (deo), 4. Jula (deo), Ruđera Boškovića (deo), Dese Milovanovića (deo), Vehba Kolašinca (deo), Jaklja, Jošanička obala, Svojbor (deo), Save Kovačevića (krak), Miodraga Jovanovića (deo).

V TREĆA A ZONA

Sačinjavaju parcele sa obe strane ulica i delova ulica koje direktno izlaze na dotične ulice i to:

- Deo ulice Stevana Nemanje od raskrsnice od Pame pekare i baze Jugotransa dalje ulicom Meše Selimovića starim putem prema Raški do granice GP-a i ulicom Jaćima Ristovića prema Goliji do granica GP-a.

- Deo ulice Gen. Živkovića od raskrsnice sa ulicom Branka Ćopića do raskrsnice sa ulicom Kej skopskih žrtava (magistralni put).

- Deo ulice Kej skopskih žrtava od raskrsnice sa ulicom Branka Ćopića duž magistralnog puta Novi Pazar- Ribariće M-22, do granica GP-a.

- Deo gradske magistrale od Banjske petlje duž magistralnog puta Novi Pazar-Raška, M-22 do granica važećeg GP-a. Deo ulice Dubrovačke od granice KO Novi Pazar KO Pobrđe do granice važećeg GP-a.

Treća A zona obuhvata prostor ograničen sa severa delom ulice Mihajila Pupina od reke Raške do Banjske petlje,

- sa istoka delom ulice Save Kovačevića do raskrsnice sa ulicom Dimitrija Tucovića,

- sa juga ide ulicom Dimitrija Tucovića (Druga B zona) od raskrsnice sa ulicom Save Kovačevića, skreće prema reci Raški ide do nje (granicom Druge B zone),

- sa zapada ide rekom Raškom do kraja KO Novi Pazar. Ovaj prostor obuhvata celu ulicu Mihajila Pupina.

Prostor obuhvaćen:

- sa severoistoka ulicom Ruđera Boškovića od raskrsnice sa ulicom Vehba Kolašinca (groblje Kazilar) do kp. br. 210/2 KO Osoje i pored nje skreće i ide pored kp. br. 719/1 do reke Trnavice,

- sa juga ide rekom Trnavicom do granice Druge zone odnosno do novootvorene ulice do parcele FO Ras, sa severozapada

- novootvorenom ulicom granice sa Drugom zonom do ulice Ruđera Boškovića raskrsnica sa ulicom Vehba Kolašinca.

VI TREĆA B ZONA

Sa unutrašnje strane graniči se drugom B zonom.

Prostor je ograničen:

- sa severa polazi od ulice Jaćima Ristovića u KO Postenje, ide pored kat. parcele 3309, 3308, izlazi do javnog puta označen kao kat. parcela 3323/2, ide do reke Deževske, skreće niz reku do mosta na reci Deževskoj, granica KO Novi Pazar, i KO Postenje, zatim nastavlja ulicom Stevana Nemanje do puta za Petrovu crkvu označena kao kat. parcela 3118, nastavlja njime do granice sa KO Postenje, ide tom granicom do tromeđe KO Novi Pazar, KO Postenje, KO Prćenova, dalje ide granicom KO Novi Pazar, i KO Prćenova do javnog puta označen kao kat. parcela 4956, nastavlja pored kat. parcele 3063 i 3060, izlazi na šestovski potok, kat. parc. br. 4980 nastavlja pored parcele 3058 i izlazi na javni put označen kao kat. parc. 4953, ide ovim javnim putem do kat. parcele 3017 skreće pored nje i izlazi na javni put označen kao kat. parcela 4953, ide ovim javnim putem do kat. parcele 3017, skreće pored nje i izlazi na javni put 4954 ide njime do kat. parcele 3010/4, pored nje do kat. parcele 2997 i pored nje izlazi na javni put kat. parcela 4981, spušta se ka jugu do kat. parcele 3429 onda skreće na zapad samim putem kat. parcela 5347 do potoka

- kat. parcela 4984, skreće prema jugu pored kat. parcele 3505 izlazi na ulicu Donji Aleksinac, nastavlja ovom ulicom do kat. parcele 3495, skreće pored nje izlazi na ulicu Gornji Aleksinac nastavlja njom do javnog puta kat. parcela 4964, nastavlja ovim putem do kat. parcele 3605, skreće ka jugu i izlazi na javni put 3622, skreće njim prema jugu do javnog puta 4961, nastavlja ovim putem do KO Pobrđe (granica za KO Pobrđe) do kat. parcele 205, nastavlja pored nje i kat. parcele 204, 197, gde se lomi i ide pored kat. parcele 230 i spušta se do Jusuf potoka, sa zapada počinje od kat. parcele 230 KO Pobrđe ide niz Jusuf potok do ulice Dubrovačke.

- sa juga polazi od raskrsnice ulice Dubrovačke i puta za Pobrđe (put za novu Ciglanu), dalje nastavlja pored druge A zone sve do raskrsnice ulice Rifata Burdževića i Sopoćanske zatim ide pored zone druge B sve do zone Treće A nastavlja pored zone Treće A do ušća reke Izbičke (banjska) u reku Rašku (granica KO Novi Pazar i KO Postenje) od ušća u reku Rašku (granica KO Novi Pazar) i KO Postenje, nastavlja duž granice KO Novi Pazar i KO Postenje uz reku Deževsku do mosta na reci Deževskoj ispod Petrove crkve skreće na sever duž ulice Meše Selimovića u KO Postenje i ide do raskrsnice sa ulicom Jaćima Ristovića. Skreće u ulicu Jaćima Ristovića pored kat. parcele 3055/5, /4 /3 i /8 do parcele 3311/2.

Prostor ograničen:

- sa severa od ulice Save Kovačevića granica Treće A zone pored kat. parcele 3181/7, izlazi na javni put kat. parcela 3184/13 nastavlja njime do kraja kat. parcele 3184/12, nastavlja pored nje i izlazi na javni put kat. parcela 3232.

- sa istoka ide javnim putem kat. parcela 3232 do javnog puta kat. parcela 3233, nastavlja njime do kat. parcele 3878/1. Pored ove parcele skreće na jug i pored kat. parcele 3875 izlazi na javni put kat. parcela 3881. Ovim javnim putem skreće na zapad do kat. parc. br. 3999. Pored kat. parcele 3999 skreće na jug duž kat. parcele 4001, 4002/1 i 4006 sve do javnog puta kat. parcela 4971, nastavlja njime sve do raskrsnice sa ulicom Svojbor kat. parcela 4970. Skreće uz ovu ulicu prema Hotkovu do kat. parcele 4036, nastavlja pored nje do javnog puta kat. parcela 4030 do raskrsnice sa javnim putem kat. parcela 4812, dalje ide javnim putem kat. parcela 4030 do kraja kat. parcela 4817.

Pored kat. parcele 4817 ide do granice sa KO Hotkovo do kat. parcele 4687, nastavlja pored kat. parcele 46871, 4688, 4680/2, 4680/4 i izlazi na javni put kat. parcela 4678, nastavlja duž ovog puta pored kat. parcele 4850/1 do javnog puta kat. parcele 4854 nastavlja ovim putem pored kat. parcele 4859/1, zatim skreće na istok pored parcele 4859/1, 4859/4, 4858/2, i 4867/1 izlazi na javni put kat. parcela 2603 u KO Izbice (granica Novi Pazar i KO Izbice). Putem kat. parcele 2603 skreće na zapad do granice sa KO Novi Pazar, a zatim navedenom granicom do ulice Ruđera Boškovića (do granice sa trećom A zonom).

- sa juga ulicom Ruđera Boškovića (granica sa Trećom A zonom).

- sa zapada granicom sa Drugom A zonom od ulice Ruđera Boškovića do ulice Save Kovačevića ide zatim duž ulice Save Kovačevića (zona Druga A) nastavlja istom ulicom (zona Treća A do kat. parcele 3181/7).

- Prostor ograničen:

- sa severa ulicom Dubrovačkom (zona Dva A) od raskrsnice sa ulicama Ćire Ratkovića i Rifata Burdževića do raskrsnice puta sa ulicama Ćire Ratkovića i Rifata Burdževića do raskrsnice puta za Pobrđe (Jusuf potok). Granica KO Novi Pazar. KO Pobrđe i produžava kroz KO Pobrđe do kat. parcele 462/24.

- sa istoka Zonom Drugom B od raskrsnice Dubrovačke, Ćire Ratkovića i Rifata Burdževića do raskrsnice Kej skopskih žrtava i Branka Ćopića

- sa juga ulicom Kej skopskih žrtava (zonom Treća A) od raskrsnice Kej skopskih žrtava i Branka Ćopića do granice KO Novi Pazar, i KO Mur i Paralovo.

- sa zapada od ulice Kej skopskih žrtava na granici KO Novi Pazar. KO Mur i KO Paralovo, ide ka severozapadu granicom KO Novi Pazar. KO Paralovo ide sve do tromeđe KO Novi Pazar, KO Paralovo i KO Varevo, nastavlja u pravcu severa duž granice KO Novi Pazar, KO Varevo i KO Pobrđe (reka Raška), skreće prema zapadu uz reku Rašku kat. parcela 551 u KO Pobrđe do kat. parcele 468 u KO Pobrđe. Skreće pored ove parcele ka severu

- zatim pored parcele 463/5 izlazi na javni put kat. parcela 462/24. Ovim javnim putem spaja sa ulicom Dubrovačkom (Treća A zona).

- Prostor ograničen:

- sa severa ulicom Kej skopskih žrtava (Treća A zona), od tromeđe KO Novi Pazar, KO Paralovo, KO Mur do raskrsnice sa ulicom Branka Ćopića, zatim nastavlja zonom (Drugom B) do zone Treće A (do reke Trnavice).

- sa istoka duž zone Treće a uz reku Trnavicu do granice KO Novi Pazar, KO Osoje.

- sa juga od granice KO Novi Pazar.

KO Osoje do tromeđe KO Novi Pazar. KO Osoje. KO Mur, zatim duž granice KO Novi Pazar, KO Mur do kat. Parcele 487/1 KO Mur ide pored nje i kat. parcela 487/3 do javnog puta kat. parcela 483 ide njim do javnog puta 450/12, nastavlja pored kat. parcele 451 i 449/1 i izlazi na javni put kat. parcela 1412 i ide njime do kat. parcele 444, ide pored nje i kat. parcele 434/2 zatim pristupnim putem za kat. parcelu 424/8 do kat. parcele 424/4, pored nje i kat. parcele 424/11 izlazi na javni put kat. parcela 424/12, ide njime do javnog puta kat. parcela 413/1 ide njime do javnog puta kat. parcela 414 ide njime do javnog puta kat. parcela 405/10 nastavlja do javnog puta kat. parcela 398/8, zatim pored kat. parcele 395/5 i kat. parcele 395/4 do javnog puta kat. parcela 1412. Skreće ovim putem ka severu do reke Jošanice kat. parcela 1416. Nastavlja uz reku Jošanicu do kat. parcele 281/5.

- sa zapada od reke Jošanice kat. parcela br. 1416, pored kat. parcele 281/5, 288/2, 267/1, 265, 263/3, 262/1, 262/2, 263/3, 266, izlazi na ulicu Kej skopskih žrtava odnosno na tromeđu KO Novi Pazar, KO Paralovo, KO Mur.

VII ČETVRTA A ZONA

Sa unutrašnje strane odnosno ka centru grada granicom Treće zone a spoljne granice su granice važećeg GP-a.

VIII ČETVRTA B ZONA građevinsko zemljište-šeme građenja u okviru Prostornog plana grada Novog Pazara, a na grafičkom prilogu predstavljene su crvenom bojom.

IX PETA ZONA poljoprivredno, šumsko i ostalo zemljište u okviru Prostornog plana, i na grafičkom prilogu označena belom bojom.

X LINEARNE ZONE

Kada se radi o parcelama koje direktno izlaze na ulice(linearni zone), naknada koja se obračunava odnosi se na objekte koji su prvi u nizu i direktno su usmereni na ulicu.

XV PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 26

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta ("Sl. List grada Novog Pazara", br. 1/2015, 3/15, 8/16 i 12/16).

 

Samostalni član Odluke o izmeni i dopuni
Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 3/2017)

Član 6

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Novog Pazara".