PROGRAM

INVESTICIONIH AKTIVNOSTI GERONTOLOŠKOG CENTRA "NOVI SAD" KOJE SE FINANSIRAJU IZ SREDSTAVA BUDŽETA GRADA NOVOG SADA ZA 2017. GODINU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 22/2017)

I. Ovim programom utvrđuju se investicione aktivnosti Gerontološkog centra "Novi Sad" (u daljem tekstu: Gerontološki centar), koje se finansiraju iz sredstava budžeta Grada Novog Sada za 2017. godinu u skladu sa obavezama Grada Novog Sada koje proističu iz Zakona o socijalnoj zaštiti ("Službeni glasnik Republike Srbije", broj 24/11) i iz Odluke o socijalnoj zaštiti Grada Novog Sada ("Službeni list Grada Novog Sada", br. 38/11 i 10/12).

II. Za realizaciju ovog programa planirana su sredstva u budžetu Grada Novog Sada za 2017. godinu, u ukupnom iznosu od 45.000.000,00 dinara, kao kapitalni transferi ostalim nivoima vlasti, na ime Prve faze nadogradnje i dogradnje postojećeg objekta Gerontološkog centra "Novi Sad" - Prihvatilišta za odrasla lica u Futogu, Železnička broj 46 (u daljem tekstu: "Prva faza"), i to:

- 43.480.111,00 dinara za kapitalno održavanje zgrada i objekata,

- 1.219.889,00 dinara za Stručni nadzor nad izvođenjem radova na Prvoj fazi,

- 300.000,00 dinara za Koordinatora za bezbednost i zdravlje na radu nad izvođenjem radova na Prvoj fazi.

III. Zahtev za obezbeđenje sredstava iz tačke II. ovog programa, uz priloženu dokumentaciju o sprovedenom postupku javne nabavke, u skladu sa zakonom, Gerontološki centar dostavlja Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu (u daljem tekstu: Gradska uprava), a prenos sredstava iz budžeta Grada Novog Sada vrši se na osnovu zahteva za prenos koji priprema Gradska uprava, u skladu sa propisima kojima se uređuje budžetski sistem.

IV. Gerontološki centar se obavezuje da će se aktivnosti iz ovog programa izvesti stručno i kvalitetno u skladu sa zakonom, standardima i normativima koji važe za ovu vrstu radova, i da će se sredstva utrošiti namenski.

V. Nadzor nad sprovođenjem ovog programa obavljaće Gradska uprava.

VI. Gerontološki centar podnosi Gradskoj upravi i Gradskom veću Grada Novog Sada izveštaj o realizaciji ovog programa sa dokumentacijom o realizovanim aktivnostima i utrošku sredstava.

VII. Ovaj program objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".