ODLUKA
O SPROVOĐENJU POSTUPKA ZA DODELU SREDSTAVA IZ BUDŽETA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE PO KONKURSIMA U OBLASTI KULTURE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 21/2017)

Član 1

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama (u daljem tekstu: Sekretarijat) ovom odlukom pokreće postupak za dodelu sredstava iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine po konkursima u oblasti kulture u 2017. godini, na ime finansiranja/sufinansiranja programa i projekata subjekata u kulturi čiji osnivač nije Autonomna pokrajina Vojvodina, a u smislu Zakona o kulturi ("Službeni glasnik RS", br. 72/09, 13/16 i 30/16 - ispr.).

Član 2

Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2017. godinu ("Službeni list AP Vojvodine", broj 69/16) i Rešenjem o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve broj 401-130/2017-21, od 29. marta 2017. godine, za namene finansiranja/sufinansiranja programa i projekata navedenih u članu 3. ove odluke predviđeno je ukupno 22.400.000,00 dinara (slovima: dvadeset dva miliona četiristo hiljada dinara i 00/100).

Član 3

Sekretarijat će finansirati/sufinansirati festivale i manifestacije od pokrajinskog značaja za kulturu u AP Vojvodini u 2017. godini.

Član 4

Opšti uslovi i kriterijumi za dodelu sredstava utvrđeni su Uredbom o kriterijumima, merilima i načinu izbora projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta Republike Srbije, autonomne pokrajine, odnosno jedinica lokalne samouprave ("Službeni glasnik RS", broj 105/16).

Rok za podnošenje prijava na konkurs i drugi podaci važni za sprovođenje konkursa biće utvrđeni u tekstu konkursa.

Konkurs će se objaviti na zvaničnoj internet strani Sekretarijata, u "Službenom listu AP Vojvodine" i u dnevnom listu "Dnevnik", a obaveštenje o objavljivanju konkursa će biti istaknuto i u javnim glasilima na jezicima nacionalnih manjina/nacionalnih zajednica u službenoj upotrebi u AP Vojvodini.

Član 11

Prijave na konkurs iz člana 3. ove odluke podnose se u pismenoj formi na obrascu koji je sastavni deo konkursa, a mogu se dobiti i u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina broj 16, ili na internet stranici Sekretarijata: www.kultura. vojvodina.gov.rs

Član 12

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama će obrazovati posebnu Komisiju za dodelu sredstava (u daljem tekstu: Komisija), koja odlučuje o izboru programa i projekata po raspisanom konkursu, na osnovu čega pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama donosi rešenje o raspoređivanju sredstava, koje je konačno.

Sekretarijat će o rezultatima konkursa pismeno obavestiti podnosioce prijava.

Član 13

Odluka se objavljuje u "Službenom listu AP Vojvodine".

Član 14

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Napomene

Redakcija je zadržala numeraciju članova kako je objavljeno u "Sl. listu AP Vojvodine", br. 21/2017.