PRAVILNIK
O USLOVIMA KORIŠĆENJA SLUŽBENIH TELEFONA I SLUŽBENIH MOBILNIH TELEFONA

("Sl. list grada Smedereva", br. 1/2017)

 

I OPŠTE ODREDBE

Član 1

Pravilnikom o uslovima korišćenja službenih telefona i službenih mobilnih telefona (u daljem tekstu: Pravilnik) utvrđuju se pravila i uslovi korišćenja službenih telefona u prostorijama Gradske uprave grada Smedereva, kao i službenih mobilnih telefona koji se dodeljuju određenom broju zaposlenih u organima grada Smedereva.

Svi pojmovi upotrebljeni u ovom Pravilniku u muškom rodu podrazumevaju iste pojmove u ženskom rodu.

II KORIŠĆENJE SLUŽBENIH TELEFONA

Član 2

Pravo na korišćenje službenih telefona imaju svi zaposleni u cilju obavljanja svojih poslova.

Član 3

Za svaki organizacioni deo grada Smedereva, Odeljenje za opštu upravu, mesne zajednice, vanredne situacije i zajedničke poslove u sastavu Gradske uprave grada Smedereva, vodi posebnu evidenciju brojeva direktnih telefona, kao i brojeva lokala.

Evidencija brojeva direktnih telefona, kao i lokala, vodi se prema konkretnim korisnicima.

Član 4

Odeljenje za finansije i lokalnu poresku administraciju dužno je da vodi evidenciju ukupnih troškova telefona po organizacionim delovima grada Smedereva, kao i pojedinačno po svakom korisniku i istu mesečno dostavlja načelniku Gradske uprave grada Smedereva na uvid.

Član 5

U cilju kontrole utrošenih impulsa, a zbog tehničke nemogućnosti postavljanja sigurnosnih bravica na telefonske aparate, Odeljenje za opštu upravu, mesne zajednice, vanredne situacije i zajedničke poslove dužno je da blokira telefonske linije direktnih brojeva telefona posle radnog vremena.

Troškovi pribavljanja službenih telefona padaju na teret klase 5 u okviru razdela Gradska uprava.

Član 6

Zaposleni koji koriste službene telefone mogu mesečno obaviti telefonske razgovore do iznosa koji Zaključkom utvrdi gradonačelnik grada Smedereva.

U slučaju prekoračenja utvrđenog iznosa, korisniku službenog telefona vršiće se mesečna obustava zarade u visini prekoračenog iznosa, a po računima za korišćenje službenog telefona.

Ukoliko službeni telefon koristi u toku obavljanja posla više zaposlenih, troškovi prekoračenog iznosa po računima za korišćenje službenog telefona podjednako će se podeliti na broj zaposlenih koji koriste navedeni službeni telefon.

III KORIŠĆENJE SLUŽBENIH MOBILNIH TELEFONA

Član 7

Korisnik službenog mobilnog telefona može koristiti samo jedan službeni mobilni telefon, osim u slučaju kada gradonačelnik grada Smedereva utvrdi da postoji potreba da jedno lice koristi više službenih mobilnih telefona.

Član 8

Pravo na korišćenje službenih mobilnih telefona imaju sledeća lica: predsednik Skupštine grada Smedereva, zamenik predsednika Skupštine grada Smedereva, sekretar Skupštine grada Smedereva, gradonačelnik, zamenik gradonačelnika, članovi Gradskog veća grada Smedereva, pomoćnici gradonačelnika, načelnik Gradske uprave grada Smedereva, načelnici odeljenja, šefovi odseka i službi, zaposleni i druga lica za koja načelnik Gradske uprave grada Smedereva utvrdi da postoji potreba za korišćenjem službenih mobilnih telefona, kao i druga lica za koja gradonačelnik utvrdi da postoji potreba za korišćenjem službenih mobilnih telefona.

Član 9

Troškovi pribavljanja službenih mobilnih telefona padaju na teret klase 5 u okviru razdela Gradska uprava.

Troškovi korišćenja službenih mobilnih telefona padaju na teret materijalnih troškova organa grada Smedereva.

Troškovi korišćenja službenih mobilnih telefona ograničavaju se do iznosa koji Zaključkom utvrdi gradonačelnik grada Smedereva.

Član 10

U slučaju prekoračenja utvrđenih iznosa iz člana 9. Pravilnika, korisniku službenog mobilnog telefona vršiće se mesečna obustava zarade u visini prekoračenog iznosa, a po računima za korišćenje službenog mobilnog telefona.

Član 11

Korisnik službenog mobilnog telefona dužan je da, pre nego što mu se dodeli službeni mobilni telefon, da pismenu izjavu da se na teret njegove mesečne zarade vrši mesečna obustava iznosa po računima za korišćenje službenog mobilnog telefona iznad utvrđenog iznosa.

U zavisnosti od potrebe, a u cilju realizacije posebno važnih poslova ili odlaska na službeni put u inostranstvo, uz saglasnost gradonačelnika, korisniku službenog mobilnog telefona priznaće se prekoračeni troškovi.

Član 12

Po prestanku funkcije koju obavlja, korisnik službenog mobilnog telefona dužan je da službeni mobilni telefon bez odlaganja vrati ovlašćenom licu u Odeljenju za opštu upravu, mesne zajednice, vanredne situacije i zajedničke poslove u ispravnom i neoštećenom stanju.

U slučaju neispravnosti ili oštećenja službenog mobilnog telefona od strane korisnika, korisnik je dužan da nadoknadi štetu budžetu grada Smedereva.

Član 13

Evidenciju korisnika i računa službenih mobilnih telefona vodi Odeljenje za finansije i lokalnu poresku administraciju Gradske uprave grada Smedereva.

Član 14

Donošenjem ovog Pravilnika prestaje da važi Pravilnik o uslovima korišćenja službenih telefona i službenih mobilnih telefona ("Službeni list grada Smedereva", broj 7/2013).

Član 15

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Smedereva".