ODLUKA
O OBJAVLJIVANJU AKATA U "SLUŽBENOM LISTU GRADA ZRENJANINA"

("Sl. list Grada Zrenjanina", br. 14/2017)

Član 1

Odluke, drugi propisi i opšti akti organa grada Zrenjanina, kao i određeni pojedinačni akti tih organa objavljuju se u "Službenom listu grada Zrenjanina" (u daljem tekstu: Službeni list), na način određen ovom Odlukom.

Član 2

U Službenom listu objavljuju se:

1. Statut grada; Poslovnik Skupštine grada; odluke i drugi propisi i opšti akti koje donosi Skupština grada i autentična tumačenja istih; akti koje donose radna tela Skupštine grada, kada je to propisano; program razvoja grada; urbanistički planovi; akti o osnivanju javnih preduzeća, ustanova, službi i organizacija koje osniva Grad; rešenja o izboru i razrešenju predsednika i zamenika predsednika Skupštine grada, rešenja o izboru i razrešenju Gradonačelnika i zamenika Gradonačelnika i članova Gradskog veća; rešenja o postavljenju i razrešenju sekretara i zamenika sekretara Skupštine grada; rešenja o imenovanju i razrešenju organa javnih preduzeća, ustanova, službi i organizacija koje osniva Grad; akti o dodeli zvanja počasnog građanina grada Zrenjanina i drugih javnih priznanja i drugi akti Skupštine grada za koje je određeno propisom, odnosno za koje Skupština grada odluči da se objavljuju u Službenom listu,

2. Uputstva, pravilnici i drugi akti koje donosi Gradonačelnik i Gradsko veće u izvršavanju zakona i propisa Grada,

3. Opšti akti koje u skladu sa zakonom i propisom grada donosi Gradska uprava,

4. Izborni akti i rezultati izbora, propisani Zakonom o lokalnim izborima,

5. Ispravke odluka, drugih propisa, opštih i drugih akata objavljenih u Službenom listu,

6. Odluke Ustavnog suda o oceni ustavnosti i zakonitosti propisa i drugih akata organa Grada,

7. Prečišćeni tekstovi odluka i drugih propisa,

8. Drugi akti za koje je to određeno zakonom ili propisom organa Grada da se objavljuju ili je samim aktima predviđeno da se objave.

Član 3

U Službenom listu mogu se, uz naknadu, objavljivati akti javnih preduzeća, ustanova, službi i organizacija, kada je to aktima predviđeno.

U Službenom listu mogu se, uz naknadu objavljivati oglasi i reklame čija sadržina odgovara karakteru Službenog lista.

Član 4

Odluke, drugi propisi, opšti i drugi akti objavljuju se u Službenom listu u tekstu koji je doneo nadležni organ.

Organizaciona jedinica Gradske uprave koja je obrađivač predloga akata iz prethodnog stava odgovorna je za autentičnost teksta dostavljenog na objavljivanje u Službenom listu (u daljem tekstu: obrađivač).

Obrađivač je dužan da odmah po objavljivanju akata u Službenom listu, utvrdi da li su akti objavljeni u istovetnom tekstu koji je doneo nadležni organ.

Ukoliko obrađivač utvrdi da objavljeni tekst akta nije istovetan sa donetim, dužan je da odmah obavesti urednika, pripremi tekst za ispravku i dostavi ga uredniku na objavljivanje.

Član 5

Službeni list izlazi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

Službeni list izlazi po potrebi.

Registar propisa i svih akata objavljenih u Službenom listu izdaje se jednom godišnje, nakon izdavanja poslednjeg broja Službenog lista u prethodnoj godini za koju se registar izdaje.

Član 6

Izdavač Službenog lista je Skupština grada Zrenjanina.

Glavni i odgovorni urednik Službenog lista je sekretar Skupštine grada, po funkciji (u daljem tekstu: urednik).

Član 7

Urednik u skladu sa članom 2. i 3. ove Odluke određuje za svaki Službeni list odluke i druge propise, opšte i druge akte za objavljivanje i redosled njihovog objavljivanja.

Urednik određuje datum izlaženja Službenog lista.

Urednik objavljuje u Službenom listu ispravke iz člana 4. ove Odluke, kao i ispravke akata iz stava 1. ovog člana, za koje sam utvrdi da objavljeni tekst akta nije istovetan sa donetim.

Član 8

Službeni list izdaje se u štampanom obliku i u elektronskom obliku u PDF formatu.

Štampani oblik Službenog lista i elektronski oblik Službenog lista u PDF formatu su zvanična izdanja.

Elektronski oblik Službenog lista se postavlja na sajt Grada.

Dan izdavanja Službenog lista jeste datum koji je označen na štampanom i elektronskom obliku.

Štampani i elektronski oblik Službenog lista moraju imati isti datum i moraju biti sadržinski usaglašeni.

Član 9

Poslove izdavanja, uređivanja, kao i administrativno - tehničke poslove obavlja organizaciona jedinica Gradske uprave nadležna za poslove Skupštine grada, Gradonačelnika i Gradskog veća, a finansijsko - računovodstvene poslove obavlja organizaciona jedinica Gradske uprave nadležna za poslove finansija.

Član 10

Sredstva za izdavanje Službenog lista obezbeđuju se u budžetu grada Zrenjanina.

Član 11

Pretplatnu cenu Službenog lista, cenu pojedinačnog broja kao i visinu naknada iz člana 3. ove Odluke određuje Gradsko veće grada Zrenjanina na predlog urednika.

Član 12

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Zrenjanina".

Član 13

Stupanjem na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o objavljivanju odluka i drugih propisa, o preuzimanju osnivačkog prava i izdavanju "Službenog lista grada Zrenjanina" ("Međuopštinski službeni list Zrenjanin", br. 2/92 i "Službeni list opštine Zrenjanin", br. 1/08).