ODLUKA

O PREVOZU BOLESNIH LICA VAN TERITORIJE GRADA JAGODINE

("Sl. glasnik grada Jagodina", br. 7/2017)

Član 1

Ovom Odlukom uređuje se organizacija i način prevoza bolesnih lica građana grada Jagodine van teritorije grada.

Član 2

Pravo na korišćenje usluge prevoza iz člana 1. ove odluke, ima građanin grada Jagodine, koji se nalazi u stanju potrebe za lečenjem van teritorije grada Jagodine.

Član 3

Lice iz prethodnog člana je u obavezi da dokumentaciju kojom potvrđuje svoju potrebu za besplatnim prevozom, blagovremeno, lično ili preko člana svog porodičnog domaćinstva dostavi nadležnoj službi grada Jagodine radi zakazivanja termina putovanja - prevoza.

Član 4

Prevoz bolesnih lica sa teritorije grada Jagodine, van teritorije grada obavlja preduzeće, drugo pravno lice i preduzetnik (u daljem tekstu: prevoznik), koji je registrovan za obavljanje javnog prevoza putnika i mora da ispunjava uslove utvrđene Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju i ovom Odlukom.

Prevoz bolesnih lica, može se obavljati i prevoznim sredstvima Gradskih uprava grada Jagodine.

Član 5

Nadležna Gradska uprava grada Jagodine, određuje prevoznika za namene navedene u članu 2. ove Odluke, na osnovu objavljenog poziva za dodelu ugovora za javnu nabavku.

Član 6

Nadležna Gradska uprava grada Jagodine, ponudom za izvršenje javne nabavke pribavlja konkursnu dokumentaciju kojom se utvrđuje opravdanost poveravanja, usluge prevoza sa aspekta kvaliteta uz poštovanje važećih propisa i standarda.

Član 7

Izvršilac usluga prevoza - prevoznik, je u obavezi da prevoz obavlja sa tehnički ispravnim vozilom - autobusom koji raspolaže sa 30-50 mesta, sa profesionalnim vozačem i da održava i servisira vozilo u sopstvenoj režiji.

Član 8

Troškove namene usluge iz člana 2. ove Odluke, putarine i goriva snosi nadležna Gradska uprava grada Jagodina.

Član 9

Prevoznik se mora pridržavati ugovorenog reda vožnje.

Član 10

Ugovor o prevozu se zaključuje na period od godinu dana, a realizacija ugovorene vrednosti vršiće se do iznosa raspoloživih sredstava u finansijskom planu nadležne Gradske uprave i u okviru planiranih i obezbeđenih sredstava za ove namene.

Član 11

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Jagodine".