UREDBA
O UTVRĐIVANJU PROSTORNOG PLANA PODRUČJA POSEBNE NAMENE INFRASTRUKTURNOG KORIDORA ŽELEZNIČKE PRUGE STALAĆ-ĐUNIS

("Sl. glasnik RS", br. 52/2017)

Član 1

Utvrđuje se Prostorni plan područja posebne namene infrastrukturnog koridora železničke pruge Stalać-Đunis (u daljem tekstu: Prostorni plan), koji je odštampan uz ovu uredbu i čini njen sastavni deo.

Član 2

Prostornim planom utvrđuju se osnove organizacije, korišćenja, uređenja i zaštite područja posebne namene infrastrukturnog koridora na delovima teritorije grada Kruševca i opštine Ćićevac.

Član 3

Prostorni plan se sastoji iz tekstualnog dela i grafičkih prikaza.

Tekstualni deo Prostornog plana objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Grafički prikazi (referalne karte): Referalna karta broj 1 - "Posebna namena prostora", Referalna karta broj 2 - "Mreža naselja i infrastrukturni sistemi" i Referalna karta broj 3 - "Prirodni resursi, zaštita životne sredine, prirodnih i kulturnih dobara", izrađene su u razmeri 1:25.000, a Referalna karta broj 4.1. - "Karta sprovođenja na teritoriji opštine Ćićevac" i Referalna karta broj 4.2. - "Karta sprovođenja na teritoriji grada Kruševca", izrađene su u razmeri 1:2.500.

Grafičke prikaze iz stava 3. ovog člana, izrađene u sedam primeraka, svojim potpisom overava ovlašćeno lice organa nadležnog za poslove prostornog planiranja.

Član 4

Uređenje, građenje, korišćenje i zaštita područja posebne namene sprovodiće se saglasno rešenjima iz Prostornog plana.

Prostorni planovi jedinica lokalne samouprave, urbanistički planovi i urbanističko tehnički dokumenti, uskladiće se sa odredbama ove uredbe na način utvrđen Prostornim planom.

Prostorni planovi jedinica lokalne samouprave, urbanistički planovi i urbanističko tehnički dokumenti, doneti do dana stupanja na snagu ove uredbe, primenjuju se u delovima koji nisu u suprotnosti sa ovom uredbom.

Član 5

Grafički prikazi iz člana 3. stav 3. ove uredbe, čuvaju se trajno u Vladi (jedan komplet), Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (dva kompleta), gradu Kruševcu (jedan komplet), opštini Ćićevac (jedan komplet) i "Infrastruktura železnice Srbije" a.d. (dva kompleta).

Član 6

Analitičko-dokumentaciona osnova planskog dokumenta izrađuje se u dva primerka i trajno se čuva u ministarstvu nadležnom za poslove prostornog planiranja.

Član 7

Prostorni plan je dostupan zainteresovanim licima, u elektronskom obliku, preko Centralnog registra planskih dokumenata, koji vodi organ nadležan za poslove državnog premera i katastra.

Član 8

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Prostorni plan područja posebne namene infrastrukturnog koridora železničke pruge Stalać-Đunis, koji je sastavni deo ove uredbe, možete pogledati OVDE