ODLUKA
O POVERAVANJU ORGANIZACIJE GITARIJADE

("Sl. list grada Zaječara", br. 9/2017 i 22/2017)

Član 1

Angažuje se Udruženje "Gitarijada fest" iz Zaječara za suorganizatora Gitarijade u Zaječaru, na period od pet godina, od 2017. do 2021. godine, koja je u organizaciji Ustanove Centar za kulturu i turizam "CEKIT" u Zaječaru (u daljem tekstu: CEKIT).

Nakon okončanja 51. Gitarijade u 2017. godini, Udruženje i CEKIT dužni su da Gradu podnesu pojedinačne izveštaje o održanoj Gitarijadi, sa prikazanim svim prihodima i rashodima uključujući i prihode iz budžeta Grada i prihode od sponzorstava i prodaje ulaznica.

Nadležni organ grada Zaječara nakon podnošenja Izveštaja iz prethodnog stava može odlučiti da li će se saradnja između Grada Zaječara i Udruženja "GITARIJADA FEST" iz Zaječara oko organizacije narednih Gitarijada u Zaječaru nastaviti.

Član 2

Grad se obavezuje da za organizaciju Gitarijade u periodu iz člana 1. ove odluke obezbedi finansijska sredstva u budžetu Grada na poziciji CEKITA  za svaku tekuću godinu do visine opredeljenih sredstava u budžetu grada Zaječara za godinu u kojoj se održava Gitarijada.

Član 3

Grad će obrazovati Organizacioni odbor koji će sarađivati sa Udruženjem i CEKITOM u vezi sa organizacijom Gitarijade.

Organizacioni odbor ima dvanaest članova, od kojih je jedan predsednik, a jedan zamenik predsednika.

Član 4

Na osnovu ove odluke, CEKIT i Udruženje "Gitarijada fest" zaključiće ugovor o saradnji kojim će se preciznije odrediti elementi saradnje, kao i prava i obaveze CEKIT-a i Udruženja.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu grada Zaječara".