ODLUKA
O UTVRĐIVANJU VISINE NAKNADE ZA RAD U NADZORNIM ODBORIMA JAVNIH PREDUZEĆA I STIMULACIJE DIREKTORIMA JAVNIH PREDUZEĆA

("Sl. list grada Niša", br. 50/2017)

Član 1

Ovom odlukom uređuje se način utvrđivanja i isplate naknade za rad predsednika i članova nadzornih odbora u javnim preduzećima čiji je osnivač Grad Pirot, stimulacija direktorima javnih preduzeća, kao i nadzor nad sprovođenjem odluke.

Član 2

Predsednik i članovi Nadzornih odbora javnih preduzeća imaju pravo na odgovarajuću naknadu za rad u Nadzornom odboru.

Visinu naknade za rad u Nadzornom odboru utvrđuje Gradsko veće rešenjem za tekuću godinu.

Saglasnost na odluku nadzornog odbora o isplati stimulacije direktoru daje Gradsko veće.

Član 3

Naknada se utvrđuje na osnovu Izveštaja o stepenu realizacije programa poslovanja u skladu sa merilima i to:

- ispunjenost zadataka i poslova Nadzornog odbora u skladu sa zakonom i drugim aktima

- finansijsko stanje javnog preduzeća.

Član 4

Visina naknade se utvrđuje u visini maksimalno u iznosu do 20% od prosečne zarade po zaposlenom bez poreza i doprinosa koja je isplaćena u RS u septembru mesecu u godini koja prethodi kalendarskoj godini, za godinu za koju se određuje visina naknade za članove Nadzornog odbora.

Naknada predsednika nadzornog odbora javnog preduzeća ne može biti viša od iznosa iz stava 1. ovog člana, uvećanog za 20%.

Član 5

Naknada članovima i predsednicima Nadzornog odbora se određuje u neto iznosu i obračunava i isplaćuje na mesečnom nivou.

Član 6

Javno preduzeće je dužno da dostavi Izveštaj o isplaćenim naknadama za rad Nadzornog odbora uz godišnji izveštaj o stepenu realizacije programa poslovanja Odeljenju za privredu i finansije Gradske uprave Pirot.

Član 7

Nadzor nad primenom ove odluke vrši Odeljenje za privredu i finansije Gradske uprave Pirot. O uočenim nepravilnostima nadležno odeljenje je dužno da sačini izveštaj i isti dostavi Gradskom veću.

Član 8

Odluka o utvrđivanju visine naknade za rad u nadzornim odborima javnih preduzeća i stimulacije direktorima javnih preduzeća stupa na snagu u roku od 8 dana od dana objavljivanja u "Službeni list grada Niša".

Član 9

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o visini za rad članovima nadzornih odbora javnih preduzeća i o visini stimulacije direktorima javnih preduzeća I br. 06/88-13 od 20.11.2013. godine.