ODLUKA
O POSTAVLJANJU SPOMEN BISTA KOMPOZITORU JOSIFU ŠLEZINGERU I PISCU SRETENJSKOG USTAVA DIMITRIJU DAVIDOVIĆU

("Sl. list grada Kragujevca", br. 14/2017)

I

Grad Kragujevac saglasan je da se postojeće spomen biste Josifa Šlezingera i Dimitrija Davidovića postave na sledećim lokacijama:

- spomen bista kompozitora Josifa Šlezingera na lokaciji između Muzičke škole "dr Miloje Milojević" i Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu, u skladu sa rešenjem Zavoda za zaštitu spomenika kulture Kragujevac br. 459-02/1 od 10.04.2017. godine i

- spomen bista piscu Sretenjskog ustava Dimitriju Davidoviću u neposrednoj blizini zgrade Stare skupštine, u skladu sa rešenjem Zavoda za zaštitu spomenika kulture Kragujevac br. 604-02/1 od 25.05 2017. godine.

II

Sve aktivnosti vezane za realizaciju poglavlja I ove odluke sprovodi grad Kragujevac, u saradnji sa Muzičkom školom "dr Miloje Milojević" u Kragujevcu i Zavodom za zaštitu spomenika kulture u Kragujevcu.

III

Sredstva za realizaciju poglavlja I ove odluke planirana su Odlukom o budžetu grada Kragujevca za 2017. godinu ("Službeni list grada Kragujevca", broj 42/16), u Razdelu 10 - Gradska uprava za investicije, Program 13 - Razvoj kulture, Programska aktivnost 0003 - unapređenje sistema očuvanja i predstavljanja kulturno-istorijskog nasleđa, funkcija 620 - razvoj zajednice, aproprijacija 166, ekonomska klasifikacija 511 - Zgrade i građevinski objekti.

IV

Ovu odluku objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".