ODLUKA

O UTVRĐIVANJU MAKSIMALNOG BROJA ZAPOSLENIH NA NEODREĐENO VREME U ORGANIZACIONIM OBLICIMA U SISTEMU JAVNOG SEKTORA GRADA LOZNICE ZA 2015. GODINU

("Sl. list Grada Loznice", br. 13/2015 i 8/2017)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme za svaki organizacioni oblik u sistemu javnog sektora grada Loznice za kalendarsku 2015. godinu.

Član 2

Sistem javnog sektora grada Loznice čine sledeće grupe organizacionih oblika: organi grada Loznice; Gradsko javno pravobranilaštvo; Zaštitnik građana; javna preduzeća čiji je osnivač grad Loznica; pravna lica osnovana od strane tih preduzeća; ustanove, organizacije i javne službe čiji je osnivač grad Loznica; ustanove i organizacije čiji je osnivač grad Loznica i u kojima se plate, odnosno zarade dela zaposlenih finansiraju iz budžeta grada Loznice; privredna društva i druge organizacije koje u sistemu lokalne samouprave imaju zaposlene čije se plate, odnosno zarade finansiraju iz budžeta grada Loznice.

Član 3

Maksimalan broj zaposlenih u sistemu javnog sektora grada Loznice je 960.

Član 4

Maksimalan broj zaposlenih po organizacionim oblicima sistema javnog sektora grada Loznice utvrđuje se na sledećim nivoima:

A. za organe grada Loznice:

 

A1. Skupština grada Loznice

izabrana lica,

A2. Gradsko veće

izabrana lica,

A3. Gradonačelnik

izabrana lica,

A4. Gradska uprava

239,

B. za Gradsko pravobranilaštvo u Loznici

6;

V. za Zaštitnika građana

0;

G. za javna preduzeća čiji je osnivač grad Loznica:

 

G1. Javno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" Loznica

140,

G2. Komunalno javno preduzeće "Naš dom" Loznica

230,

G3. Javno komunalno preduzeće za proizvodnju i distribuciju toplotne energije "Toplana - Loznica" Loznica

50,

G4. Javno preduzeće za upravljanje, planiranje i projektovanje "Loznica razvoj" Loznica

51,

G5. Javno komunalno preduzeće "Parking servis" Loznica

15;

D. za ustanove, organizacije i javne službe čiji je osnivač grad Loznica i u kojima se plate, odnosno zarade svih zaposlenih finansiraju iz budžeta grada Loznice:

 

D1. Predškolska ustanova "Bambi" Loznica

135,

D2. Centar za kulturu "Vuk Karadžić" Loznica

37,

D3. Biblioteka Vukovog zavičaja Loznica

16,

D4. Ustanova za fizičku kulturu "Lagator" Loznica

28,

D5. Turistička organizacija grada Loznice

8;

Đ. za ustanove i organizacije čiji je osnivač grad Loznica i u kojima se plate, odnosno zarade dela zaposlenih finansiraju iz budžeta grada Loznice (utvrđuje se maksimalan broj zaposlenih čije se plate, odnosno zarade finansiraju iz budžeta grada Loznice):

 

Đ1. Centar za socijalni rad Loznica

3;

E. za Regionalnu razvojnu agenciju Podrinja, Podgorine i Rađevine (utvrđuje se maksimalan broj zaposlenih čije se plate, odnosno zarade finansiraju iz budžeta grada Loznice):

2.

Član 5

Ukupan broj zaposlenih, koji obuhvata zaposlene u radnom odnosu na neodređeno vreme i broj izabranih i postavljenih lica, u organizacionom obliku ne može biti veći od maksimalnog broja utvrđenog u članu 4. ove odluke.

Organizacioni oblik koji ima manji broj zaposlenih od maksimalnog broja zaposlenih utvrđenog u članu 4. ove odluke, može povećavati broj zaposlenih do utvrđenog maksimalnog broja zaposlenih.

Povećavanje broja zaposlenih iz stava 3. ovog člana vrši se u skladu sa zakonom kojim se uređuje budžetski sistem.

U okviru maksimalnog broja zaposlenih određenih u članu 4. ove odluke svaki organizacioni oblik može da ima najviše onoliki broj zaposlenih na neodređeno vreme za koji ima obezbeđenu masu za zarade.

Član 6

Ukupan broj zaposlenih na određeno vreme, zbog privremeno povećanog obima posla, lica angažovanih po ugovoru o delu, ugovoru o privremenim i povremenim poslovima, zaključenih neposredno ili preko omladinske ili studentske zadruge i lica angažovanih po drugim osnovama ne može biti veći od 10% od broja zaposlenih na neodređeno vreme kod organizacionog oblika.

Organizacioni oblik koji ima manje od 100 zaposlenih može da ima najviše do 10 zaposlenih i angažovanih lica u smislu stava 1. ovog člana.

Član 7

Organizacioni oblik u sistemu javnog sektora grada Loznice je dužan da akt o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta uskladi sa ovom odlukom.

Rok za usklađivanje iz stava 1. ovog člana je 60 dana od dana donošenja ove odluke.

Član 8

Svaki organizacioni oblik dužan je da nadležnom organu za vođenje Registra dostavlja podatke u smislu člana 4. Zakona o registru zaposlenih, izabranih, imenovanih, postavljenih i angažovanih lica kod korisnika javnih sredstava ("Sl. glasnik RS", br. 68/15).

Član 9

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Loznice".

 

Samostalni član Odluke o izmenama
Odluke o utvrđivanju maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme u organizacionim oblicima u sistemu javnog sektora grada Loznice za 2015. godinu

("Sl. list grada Loznice", br. 8/2017)

Član 2

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Loznice".