ODLUKA
O ODREĐIVANJU PROSTORA NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA NA KOJEM NIJE DOZVOLJENO JAVNO OKUPLJANJE

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 6/2017)

Član 1

Ovom odlukom određuje se otvoreni prostor na teritoriji Grada Požarevca na kome nije dozvoljeno javno okupljanje (u daljem tekstu: okupljanje) građana.

Pod okupljanjem smatra se okupljanje više od 20 lica radi izražavanja, ostvarivanja i promovisanja, državnih, političkih, socijalnih i nacionalnih uverenja i ciljeva, kao i ostvarivanje verskih, kulturnih, humanitarnih, sportskih, zabavnih i drugih interesa.

Član 2

Okupljanje nije dozvoljeno na mestu kojem, zbog karakteristika samog mesta ili njegove posebne namene, preti opasnost od nastupanja ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine, javnog zdravlja, morala, prava drugih ili bezbednosti Republike Srbije.

Na teritoriji Grada Požarevca, shodno odredbama stava 1. ovog člana, okupljanje nije dozvoljeno ispred zdravstvenih ustanova, škola, predškolskih ustanova i na prostoru ispred objekata od strateškog i posebnog značaja za odbranu i bezbednost Republike Srbije.

Okupljanje nije dozvoljeno i na mestima na kojima se održavanjem okupljanja krše ljudska i manjinska prava i slobode drugih, ugrožava moral ili na mestima koja su zatvorena za javnost.

Član 3

Okupljanje na otvorenom prostoru, izuzev prostora navedenog u članu 2. ove odluke, prijavljuje se Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije Policijskoj upravi Požarevac.

Održavanje okupljanja prijavljuje se podnošenjem pismene prijave od strane organizatora okupljanja, lično, pošiljkom ili elektronskim putem.

Prijava se podnosi najkasnije pet dana pre početka održavanja okupljanja, uz prethodno pribavljenu saglasnost nadležnog odeljenja Gradske uprave Grada Požarevca, za korišćenje površine javne namene za određeno okupljanje.

Član 4

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Grada Požarevca".