ODLUKA

O SPROVOĐENJU POSTUPKA ZA DODELU SREDSTAVA IZ BUDŽETA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE PO KONKURSIMA U OBLASTI KULTURE U 2017. GODINI

("Sl. list AP Vojvodine", br. 34/2017)

Član 1

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama (u daljem tekstu: Sekretarijat) ovom odlukom pokreće postupak za dodelu sredstava iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine po konkursima u oblasti kulture u 2017. godini, na ime finansiranja - sufinansiranja programa i projekata subjekata u kulturi čiji osnivač nije Autonomna pokrajina Vojvodina, a u smislu Zakona o kulturi ("Službeni glasnik RS", br. 72/09, 13/16 i 30/16 - ispr.).

Član 2

Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2017. godinu ("Službeni list AP Vojvodine", br. 69/16 i 29/17 - rebalans), za namene finansiranja - sufinansiranja programa i projekata navedenih u čl. 3, 4. i 5. ove odluke predviđeno je ukupno 45.500.000,00 dinara (slovima: četrdeset pet miliona pet stotina hiljada dinara i 00/100).

Član 3

Sekretarijat će finansirati - sufinansirati proizvodnju filmova i edukativnih radionica u oblasti filmske umetnosti i ostalog audio-vizuelnog stvaralaštva u AP Vojvodini u 2017. godini u ukupnom iznosu od 20.000.000,00 dinara.

Član 4

Sekretarijat će finansirati - sufinansirati književno stvaralaštvo i izdavaštvo na srpskom jeziku u AP Vojvodini u 2017. godini u ukupnom iznosu od 9.000.000,00 dinara.

Član 5

Sekretarijat će finansirati - sufinansirati nabavku knjiga i drugih publikacija za javne opštinske i gradske biblioteke u AP Vojvodini u 2017. godini u ukupnom iznosu od 5.000,000.00 dinara.

Član 6

Sekretarijat će finansirati - sufinansirati projekte i programe u oblasti zaštite i očuvanja tradicionalnog narodnog stvaralaštva Srba u AP Vojvodini i kulturnog nasleđa Srba u regionu u 2017. godini u ukupnom iznosu od 11.500,000.00 dinara.

Član 7

Opšti uslovi i kriterijumi za dodelu sredstava utvrđeni su Uredbom o kriterijumima, merilima i načinu izbora projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta Republike Srbije, autonomne pokrajine, odnosno jedinica lokalne samouprave ("Službeni glasnik RS", broj 105/16).

Rok za podnošenje prijava na konkurs i drugi podaci važni za sprovođenje konkursa biće utvrđeni u tekstu konkursa.

Konkurs će se objaviti na zvaničnoj internet strani Sekretarijata, u "Službenom listu AP Vojvodine" i u dnevnom listu "Dnevnik", a obaveštenje o objavljivanju konkursa biće istaknuto i u javnim glasilima na jezicima nacionalnih manjina - nacionalnih zajednica u službenoj upotrebi u AP Vojvodini.

Član 8

Prijave na konkurs iz člana 3. ove odluke podnose se u pismenoj formi na obrascu koji je sastavni deo konkursa i koji se može preuzeti u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina broj 16, ili na internet stranici Sekretarijata: www.kultura.vojvodina.gov.rs

Član 9

Sekretarijat formira komisije za dodelu sredstava, koje odlučuju o izboru programa i projekata po raspisanom konkursu, na osnovu čega pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama donosi rešenje o raspoređivanju sredstava, koje je konačno.

Rezultati konkursa će biti objavljeni na internet stranici Sekretarijata.

Član 10

Odluka se objavljuje u "Službenom listu AP Vojvodine".

Član 11

Odluka stupa na snagu danom donošenja.