PRAVILNIK

O NAGRADI NOSIOCU POHVALE ĐAKU GENERACIJE I "VUKOVE DIPLOME" ŠKOLSKE 2016/2017. GODINE

("Sl. list grada Čačka", br. 13/2017)

Član 1

Grad Čačak, radi odavanja javnog priznanja dobitniku pohvale "Đak generacije" i dobitniku diplome "Vuk Karadžić" po završetku osnovnog, odnosno srednjeg obrazovanja dodeljuje nagradu.

Član 2

Učenik generacije i nosilac diplome "Vuk Karadžić" nagrađuju se knjigom.

Pored nagrade u obliku knjige, svršeni učenici srednjih škola iz stava 1. mogu da dobiju nagradu u obliku besplatne ekskurzije, a svršeni učenici osnovnih škola letovanje u odmaralištu "Ovčar" u Ulcinju, u skladu sa aktima nadležnih organa Grada i u zavisnosti od nivoa obezbeđenih sredstava u budžetu Grada.

Dobitniku nagrade uručuje se diploma.

Oblik, sadržaj i izgled diplome utvrđuje Gradonačelnik.

Diplomu potpisuje Gradonačelnik.

Član 3

Odluka o dodeli nagrade svečano se objavljuje na svečanom prijemu koji organizuje Gradonačelnik, uz prigodan umetnički program.

Fotografije odnosno klipovi o dodeli nagrada objavljuju se na led ekranu objekta Doma kulture u Čačku. U dnu fotografije objavljuje se kajron sa imenom i prezimenom učenika i nazivom škole koju je učenik pohađao. Fotografija se objavljuje u periodu od narednog dana nakon dodele do 1. septembra tekuće godine.

Kad se stvore tehnički uslovi fotografije učenika će biti postavljene na elitnoj lokaciji sa najvećom frekvencijom građana.

Član 4

Nagradu uručuje Gradonačelnik.

Nagrada se uručuje na dan praznika Vidovdana.

Radi fotografisanja, odnosno snimanja učenika prilikom svečane dodele nagrade i radi objavljivanja fotografije na način iz člana 3. ovog Pravilnika pribavlja se pisana saglasnost učenika, odnosno za maloletne učenike, oba roditelja i učenika.

Član 5

O dobitnicima nagrade Grad vodi evidenciju.

Evidenciju iz prethodnog stava vodi i čuva Gradska uprava za društvene delatnosti.

Član 6

Stručne, administrativne i druge poslove u dodeli nagrada obavlja Gradska uprava za društvene delatnosti.

Gradska uprava za društvene delatnosti komunikaciju sa učenicima i roditeljima u postupku dodele nagrada vrši posredstvom škole.

Osnovna i srednja škola sa sedištem na teritoriji grada Čačka je dužna da u roku od 8 dana od dana dodele pohvale "Đak generacije" i diplome "Vuk Karadžić" dostavi Gradskoj upravi za društvene delatnosti spisak učenika dobitnika (ime, prezime i prebivalište) i pisanu saglasnost učenika i oba roditelja za maloletnog učenika za fotografisanje i objavljivanje fotografije na način propisan članom 3. ovog Pravilnika.

Član 7

Ovaj pravilnik biće objavljen u "Službenom listu grada Čačka" i stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja.