ODLUKA
O UTVRĐIVANJU PROGRAMA STANOVI SU NAŠA KUĆA

("Sl. glasnik grada Leskovca", br. 9/2017)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuje se Program Stanovi su naša kuća (u daljem tekstu: Program), kojim se predviđa bespovratno sufinansiranje aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava stambenih zgrada, obezbeđuje zaštita stambenog fonda, očuvanje ambijentalnih celina, poboljšanje životnih uslova i kulture stanovanja, zaštita javnog interesa, povećanje tržišnog efekta, povećanje vrednosti stanova i produženje veka trajanja zgrade.

Član 2

Sredstva za namene utvrđene članom 1. ove Odluke obezbeđuju se u Budžetu grada Leskovca u godišnjem iznosu od 5.000.000,00 dinara, odnosno za petogodišnji period Programa ukupan iznos od 25.000.000,00 dinara.

Sredstva obezbeđena u budžetu grada Leskovca realizovaće Gradska uprava Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj preko bespovratnih subvencija, u skladu sa Programom.

Član 3

Neutrošena sredstva iz tekuće budžetske godine za namenu utvrđenu iz člana 1. ove Odluke preneće se u narednu budžetsku godinu i koristiće se prema Programu.

Član 4

Dinamika prenosa sredstava pratiće dinamiku realizacije Programa i dinamiku izvođenja radova.

Član 5

Odeljenje za društvene delatnosti i lokalni razvoj je dužno da u okviru godišnjeg Izveštaja o radu izradi i Izveštaj o realizaciji Programa.

Član 6

Program Stanovi su naša kuća je u prilogu Odluke i čini sastavni deo ove Odluke.

Član 7

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Leskovca".

Program "Stanovi su naša kuća", koji je sastavni deo ove odluke, možete pogledati OVDE