ODLUKA
O USVAJANJU PROGRAMA MERA ZA UNAPREĐENJE USLOVA ŽIVOTA LOKALNE ZAJEDNICE ZA 2017. GODINU NA TERITORIJI GRADA LESKOVCA

("Sl. glasnik grada Leskovca", br. 9/2017)

I

Usvaja se Program mera za unapređenje uslova života lokalne zajednice za 2017. godinu na teritoriji grada Leskovca (u daljem tekstu: Program).

II

Ovim Programom utvrđuju se planirani prihodi i namena korišćenja sredstava iz budžetskog fonda za aktivnosti koje se tokom 2017. godine planiraju u oblasti unapređenja uslova života lokalne zajednice.

III

Finansiranje, odnosno sufinansiranje aktivnosti iz ovog Programa vršiće se u skladu sa prilivom sredstava prikupljenih od naknade za korišćenje mineralnih sirovina i geotermalnih resursa.

IV

Sastavni deo ove odluke čini Program.

V

Realizaciju Programa, nadzor nad izvršenjem ugovorenih obaveza i Izveštaj o realizaciji ovog Programa sprovodi, odnosno donosi Gradska uprava grada Leskovca preko Odeljenja za privredu i poljoprivredu.

VI

Ovaj Program objaviće se u "Službenom glasniku grada Leskovca".

 

PROGRAM
MERA ZA UNAPREĐENJE USLOVA ŽIVOTA LOKALNE ZAJEDNICE ZA 2017. GODINU NA TERITORIJI GRADA LESKOVCA

1.

Ovim programom utvrđuju se planirani prihodi, namena i način korišćenja sredstava za unapređenje uslova života lokalne zajednice, a posebno za izgradnju i revitalizaciju infrastrukturalnih objekata i drugih objekata u cilju poboljšanja uslova života u 2017. godini na teritoriji grada Leskovca.

2.

Sredstva ovog Programa, u ukupnom iznosu od 3.185.960,00 dinara ostvarena su od dela republičke naknade za korišćenje mineralnih sirovina i geotermalnih resursa (40% ostvarenih prihoda na godišnjem nivou su prihod budžeta lokalnih samouprava) koja se naplaćuje po Zakonu o rudarstvu i geološkim istraživanjima ("Službeni glasnik RS, br. 101/2015) i to:

A. Prihodi od Naknade za korišćenje mineralnih sirovina i geotermalnih resursa u iznosu od 1.103.207,00 dinara (za 2016. godinu).

B. Preneta sredstva iz prethodnih godina (za 2014/2015. god.) u iznosu od 2.082.753,00 din.

3.

Sredstva predviđena. ovim programom koristiće se namenski za finansiranje obaveza lokalne samouprave utvrđenih zakonom o rudarstvu i geološkim istraživanjima, a kroz sprovođenje mera i aktivnosti na za unapređenje uslova života lokalne zajednice, a posebno za izgradnju i revitalizaciju infrastrukturalnih objekata i drugih objekata u cilju poboljšanja uslova života na teritoriji grada Leskovca i to za sledeće aktivnosti:

1. Revitalizacija atarskog puta Čekmin-Lipovica, KO Čekmin i KO Lipovica-Predviđeni su radovi u ukupnoj dužini od oko 2.653m atarskog puta, širina posteljice puta je 4m, dok će se nasipanje izvršiti šljunkom debljine 0,15m i u širini od 3m puta. Ukupna projektovana vrednost 1.457.112,00 din.

2. Revitalizacija atarskog puta Velika Grabovnica-Velika Kopašnica, KO Velika Grabovnica i KO Velika Kopašnica -Predviđeni su radovi u ukupnoj dužini od oko 3.450m atarskog puta, širina posteljice puta je 4m, dok će se nasipanje izvršiti šljunkom debljine 0,15m i u šrini od 3m puta. Predviđena je i izrada odvodnog kanala u dužini od oko 900m, kao i iskop i postavljanje propusta za odvod atmosferskih voda 0 600 po 6m za tri lokacije. Ukupna projektovana vrednost 1.722.296,40 din.

4.

Opredeljena sredstva u iznosu od 3.185.960,00 din. koristi će se u skladu sa Programom za unapređenje uslova života lokalne zajednice na teritoriji grada Leskovca za 2017. godinu.

5.

Na kraju perioda 1. januar - 31. decembar 2017. godine, neiskorišćena sredstva prenose se u naredni period i raspoređuju u Programu za unapređenje uslova života lokalne zajednice na teritoriji grada Leskovca za 2018. godinu.

6.

Gradska uprava - Odeljenje za privredu i poljoprivredu će biti zadužena za sprovođenje aktivnosti predviđenih ovim programom. Stručne i administrativno tehničke poslove za realizaciju programa i projekata, kao i nadzor nad izvršavanjem ugovorenih obaveza, sprovodi Odeljenje za privredu i poljoprivredu.

7.

ZAVRŠNE ODREDBE

Ovaj Program stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Leskovca".