PRAVILNIK
O KORISNICIMA POSEBNIH PARKIRALIŠTA NA TERITORIJI GRADA SREMSKA MITROVICA I USLOVIMA POD KOJIM SE MOGU OSLOBODITI PLAĆANJA TAKSE ZA PARKIRANJE

("Sl. list grada Sremska Mitrovica", br. 9/2017)

Član 1

Pravilnikom o korisnicima posebnih parkirališta na teritoriji grada Sremska Mitrovica i uslovima pod kojim se mogu osloboditi plaćanja takse za parkiranje (u daljem tekstu: pravilnik) reguliše se koja fizička i pravna lica-korisnici posebnih parkirališta na teritoriji grada Sremska Mitrovica (u daljem tekstu: korisnici) se oslobađaju od obaveze plaćanja takse za parkiranje, pod kojim uslovima i u kojem vremenskom periodu.

Član 2

Osim korisnika, koji su od obaveze plaćanja takse za parkiranje na posebnim parkiralištima na teritoriji grada Sremska Mitrovica, oslobođeni odredbom člana 27. stav 2. Odluke o javnim parkiralištima na teritoriji grada Sremska Mitrovica, taksa za parkiranje ne plaća se:

- za službena vozila ustanova čiji je osnivač grad Sremska Mitrovica.

- za službena vozila Agencije za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica.

Zahtev za oslobađanje od obaveze plaćanja takse za parkiranje za napred navedena službena vozila podnosi se nadležnoj upravi, koja o istom donosi rešenje sa rokom važenja najduže do godinu dana.

Uz zahtev, podnosilac je dužan podneti fotokopiju saobraćajne dozvole za službeno vozilo koje koristi, odnosno za koje traži oslobađanje od obaveze plaćanja takse za parkiranje.

Član 3

Taksu za parkiranje ne plaćaju odbornici Skupštine grada i članovi Gradskog veća na dan zasedanja Skupštine grada i Gradskog veća, najduže do isteka mandata odbornika, odnosno članstva u Gradskom veću.

Spisak vozila odbornika i članova Gradskog veća, nadležnoj upravi će dostaviti Stručna služba Skupštine grada i Stručna služba Gradskog veća. Spisak mora da sadrži ime i prezime korisnika vozila i registarske oznake.

Spisak iz prethodnog stava nadležna uprava će dostaviti JKP "Komunalije".

Član 4

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Sremska Mitrovica".